Απεβίωσε ο πρώτος ξένος παίχτης που πάτησε Κύπρο

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Κωνσταντίν Φραντζίλα, που ήταν και ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα των ¨πρασίνων" στα κυπριακά γήπεδα. Ο Ρουμάνος παίχτης των «πρασίνων» αποκτήθηκε την περίοδο 1972-73 και μαζί με τον συμπατριώτη του Μιχάι Μοκάνου, αποτελούσαν τους πρώτους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα του τριφυλλιού. Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση προχώρησε επίσης η Ομόνοια, που αναφέρει:
 
«Τα θερμά της συλληπητήρια για τον θάνατο του πρώην ποδοσφαιριστή της, Κονσταντίν Φραντζίλα, εκφράζει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο Ρουμάνος Κωνσταντίν Φραντζίλα αγωνίστηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ για δύο χρόνια και μαζί με τον συμπατριώτη του Μιχάι Μοκάνο, ήταν οι πρώτοι ξένοι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Κύπρο.
 
Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην ομάδα μας, στη θέση του επιθετικού χαφ, με την οποία πανηγύρισε ένα νταμπλ. Με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατέγραψε 37 συμμετοχές και 3 τέρματα. Διακρινόταν για την υψηλή τεχνική του και την ταχύτητά του, ενώ αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
 
Αγωνίστηκε επίσης, στη Δυναμό Βουκουρεστίου και στην Εθνική Ρουμανίας.
Αιωνία του η μνήμη».