Τουρέ: Ένα «διαμάντι» με μεταπωλητική αξία στα χέρια της Ομόνοιας

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Ιμπραΐμ Μπλάτι Τουρέ από την Ομόνοια στις 21 Ιουνίου πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.  Γράφτηκαν μερικές αράδες για τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο σε Ουέλβα και Εβιάν και ελάχιστοι πόνταραν ότι ο μικρόσωμος Ιβοριανός θα βοηθούσε ουσιαστικά τους «πράσινους» στη φετινή χρονιά.
 
Βλέπετε οι μεταγραφές των Ματ Νταρμπισάιαρ και Σίλβα Κλέιτον που ακολούθησαν λίγες μέρες αργότερα είχαν περισσότερη… χρυσόσκονη και ενθουσίασαν (όχι άδικα) τους φίλους της Ομόνοιας.
Η Ουέλβα δεν δυσκολεύτηκε να δώσει την συγκατάθεση της για παραχώρηση του ταλαντούχου 22χρονου άσου, ο οποίος έπαιξε δανεικός την προηγούμενη σεζόν στην Εβιάν (12 συμμετοχές, 6 ως βασικός).
 
Ο βραχύσωμος μέσος υπέγραψε τριετές κλειστό συμβόλαιο με την ομάδα του τριφυλλιού με την ελπίδα ότι θα βρει την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη». Η μέχρι τώρα πορεία του στο κυπριακό πρωτάθλημα δικαιώνει τόσο τον ίδιο για την επιλογή του όσο και την Ομόνοια που επένδυσε στο ταλέντο του και ευελπιστεί ότι στο μέλλον μπορεί να φέρει χρήμα στο ταμείο του συλλόγου με μεταγραφή του σε ομάδα του εξωτερικού.
Ο Τουρέ αποτελεί το… πουλέν του Τζον Κάρβερ και αυτό πιστοποιούν και οι αριθμοί καθώς είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που αγωνίστηκε και στα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος και μάλιστα όλα ως βασικός, ενώ με 1035’ είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία.
 
Ανταγωνιστική και με λίγα χρήματα
Η μεταγραφή και οι εμφανίσεις του Μπλάτι Τουρέ με τη φανέλα της Ομόνοιας είναι η τρανή απόδειξη ότι ο ισχυρισμός του «δεν βρίσκουμε καλούς παίκτες λόγω οικονομικής στενότητας» δεν στέκει.
 
Οι ετήσιες απολαβές του Ιβοριανού κυμαίνονται στις 100-120 χιλιάδες ευρώ και είναι κοντά στον μέσο όρο (μισθολογικά) του υφιστάμενου έμψυχου δυναμικού.
Από εξτρέμ, δεκάρι και ανασταλτικός μέσος
Την ποδοσφαιρική του καριέρα  Μπλάτι Τουρέ την άρχισε ο δεξί εξτρέμ. Στα άκρα της επίθεσης αγωνιζόταν στους πλείστους αγώνες με τις μικρές ομάδες της Ράγιο Βαγιεκάνο, ενώ στην Ουέλβα Β’ χρησιμοποιήθηκε στη θέση του επιτελικού μέσου.
 
Την περσινή σεζόν στην Εβιάν καθιερώθηκε στη θέση του οργανωτικού ανασταλτικού μέσου (οκτάρι), ενώ ο Τζον Κάρβερ με την καθιέρωση του σχηματισμού 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή τον χρησιμοποιεί στο δεξί άκρο.
 
Πρόγραμμα ενδυνάμωσης
Στο πλαίσιο της ειδικού προγράμματος που τυγχάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής από τον προπονητή φυσικής κατάστασης της Ομόνοιας, ο Πλάτι Τουρέ δουλεύει ατομικά για ενδυνάμωση.
Διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, διορατικότητα ενώ σπάνια υποπίπτει σε φάουλ που θα του επιφέρουν τιμωρία (δέχθηκε μόλις μια κίτρινη αν και έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη της Ομόνοιας) γεγονός που αποτελεί επιπλέον θετικό στοιχείο.