Ο Πάμπος ξεπέρασε τον… Πάμπο!

Επιστροφές καταστροφές; Ξαναζεσταμένο φαγητό; Ραγισμένο γυαλί που πλέον δεν κολλά; Πάμπος Χριστοδούλου και ΑΕΛ αναδεικνύονται μέχρι στιγμής σε τρανταχτή εξαίρεση του κανόνα, αφού το ξεκίνημα της δεύτερης συνεργασίας τους είναι ήδη καλύτερο από εκείνο της πρώτης!
Την περίοδο 2011/12, στην οποία στέφθηκε πρωταθλητής τερματίζοντας ξηρασία 44 ετών, ο σύλλογος της Λεμεσού μετά από οκτώ αγωνιστικές είχε 17 βαθμούς (5-2-1, 7-1 γκολ) και ήταν ισόβαθμος με τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, στο -3 από την πρωτοπόρο Ομόνοια.
Πέντε χρόνια αργότερα η ΑΕΛ, εκ νέου υπό τον Πάμπο Χριστοδούλου, έχει συλλέξει 20 βαθμούς (6-2-0, 13-2 γκολ), απέχει ωστόσο τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο (και αψεγάδιαστη) ΑΕΚ. Εκτός από τους βαθμούς και την παραγωγικότητα (σχεδόν διπλάσια) οι «γαλαζοκίτρινοι» της Λεμεσού εμφανίζουν ακόμη μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα.
Μετά από οκτώ αγωνιστικές την περίοδο 2011/12 αριθμούσαν επτά σκόρερ (Εντμάρ, Καφού, Λεγκουέν, Τζούνιορ, Ενρίκε, Βουό, Μοντέιρο), ενώ στην τρέχουσα περίοδο έχουν αναδείξει ήδη εννέα (Τζούνιορ, Σιέλης, ΛαΦρανς, Σόουζα, Σαβανέ, Μέσκα, Σοάρες, Μπουένο, Αρουαμπαρένα). Οι «αφλογιστίες» έχουν μειωθεί από τρεις σε δύο, ενώ οι ανέπαφες εστίες υστερούν κατά μία (επτά προ πενταετίας, έξι αυτή τη σεζόν).
Το επερχόμενο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΖ προσφέρεται για την περαιτέρω βελτίωση των προαναφερθεισών επιδόσεων, αλλά και για την απαραίτητη άντληση αυτοπεποίθησης πριν από συναπτά ντέρμπι ως το τέλος του α’ γύρου (ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ερμής), στα οποία θα φανεί σε μεγάλο βαθμό και το ταβάνι των δυνατοτήτων της εφετινής ΑΕΛ.