Η dream-team των νεοφερμένων!

Στα μισά της διαδρομής το δείγμα είναι και επαρκές και αξιόπιστο. Προφανώς ουδείς μπορεί να προφητεύσει τι θα συμβεί στο δεύτερο μισό της περιόδου, ωστόσο έπειτα από πέντε μήνες αγωνιστικής δράσης η ήρα έχει ξεχωρίσει από το στάρι.

Οι καλύτεροι βάσει (όχι ονόματος και βιογραφικού, αλλά) απόδοσης νεοφερμένοι του καλοκαιριού έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους και ο REPORTER επιλέγει τους 23 κορυφαίους δημιουργώντας μια ομάδα-όνειρο που θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια (ου μην και αφ’ υψηλού) όλο τον ανταγωνισμό σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.

Ως τακτικός σχηματισμός επελέγη το 3-4-3, το οποίο «φορέθηκε» πολύ και από πολλές ομάδες στη διάρκεια αυτής της σεζόν, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν λήφθηκαν υπόψη όσοι παίκτες μετακινήθηκαν εντός συνόρων (π.χ. Ζελάγια).

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ
Η ομάδα του έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με παθητικό μόλις επτά τερμάτων και ο ίδιος εκτός από την καθοδήγησή της πιστώνεται και πλειάδα καθοριστικών επεμβάσεων. Ο 31χρονος Ζοσιμάρ Ντίας, άλλως Βοζίνια, από το Πράσινο Ακρωτήρι αποδεικνύεται λίρα εκατό για την ΑΕΛ και παίρνει το χρίσμα του βασικού. Αναπληρωματικοί του ο 29χρονος Ισραηλινός Αριέλ Άρους (Ανόρθωση) και ο 23χρονος Αυστριακός Αρμίν Γκρεμσλ (Δόξα).
ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Τη βασική τριάδα των στόπερ απαρτίζουν ο 30χρονος Ισπανός Έκτορ Γιούστε του Απόλλωνα, ο 33χρονος Κροάτης Γκόρντον Σίλντενφελντ και ο 31χρονος Βραζιλιάνος Ντουγκλάο της Ανόρθωσης. Και οι τρεις εγγυώνται απροσπέλαστα μετόπισθεν και δύναμη πυρός στις στημένες μπάλες. Εναλλακτικές ο 32χρονος Βραζιλιάνος Καρλάο, ο 30χρονος Ισπανός Χεσούς Ρουέδα (αμφότεροι ΑΠΟΕΛ) και ο 26χρονος Βόσνιος Κέναν Χόριτς (Πάφος FC).
 
ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ-ΧΑΦ
Είναι η θέση με τις λιγότερες προσθήκες παικτών το περασμένο καλοκαίρι. Μολονότι η πορεία της ομάδας του απείχε πολύ από το αναμενόμενο, ο 27χρονος Βραζιλιάνος Τζαΐλσον ντε Λίμα Αραούζο της Ομόνοιας παίρνει το χρίσμα του βασικού από τον 22χρονο Ελλαδίτη Πραξιτέλη Βούρο, ο οποίος αγωνίστηκε κατά συνθήκη στο άκρο της άμυνας, αλλά είναι η επιλογή για τον πάγκο.
 
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ-ΧΑΦ
Απέναντι άκρο, εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση, καθώς η γκάμα είναι μεγάλη. Με σχετική ευκολία, ωστόσο, επιλέγονται ο 36χρονος Κροάτης Ντάνιελ Πράνιτς της Ανόρθωσης και ο 29χρονος Βραζιλιάνος Ζάντερ Ριμπέιρο Σαντάνα του Απόλλωνα, οι οποίοι συνδυαστικά προσφέρουν εμπειρία, ταχύτητα και ουσιαστική συνεισφορά στην ανάπτυξη της ομάδας και τη δημιουργία φάσεων-τερμάτων.
ΜΕΣΟΙ
Στην καρδιά του συστήματος οι επιλογές είναι εξαιρετικές και αλληλοσυμπληρώνονται. Σε ρόλο καθαρόαιμου αμυντικού μέσου προκρίνεται ο 23χρονος Βραζιλιάνος Άλεφ ντος Σάντος Σαλντάνια του Απόλλωνα, ο οποίος τρέχει, μαρκάρει και κόβει για… δύο, ενώ σε πιο δημιουργικό ρόλο υπάρχει ο 23χρονος Πακιστανός Γκαγιάς Ζαχίντ του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος μπορεί με άνεση να ορίσει το ρυθμό, να κατευθύνει το παιχνίδι, να δώσει ασίστ αλλά και να σκοράρει. Παρόμοιου αγωνιστικού προφίλ είναι και οι παίκτες που θα τους αναπληρώνουν: ο 24χρονος Γκανέζος Μπέντζαμιν Ασαμόα της Δόξας και ο 26χρονος Γάλλος Σαφίκ Τιγκρουτζά της Αλκής.
ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Το σύστημα απαιτεί στη συγκεκριμένη θέση παίκτες που να μπορούν και να ανοιχτούν στα πλάγια αλλά και να συγκλίνουν πατώντας περιοχή. Ως καταλληλότεροι γι’ αυτήν την αποστολή αποδείχθηκαν στη διάρκεια της σεζόν δύο παίκτες του Απόλλωνα: ο 26χρονος Κροάτης Αντόνιο Γιάκολις και ο 31χρονος Μαλτέζος Αντρέ Σκέμπρι που μπορούν εξ ίσου εύκολα να ντριμπλάρουν, να πασάρουν και να τελειώσουν φάσεις. Αμφότεροι έχουν ισχυρό ανταγωνισμό από τον 20χρονο Ούγγρου του ΑΠΟΕΛ, Ρόλαντ Σάλαϊ, και τον 28χρονο Μεξικανό του Ερμή, Έντγκαρ Πατσέκο.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Η αιχμή του δόρατος πρέπει να είναι ένας παίκτης περιοχής με ισχυρό ένστικτο για το γκολ. Ως τέτοιοι στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος αναδείχθηκαν ο 33χρονος Βραζιλιάνος της Αλκής, Φαμπρίτσιο Σάντος Σιμόες, και ο 31χρονος Σκοπιανός της Δόξας, Μπεράτ Σαντίκ.