Ο «αλαζόνας από τα μπουρδέλα» σφυρίζει τον ΑΠΟΕΛ! (vids)

Ένας διαιτητής που δεν (ξέρει να) περνά απαρατήρητος θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Αστάνα. Με βάση το βίο και την πολιτεία του Κέβιν Μπλομ οι πρωταθλητές οφείλουν να είναι προετοιμασμένοι για τα πάντα και ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπεριφορά τους προς τον Ολλανδό.
Ο 43χρονος σφύριξε για πρώτη φορά στην α’ κατηγορία στις 20 Φεβρουαρίου 2004 (σε ηλικία 30 ετών), έγινε διεθνής ένα χρόνο αργότερα, συμπεριλήφθηκε στην κατηγορία ελίτ την περίοδο 2010/11, αλλά δύο χρόνια αργότερα υποβιβάστηκε ένεκα σωρείας λανθασμένων αποφάσεων σε σημαντικές φάσεις κρίσιμων αναμετρήσεων.


 
Προαγωγή με πολιτική απόφαση
Κατά τον Μάριο φαν ντερ Έντε, ο οποίος έχει ψηφιστεί κορυφαίος διαιτητής του αιώνα στην Ολλανδία, ήταν η φυσιολογική κατάληξη μιας διόλου φυσιολογικής ανέλιξης. «Μετά την απόσυρση του Ντικ Γιολ και τη δική μου υπήρχε έλλειμμα ποιότητας στους Ολλανδούς διαιτητές. Ο Κέβιν ήταν ένας νεαρός, υποσχόμενος διαιτητής, αλλά ήταν πολιτική απόφαση να προωθηθούν γρήγορα στα κλιμάκια αυτός και ο Μπιορν Κάιπερς, αφού η ολλανδική ομοσπονδία ήθελε να εκπροσωπείται στην κατηγορία ελίτ της UEFA. Σίγουρα σπρώχτηκε και αυτό δημιούργησε προβλήματα, διότι δεν έφτασε σε τοπ επίπεδο για την ποιότητα της διαιτησίας του. Όταν φτάνεις υπερβολικά γρήγορα, υπερβολικά ψηλά, υπάρχει έλλειμμα εμπειρίας. Με τους κόλακες που έχει γύρω του ο Μπλομ ξεχνά να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αναλύσει τις επιδόσεις του», δήλωσε ο φαν ντερ Έντε που έχει λάβει μέρος σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα (1994, 1998)
 
«Θα σε σκοτώσω!»
Ήδη το 2007 ο μόλις 33χρονος Κέβιν Μπλομ είχε κερδίσει το βραβείο του κορυφαίου διαιτητή στην Ολλανδία. Στις αρχές του ίδιου έτους, πάντως, και συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ της Ντεν Χάαχ σε αγώνα με την Άλκμααρ ώθησε τον Αλεκσάνταρ Ράνκοβιτς να τον απειλήσει πως «όταν σε δω στην πόλη, θα σε σκοτώσω»! Παρά την εκ των υστέρων απολογία του ο  Ράνκοβιτς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών…
 
Το μαύρο 2011
Η αντίστροφη μέτρηση για τον Μπλομ ξεκίνησε με τη διαιτησία του στον προκριματικά του Euro2012 ανάμεσα σε Σκοτία και Τσεχία. Με το σκορ στο 2-1 καταλόγισε στο 89’ ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων (σ.σ. θεατρική πτώση του Γιαν Ρέζεκ), οι οποίοι το αξιοποίησαν για την ισοφάριση, και στο 92’ έδωσε κίτρινη κάρτα για θέατρο σε πέναλτι υπέρ των Σκοτσέζων στο 92’.
«Πέναλτι ή κάτι άλλο; Όχι, όχι πέναλτι… Στο 92’ κίτρινη κάρτα για θέατρο και ο Κρις Μπερ διαμαρτύρεται. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις δύο φάσεις; Είναι πέναλτι! Σκάνδαλο στο παιχνίδι Σκοτία-Τσεχία, αυτό ήταν φάουλ! Ο διαιτητής από τα μπουρδέλα δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι», εξεμάνη ο Ρώσος σχολιαστής του αγώνα, Γκεόργκε Τσερντάντσεφ.

«Από πλευράς Σκοτσέζων διατυπώθηκαν κατηγορίας για αλαζονική συμπεριφορά του Μπλομ. Είναι τυπική αντίδρασή του. Δούλεψα μαζί του πριν 5-6 χρόνια και προσπάθησα να τον κρατήσω προσγειωμένο, αλλά μάλλον δεν συνέβη», σχολίασε ο φαν ντερ Έιντε και συνέχισε: «Την περασμένη χρονιά υπέπεσε σε πολύ σοβαρά λάθη στο πρωτάθλημα, έδειξε κόκκινες που εφεσιβλήθηκαν από τις ομάδες και κατέπεσαν στην πειθαρχική επιτροπή. Αυτό δείχνει ότι ο Μπλομ ίσως νομίζει πως είναι κορυφαίος διαιτητής, αλλά δεν ενεργεί ως τέτοιος».
 
«Βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν»
Ως είθισται μετά από τέτοια (κακή) απόδοση, η ολλανδική ομοσπονδία του ανέθεσε ορισμένα παιχνίδια β’ κατηγορίας, όμως μόλις μια εβδομάδα αργότερα τα πήρε όλα άλλος διαιτητής δίνοντας τροφή για πλείστα σχόλια…
Λίγες εβδομάδες αργότερα ο Μπλομ, στην αναμέτρηση Αϊντχόφεν-Τβέντε 2-2, απέβαλε των Στρούτμαν της PSV δίχως ουδείς ν’ αντιληφθεί το γιατί!
«Την περασμένη περίοδο ο Μπλομ απέβαλε δύο φορές τον Άριαν Σβίνκελς της Βίλεμ. Και οι δύο υποθέσεις κατέπεσαν στον αθλητικό δικαστή. Αρχές Σεπτεμβρίου έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι στην Τσεχία στον προκριματικό με τη Σκοτία. Φαίνεται πως ο Μπλομ βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν. Έχει κάνει τόσες φορές αυτό το είδος σφάλματος που μπορείς να τον διώξεις ποινικά γι’ αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτεί ψυχολόγο. Μια σειρά ερωτήσεων πρέπει να απαντηθούν, όπως γιατί παίρνω συγκεκριμένες αποφάσεις, πώς αξιολογώ καταστάσεις και τον αληθινό μου εαυτό;», απεφάνθη ο φαν ντερ Έιντε.
Η κατάσταση με τον Μπλομ πάντως δεν βελτιώθηκε και πέρυσι ο 43χρονος «πιστώθηκε» την πιο γρήγορη αποβολή στην ιστορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου, καθώς στα 29’’ έδειξε κόκκινη κάρτα στον Τζέτρο Ουίλιαμς της PSV στο παιχνίδι με την Μπρέντα. Η… λεπτομέρεια; Ο αποβληθείς στο μαρκάρισμά του δεν άγγιξε καν τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή!

Πλέον ο Μπλομ, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει και σε διαφήμιση για ασφαλιστική εταιρεία, διευθύνει μόνον παιχνίδια της Έρεντιβιζι, προκριματικούς Euro και Μουντιάλ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο ίδιος θεωρεί ότι το κυριότερο προσόν του είναι η φυσική του κατάσταση και η αχίλλειος πτέρνα του η έλλειψη συγκέντρωσης.