Ψυχωμένοι μάγκες κέρδισαν μέσα στην Τουρκία!

Πανάξια νίκη με 1-0 της Εθνικής Ελπίδων επί της  αντίστοιχης της Τουρκίας μέσα στην Άγκυρα και συγκεκριμένα στο στάδιο Osmanli σε αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. 

Ο αποψινός αγώνας αφορούσε το πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 και ήταν η πρώτη νίκη για την Εθνική μας στη διοργάνωση που την φέρνει στους τέσσερις βαθμούς μετά από έξι αγώνες.

Η πανάξια νίκη ήρθε μετά από σπουδαία εμφάνιση της Εθνικής μας στην πρώτη παρουσία του Νίκου Ανδρονίκου σε επίσημο παιχνίδι. 

Αλλαγμένη σαφώς προς το καλύτερο και με επιθετικό προσανατολισμό, δικαιωματικά η Κύπρος έφτασε στην επιβράβευση με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η επιμονή για να αλλάξει η φιλοσοφία και ο προσανατολισμός της ομάδας μέσα από την εξαιρετική δουλειά έφερε αποτέλεσμα (το καλύτερο που περιμέναμε) και έδωσε ελπίδες για ανάλογη συνέχεια.

Σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας αξίζει ένας μεγάλος έπαινος. Το πίστεψαν και το έδειξαν με την παρουσία της ομάδας μας μέσα στο γήπεδο και στα 95 λεπτά. =


Δίκαια πήρε προβάδισμα
Εξαιρετική η παρουσία από τους διεθνείς μας στο πρώτο ημίχρονο και η επιβράβευση ήρθε με το προβάδισμα (1-0) στο σκορ. 

Στο 22΄ ο Κυριάκος Παναγή μετά από ωραία προσπάθεια κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη επαναρθωτική της Τουρκίας.

Ο Φάνος Κατελάρης με απευθείας εκτέλεση άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας 1-0.

Στο 31' απευθείας κτύπημα φάουλ του Παπαφώτη έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Στο 39' μετά από  προσπάθεια του Κυριάκου Παναγή τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Μηνάς Αντωνίου που βρέθηκε σε εξαιρετική θέση. Έκανε το σουτ που απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Τουρκίας.

Δεύτερο ημίχρονο
Η εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση στην ομάδα μας και με παλληκαρίσια προσπάθεια όχι μόνο κράτησε το αποτέλεσμα αλλά έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Ο Κυριάκος Παναγή λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε από τον Ανδρέα Παχίπη, ενώ αναγκαστικές ήταν και οι επόμενες αλλαγές μας.

Οι διεθνείς στα πρώτα στάδια κράτησαν γερά στην πίεση των γηπεδούχων και μετά το 60ο λεπτό άρχισαν να κυνηγούν ένα δεύτερο γκολ.

Στο 54' ο Γιώργος Τασουρής με ωραία εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Οκουκλάν.

Στο 65΄μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας. Ο Βασίλης Παπαφώτης έπιασε το σουτ από καλή θέση και απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Τουρκίας.

Στο 70' μετά από εκτέλεση φάουλ του Φράγκου ο Πίττας από εξαιρετική θέση έστειλε το σουτ στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Τουρκίας.

Στις καθυστερήσεις ο Μηνάς Αντωνίου έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να γίνει το 2-0 όμως το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Το φινάλε βρήκε τους διεθνείς μας να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη σε βάρος μιας ομάδας που στην Κύπρο μας είχε κερδίσει με 3-0. 

Η σωστή οργάνωση με τη δουλειά που προηγήθηκε όλες αυτές τις ημέρες σε όλα τα επίπεδα, η σωστή λειτουργία σε όλες τις γραμμές, η επιθετικότητα της ομάδας μας, η ψηλή ατομική απόδοση από ποδοσφαιριστές που ανέλαβαν ρόλους κλειδιά και το πάθος που παρουσίασε απόψε η Εθνική μας, δικαιωματικά έφερε τη σπουδαία νίκη.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Τασουρή, Καρό (75' Κούσουλος), Α. Κυριάκου (αρχηγός), Ν. Ιωάννου, Γουήλερ, Κατελάρη (66' Φράγκου), Παπαφώτη, Αρέστη, Παναγή (46' Παχίπης), Πίττα, Μ. Αντωνίου.

*Η Εθνική μας θα δώσει την ερχόμενη Δευτέρα το επόμενο της παιχνίδι με αντίπαλο τη Σλοβακία στην Κύπρο.