Πετρίδης: "Μετάνιωσα για Σέρινταν. Θα γίνουν δύο μεταγραφές"

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΑΠΟΕΛ μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Replay" ο πρόεδρος των "γαλαζοκιτρίνων", Πρόδρομος Πετρίδης. 
 
 
Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του
Για τα 90χρονα του ΑΠΟΕΛ
«Ευχαριστώ για τις ευχές σας, ελπίζουμε να πάρουμε το ΑΠΟΕΛ ακόμη πιο ψηλά. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη αρχίσει και θα συνεχίζονται για όλη τη χρονιά. ,Θα τιμηθούν όλοι οι παλιοί αρχηγοί της ομάδας, τονίζω οι παλιοί και όχι οι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Θα γίνει ένα Gala Dinner για τους εορτασμούς των 90 χρόνων του ΑΠΟΕΛ μας».
 
 
Είναι η βασικής σας αντίπαλος η ΑΕΚ;
“Η ΑΕΚ, η ΑΕΛ, ο Απόλλωνας και μην ξεχνάμε την Ομόνοια είναι βασικοί μας αντίπαλοι. Έχει μεγάλο δρόμο το πρωτάθλημα ας μην βιαζόμαστε”.

Για την πορεία της ομάδας στο Europa League
“Με το ένα πόδι στη πρόκριση, τα δεδομένα και η δυναμική που δημιουργείται μάλλον περνάει το ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακός. Όμως ποδόσφαιρο είναι όλα μπορούν να συμβούν, υπάρχει το σενάριο, ήττας από την Αστάνα και νίκη της Γιανγκ Μπόις εκεί όλα θα μπλεχτούν. Θέλουμε τη πρωτιά, θέμα βαθμών για να ήμαστε στους ισχυρούς τα επόμενα έτη. Μετά έρχονται τα λεφτά και φυσικά τα προνόμια μιας καλύτερης κλήρωσης στην επόμενη φάση”.

Για τον Άντρο Καραπατάκη:
«Κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το ιδιόκτητο γήπεδο που έκαναν. Δεν ξέρω ποια άλλη ομάδα έκανε τα τελευταία χρόνια, δικό της γήπεδο. Χρηματοδότησαν μόνοι τους και μπράβο τους. Τα τρία τελευταία χρόνια χτίζουν μια σπουδαία ομάδα, και θα ήθελα να είναι εκεί για πολλά χρόνια. Λύθηκε η όποια παρεξήγηση μεταξύ μας, μιλήσαμε στο παιχνίδι μας. Άλλα τα δεδομένα του γηπέδου της ΑΕΚ, και άλλο του ΑΠΟΕΛ, είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις»
 

Για τους Πιέρο, Αλωνεύτη και το παράδοξο με Πάρντο
“Τιμή μας που έχουμε στο ρόστερ μας τον καλύτερο επιθετικό της Κύπρου για τα επόμενα χρόνια. Αν έρθει συμφέρουσα πρόταση εμείς δεν θα στερήσουμε τη καριέρα του ποδοσφαιριστή. Φτάνει να ικανοποιηθούμε. Βγάζω το καπέλο του Κρίστιανσεν για Αλωνεύτη. Η διαχείριση που κάνει είναι εξαιρετική, οι προπονήσεις είναι ο καθρέφτης. Λέγανε για τον Βάντερ πως τυγχάνει ευνοϊκής μεταχείρισης, εδώ και δυο αγώνες δεν παίζει. Ξέρετε πως ο Κρίστιανσεν έθεσε ως πρώτο όρο για συμφωνία μας να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πάρντο, είναι παράδοξο αλλά έγινε”.

Για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου
«Πάμε για δυο μεταγραφές, ο ένας θα είναι για την επίθεση και ο άλλος ποδοσφαιριστής θα είναι αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό. Δεν γνωρίζω σε ποια θέση θα είναι η μεταγραφή εξαρτάται απ΄ ότι θα βρούμε στο παζάρι.
 
Αν ενδιαφέρει ο Κατσιαράβα
«Παρακολουθούμε τον ποδοσφαιριστή».

Για την Ομόνοια
«Δεν μπορείς να της αφαιρέσεις το στίγμα της μεγάλης ομάδας. Δεν υποτιμώ ποτέ την Ομόνοια. Τα ντέρμπι με την Ομόνοια δεν είναι τα ίδια σίγουρα με περασμένα έτη. Ίσως ο διαχωρισμός του γηπέδου, ίσως τα κίνητρα του αντιπάλου όταν αγωνίζεται μαζί μας να παίζουν ρόλο για τη προσέλευση του κόσμου. Όταν ο στόχος είναι η Ευρώπη, που είναι φυσικά σημαντικό παίζει το δικό του ρόλο”.

Για Χαραλαμπίδη:
“Θα ήταν άδικο για τον Χαραλαμπίδη να είναι η 5η επιλογή, θα είναι άδικο ξανά λέω να του στερούσαμε να έπαιζε κάπου αλλού. Ο Τόμας Κρίστιανσεν ήθελε 4 ακραίους χαφ άρα ο Χαραλαμπίδης θα περιοριζόταν ως 5η επιλογή, έχουμε τον Βάντερ, Γιαννιώτα, Εφραίμ και Αλωνεύτη. Μίλησα με τον Κωνσταντίνο και του εξήγησα, μακάρι να πηγαίνει καλά στην ομάδα του, εμείς του ευχόμαστε να είναι καλά”.

Για τον Σιέρινταν:
“Πέρσι μετάνιωνα που δεν ήταν ο Σέρινταν στο ΑΠΟΕΛ αφού ατυχήσαμε με τον Πιατκόφσκι. Ο Κίλιαν είναι ένας διαφορετικός ποδοσφαιριστής που δεν ταίριαζε στα πλάνα μας για αυτό τον αφήσαμε. Τον βλέπω στην Ομόνοια να κάνει εξαιρετική χρονιά και είναι ένας βασικότατος ποδοσφαιριστής”.