Τα «τέρατα» του πρωταθλήματος

Έξι στους δέκα ψηλότερους του κυπριακού πρωταθλήματος είναι τερματοφύλακες, κάτι φυσιολογικό, καθώς ως επί το πλείστο οι κίπερ έχουν σωματοδομή τέτοια που να τους επιτρέπει λόγω όγκου να είναι κυρίαρχοι κάτω από την εστία.
 
Αλήθεια, όμως. Στην όψη του Ντουγκλάο υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ο θηριώδης Βραζιλιάνος αμυντικός δεν είναι ο πιο ψηλός ποδοσφαιριστής στη βραχονησίδα; Έλα ντε που εκπληκτικός αμυντικός της «Κυρίας» δεν είναι.
 
Τέσσερις άλλοι συνάδελφοι του στην Κύπρο βλέπουν τον κόσμο ψηλότερα από τον Ντουγκλάο, έστω για έναν ή δύο πόντους διαφορά.
 
Πρόκειται για τους Έντιν Νουρεντινόσκι (τερματοφύλακας Άρη), Ραούλ Γκουντίνιο (τερματοφύλακας ΑΠΟΕΛ), Νικολάι Μιχαΐλοφ (τερματοφύλακας Ομόνοιας) και Νικόλα Ζιαμπάρη (αμυντικός Ολυμπιακού), οι οποίοι μαζί με τον Ντουγκλάο συμπληρώνουν την πεντάδα των ψηλότερων ποδοσφαιριστών που βγάζουν το ψωμί τους στην Κύπρο.
 
Θέση στην πρώτη δεκάδα έχει και ο Αντώνης Γιωργαλλίδης (1.92μ.), ο οποίος είναι ο ψηλότερος Κύπριος του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας.
 
Η δεκάδα των ψηλότερων ποδοσφαιριστών
Έντιν Νουρεντινόσκι – Άρης (1.95μ.)
Ραούλ Γκουντίνιο – ΑΠΟΕΛ (1.95μ.)
Νικόλας Ζιαμπάρης – Ολυμπιακός (1.94μ.)
Νικόλαϊ Μιχαΐλοφ – Ομόνοια (1.94μ.)
Ντουγκλάο – Ανόρθωση (1.93μ.)
Μπρούνο Βάλε – Απόλλων (1.93μ.)
Αλεξάντερ Νταμσέφσκι – Ερμής (1.93μ.)
Αντώνης Γιωργαλλίδης – ΑΕΚ (1.92μ.)
Γιάννης Αραπατζής – Ερμής (1.92μ.)
Αρτούρ Βαλικάεφ – Ολυμπιακός (1.92μ.)