Απομονωμένοι στη Βόρεια κερκίδα οι Τουρκοκύπριοι!

Από τη Βόρεια κερκίδα, όπου φιλοξενήθηκαν μόνο οπαδοί του Βελγίου, παρακολούθησαν τον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 Τπυρκοκύπριοι φίλαθλοι που ήρθαν από τα κατεχόμενα.
 
Όπως ανέφερε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η γνωστή για τις φιλειρηνικές της θέσεις Ντενίζ Μπιριντζί, στην πλειονότητα των Τουρκοκύπριων φιλάθλων που ήρθε οργανωμένα με λεωφορεία από τα κατεχόμενα δεν επιτράπηκε από τους αρμόδιους να καθίσουν στις κερκίδες όπου ήταν Ελληνοκύπριοι οπαδοί για λόγους ασφαλείας.
O ΡΕΠΟΡΤΕΡ επικοινώνησε με ανθρώπους ασφαλείας του ΓΣΠ, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το γεγονός και εξήγησαν το σκεπτικό της απόφασης. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης ενημερώθηκαν για την άφιξη Τουρκοκύπριων φιλάθλων, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο για προληπτικούς λόγους να καθίσουν σε διαφορετική εξέδρα, κάτι που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν  ήταν αναγκαίο, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή και νοουμένου πως δεν υπήρχε ενημέρωση για το ποιόν των ανθρώπων που ήταν στα λεωφορεία κρίθηκε σοφότερο να μην καθίσουν στις εξέδρες όπου ήταν Ελληνοκύπριοι οπαδοί. 
 
Την παρουσία Τουρκοκύπριων οπαδών στον αγώνα της Εθνικής χαιρέτησε μέσω twitter ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.    Σύμφωνα με τον Τεκίν Μπιριντζί αρκετοί Τουρκοκύπριοι που ήρθαν μεμονωμένα από τα κατεχόμενα κάθισαν μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και παρακολούθησαν χωρίς κανένα πρόβλημα την αναμέτρηση.