Ο Θρύλος της Ευρώπης (pics+vid)

Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε θριαμβευτής από το «Γ. Καραϊσκάκης» κερδίζοντας με 1-0 τον Ολυμπιακός, έκανε το δύο στα δύο και προπορεύεται του δεύτερου ομίλου αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητές του για να περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν πολύ νωρίς στον αγώνα (10’) με κεφαλιά του Πιέρου Σωτηρίου, διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους κόντρα στους ερυθρόλευκους που είχαν τρία δοκάρια.

Μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής, ο ΑΠΟΕΛ έφθασε τους έξι βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τρεις, ενώ Αστάνα και Γιανγκ Μπόις έχουν από ένα.

 
 
 
 
 
 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΑΠΟΕΛ μιας και μόλις στο 10’, στην πρώτη οργανωμένη του επίθεση, κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Η φάση εξελίχθηκε από την δεξιά πλευρά - όπως πραγματοποιούσαν επιθέσεις οι γαλαζοκίτρινοι – ο Γιαννιώτας συνεργάστηκε με τον Μιλάνοφ που έστειλε συστημένη μπαλιά στον Σωτηρίου ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

 
 
 

Με την πλάτη στο τοίχο, πλέον, ο Ολυμπιακός άσκησε πίεση προς τον ΑΠΟΕΛ και επιδίωξε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όσο πιο γρήγορα. Στο 17’ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, όμως ορθά ακυρώθηκε αφού ο Ιντέγε ήταν σε θέση οφσάιντ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν και άλλες προσπάθειες, όπως η κεφαλιά του Ντε Λα Μπέγια στο 19’ και το πλασέ του Φορτούνη στο 28’, αλλά είτε ήταν άστοχοι, είτε η άμυνα (κυρίως ο Καρλάο) και ο πορτιέρε του ΑΠΟΕΛ απομάκρυναν τους κινδύνους. Μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 20’ όταν ο Φορτούνης με μία έξυπνη απευθείας εκτέλεση κόρνερ απείλησε με παραβίαση την εστία του Βάτερμαν με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. 

Το δεύτερο ημίχρονο πατούσε ακόμη καλύτερα. Ο Ολυμπιακός, αν και βρήκε δύο μεγάλες ευκαιρίες (δοκάρι), δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικός. Όχι τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό που αναμέναμε για μία ομάδα που ήταν πίσω στο σκορ.

Στο 48’ οι ερυθρόλευκοι βρήκαν το δεύτερο τους δοκάρι, μιας και μετά από σέντρα του Σεμπά, η μπάλα πέρασε ύπουλα μπροστά σχεδόν από όλους τους ποδοσφαιριστές της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ και βρήκε στο αριστερό δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο Ολυμπιακός δεν εξάσκησε φοβερή πίεση προς την εστία του Βάτερμαν. Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε στο 54’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όταν ο Μιλάνοφ έκανε την μπαλιά και τον Σωτηρίου να κερδίζει την κεφαλιά που κατέληξε στα χέρια του Λεάλι.

Στο 66’ το κακό – των δοκαριών – τρίτωσε για τον Ολυμπιακό αφού μετά την κεφαλιά του Ιντέγε ο Μερκής έσωσε προ της γραμμής με το κεφάλι, ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι προτού απομακρυνθεί.

 
Τα πράγματα φάνηκαν ακόμη πιο απλά στη συνέχεια, μιας και ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος. Η μοναδική φορά που παίκτης των ερυθρολεύκων βρέθηκε φάτσα με το τέρμα ήταν στο 80’ με τον Βάτερμαν να αποκρούει το σουτ του Ελ Ιονούσι.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
10’ Πιέρος
 
Κίτρινες: Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν / Σωτηρίου, Εφραίμ
 
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Π. Μπέντο):
Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (79’ Μάρτινς), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (64' Ελγιουνούσι), Μάριν (79’ Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε
ΑΠΟΕΛ (Τ. Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Μπερτόλιο (65' Αρτυματάς), Γιαννιώτας (82’ Αστίθ), Βάντερ (68' Εφραίμ), Σωτηρίου