Το ρόστερ δύο ταχυτήτων του ΑΠΟΕΛ (στατιστική ανάλυση)

Ρόστερ δύο ταχυτήτων δημιούργησε ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος στα έξι παιχνίδια που έδωσαν ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη χρησιμοποίησε πέραν των μισών λεπτών (270’) στις έξι αναμετρήσεις που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ με ΤΝS, Ρόσενμποργκ και Κοπεγχάγη, μόλις 11 ποδοσφαιριστές!
 
Ο Δανός τεχνικός, πιθανόν στοχεύοντας σε ομοιογένεια και εμπέδωση του αγωνιστικού προφίλ που επιθυμεί, βασίστηκε σε λίγους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να μην έχει έτοιμους (αγωνιστικά και ψυχολογικά) παγκίτες που θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα.
Στην ενδεκάδα που ξεπέρασε τον μέσο όρο λεπτών συμμετοχής δεν βρίσκεται κανένα (!) από τα νέα αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ. Μοναδικός που είχε σεβαστό χρόνο συμμετοχής ήταν ο Αντρέα Ορλάντι (249).
Δύο βασικοί και αναντικατάστατοι
Μόλις δύο ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έπαιξαν βασικοί και δεν αντικαταστάθηκαν στα εφτά παιχνίδια (έξι στην Ευρώπη και ο αγώνας του Σούπερ Καπ με τον Απόλλωνα). Πρόκειται για τους Νούνο Μοράις και Ινιάκι Αστίθ. Για μόλις δύο λεπτά (αντικαταστάθηκε στο 88’ του επαναληπτικού με την Κοπεγχάγη) δεν περιλαμβάνεται στη λίστα με τους πρώτους σε λεπτά συμμετοχής και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Και στα 540’ που έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΑΠΟΕΛ 
συμμετείχε ο Μπόι Βάτερμαν. Συνολικά εφτά ποδοσφαιριστές (Βάτερμαν, Αστίθ, Καρλάο, Μοράις, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου χρησιμοποιήθηκαν βασικοί στις έξι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.
Μηδαμινή προσφορά
Πέραν του Ορλάντι, τα υπόλοιπα νέα αποκτήματα του ΑΠΟΕΛ δεν βοήθησαν καθόλου στην προσπάθεια της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής που είχαν. Μπρεσάν (49’) και Ιγκόρ ντε Καμάργκο (46’) είχαν απογοητευτική προσφορά, ενώ Λάγο και Λάτσι ήταν μονίμως στην κερκίδα.
Από πρωταγωνιστές «κομπάρσοι»
Αρτυματάς με 58’ συμμετοχής και Αλωνεύτης με 8’ σε εφτά αγώνες δεν έπεισαν την τεχνική ηγεσία ότι μπορούν να προσφέρουν, επί του παρόντος, λύσεις έστω και προερχόμενοι από τον πάγκο.
 
Τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη που θ’ ακολουθήσουν, μετά το επίτευγμα του ΑΠΟΕΛ να συμμετάσχει για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επιβάλλει πάντως καλύτερη αξιοποίηση του βάθους που έχει το ρόστερ των «γαλαζοκιτρίνων».
 

Δείτε αναλυτικά τα λεπτά συμμετοχής των παικτών του ΑΠΟΕΛ 
* με πράσινο οι ποδοσφαιριστές που έκαναν το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής