To 2017 φεύγει - Αυτές είναι οι ποδοσφαιρικές στιγμές που το «σημάδεψαν»

Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι. Είναι, επίσης, ο Νεϊμάρ και ο Κιλιάν Μπαπέ. Είναι ακόμα και ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αλλά και ο Φραντσέσκο Τότι. 
 
Αυτές είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε από το 2017, που μας... αφήνει σε λίγες ημέρες. 

-Η ιστορική ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί της Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Καταλανοί είχαν ηττηθεί με 4-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι και τελικά επικράτησαν με 6-1 (έχοντας βοήθεια και από τη διαιτησία) στη ρεβάνς και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά.  

-Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν επικρατώντας με 4-1 της Γιουβέντους στον τελικό του Κάρντιφ. Έτσι, η «βασίλισσα» έφτασε τα 12 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

-Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε στις καθυστερήσεις του clasico στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τον περασμένο Απρίλιο και έδειξε τη φανέλα του στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης. 

-Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ξεσπά σε δάκρυα μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της Ιταλίας από το Μουντιάλ του 2018. Ο θρυλικός τερματοφύλακας ήθελε να κλείσει την σπουδαία καριέρα του στα γήπεδα της Ρωσίας. 

-Ο Φραντσέσκο Τότι αποχαιρέτησε την ενεργό δράση στα 41 του χρόνια. Στη διάρκεια της καριέρας του δεν φόρεσε τη φανέλα άλλης ομάδας, μόνο της Ρόμα, οι οπαδοί της οποίας τον αποθέωσαν στο τελευταίο παιχνίδι του. «Δεν είναι εύκολο να κλείσεις το φως. Φοβάμαι. Σας θέλω δίπλα μου» τους είπε ο «καπιτάνο». 

-Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε πάσα χωρίς να φορά παπούτσι! Το έκανε κι αυτό ο Αργεντινός σούπερ σταρ στο χριστουγεννιάτικο clasico στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». 

-Ο Νεϊμάρ άφησε τη Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι έδωσαν 222 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο κάνοντας έτσι την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2022 με της ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. 

-Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε την πέμπτη «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του ισοφαρίζοντας έτσι τον Λιονέλ Μέσι. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε και το βραβείο «Best» που απονέμει η FIFA στον κορυφαίο παίκτη της σεζόν. 

-Το 2017 ήταν η χρονιά που μπήκε στην... ποδοσφαιρική ζωή το VAR. Σε πολλές περιπτώσεις, βέβαια, η χρήση του βίντεο από τους διαιτητές προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε. 

-Η παρουσία του Νεϊμάρ στην Παρί άρχισε με... προβλήματα. Ο Βραζιλιάνος είχε έντονο διάλογο με τον Έντινσον Καβάνι για το ποιος από τους δύο θα εκτελέσει ένα πέναλτι. Το «διπλωματικό» επεισόδιο πήρε έκταση, αλλά τελικά οι δύο συμπαίκτες τα βρήκαν! 

-Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν ο πρωταγωνιστής σε ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ του περασμένου καλοκαιριού. Ο νεαρός Γάλλος επιθετικός έκανε καταπληκτική σεζόν πέρυσι με τη Μονακό και τον ήθελε διακαώς η Ρεάλ Μαδρίτης. Τελικά κατέληξε (και αυτός) στην Παρί Σεν Ζερμέν. 

-Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο τραυματισμός και η επιστροφή! Ο Σουηδός επιθετικός τραυματίστηκε σοβαρά τον περασμένο Απρίλιο, υπεβλήθη σε επέμβαση και οι ιατρικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή του στα γήπεδα σε οκτώ μήνες. Κάποιοι είπαν ότι θα είναι το τέλος της καριέρας του. Ο Ζλάταν διέψευσε άπαντες και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση πολύ νωρίτερα.

-Μετά από πενήντα χρόνια, η Ατλέτικο Μαδρίτης είπε «αντίο» στην ιστορική έδρα της, το «Βιθέντε Καλδερόν», και μετακόμισε στο υπερσύγχρονο «Wanda Metropolitano». 

Πηγή: sdna.gr