Οι μεγαλύτερες εξορμήσεις των οπαδών του ΑΠΟΕΛ στο εξωτερικό (video)

Εφτά συμμετοχές σε ευρωπαϊκό όμιλο τα τελευταία εννιά χρόνια. Δύο προκρίσεις από τη φάση των ομίλων, το 2011 στο Τσάμπιονς Λιγκ με την επική πορεία μέχρι τους 8 της διοργάνωσης και πέρυσι στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές του ΑΠΟΕΛ στα γήπεδα της Ευρώπης δεν μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και οι φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» είχαν την τύχη να καμαρώσουν την ομάδα τους στα κορυφαία γήπεδα της Ευρώπης. 

Oι προκρίσεις επί Παρτιζάν και Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι, οι ισοπαλίες με Τσέλσι στο Λονδίνο το 2009, Ζενίτ, Σαχτάρ και Πόρτο το 2011, οι ιστορικοί αγώνες με Λυών και Ρεάλ Μαδρίτης, η επίσκεψη στο «Καμπ Νου» της Μπαρσελόνα, η παλικαρίσια πρόκριση επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο πέρυσι είναι μερικές από τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές του ΑΠΟΕΛ εκτός συνόρων.
 
Ο θρύλος της Ευρώπης ταξιδεύει σ' ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα του κόσμου, στο μεγαλοπρεπές «Ουέμπλεϊ» με την ελπίδα να γράψει άλλη μια ολόχρυση σελίδα στο βιβλίο της γεμάτης επιτυχίες τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη.

Στο πλευρό τους οι πρωταθλητές Κύπρου θα έχουν πέραν των πέντε χιλιάδων φίλων τους και δεν αποκλείεται το βράδυ της Τετάρτης (27/12) να γίνει η μεγαλύτερη εκδρομή οπαδών κυπριακής ομάδας σε εκτός συνόρων αναμέτρηση. 

Η Τότεναμ παραχώρησε στον ΑΠΟΕΛ 4547 εισιτήρια, εντούτοις οι οπαδοί των «γαλαζοκιτρίνων» θα είναι πολύ περισσότεροι στο «Ουέμπλεϊ», αφού αρκετοί προμηθεύτηκαν εισιτήρια που αναλογούν στους οπαδούς της Τότεναμ. Πιθανότερο σενάριο είναι πως αν ο ΑΠΟΕΛ πετύχει κάποιο γκολ, αυτό θα πανηγυριστεί σε αρκετές από τις εξέδρες του σταδίου, όπως είχε συμβεί και το 2009 στο «Στάμφορντ Μπριζ» με την Τσέλσι. 
 
O REPORTER καταγράφει τις μεγαλύτερες μετακινήσεις φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ στο εξωτερικό:

Μαδρίτη - 4000 οπαδοί 
Συνολικά δεκατρείς ναυλωμένες πτήσεις μετέφεραν την ομάδα και περίπου 2.000 οπαδούς στη Μαδρίτη, σε μία αποστολή που συγκρίνεται μόνο με αυτήν της Λυών, όπου αποβιβάστηκαν σχεδόν 5.000 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Επτά αεροπλάνα ναύλωσε το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο των γαλαζοκίτρινων, ενώ άλλες δύο πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών μετέφεραν την ομάδα και προνομιούχους οπαδούς. Τρία τσάρτερ έβαλε το γραφείο με το οποίο συνεργάστηκαν οι οργανωμένοι. Μόνο οι οργανωμένοι ήταν γύρω στους 1.000, οι μισοί από Κύπρο και οι υπόλοιποι από Αγγλία και Ελλάδα.
 

Λυών - 4800 οπαδοί 
Συνολικά οκτώ πτήσεις τσάρτερ προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Λυών στη μεγαλύτερη μετακίνηση φιλάθλων στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ξεσηκωμό στους φίλους των «γαλαζοκιτρίνων» που ταξίδεψαν μαζικά στο «Ζερλάν» τον Φεβρουάριο του 2012.


Λονδίνο - 6000 οπαδοί 
Περίπου 6,000 κόσμος, 3,000 στον πυρήνα και άλλοι τόσοι διάσπαρτοι μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, έκαναν τους Άγγλους της Τσέλσι να… χαζέψουν με τον όγκο αλλά και τον παλμό τους. Αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ που βρέθηκαν στο γήπεδο ζούσαν ή διέμεναν στην Αγγλία και πήγαν στο Λονδίνο για το ματς. Από την Κύπρο ταξίδεψαν περίπου 2500 χιλιάδες.
 

Άμστερνταμ -  3000 οπαδοί
Στο πλευρό του ΑΠΟΕΛ στην «Άμστερνταμ Αρένα» βρέθηκαν περίπου τρεις χιλιάδες φίλοι του ΑΠΟΕΛ. 2000 κόσμου ταξίδεψαν από την Κύπρο, ενώ τα 2100 εισιτήρια που είχαν στη διάθεση τους οι «γαλαζοκίτρινοι» αποδείχθηκαν πολύ λίγα και εκατοντάδες φίλοι του ΑΠΟΕΛ προμηθεύτηκαν εισιτήρια από τον Άγιαξ.
 

Βαρκελώνη-Αγία Πετρούπολη - 2000 οπαδοί
Τη συμπαράσταση δύο χιλιάδων οπαδών του είχε ο ΑΠΟΕΛ στα παιχνίδια με Μπαρσελόνα στην πρεμιέρα της τρίτης συμμετοχής τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη στο παιχνίδι που «σφράγισε» πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης το 2011 είχε ο ΑΠΟΕΛ. 
 

Μπιλμπάο-1500 οπαδοί

"Γαλαζοκίτρινο" έβαψαν το Μπιλμπάο 1500 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που ταξίδεψαν τον Φεβρουάριο του 2017 στην χώρα των Βάσκων για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Τόμας Κρίστιανσεν για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ήττα 3-2 από την Αθλέτικ άφησε ορθάνοικτη την υπόθεση πρόκριση και ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε άλλο ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στον επαναληπτικό του ΓΣΠ κερδίζοντας 2-0 με γκολ των Σωτηρίου και Γιαννιώτα σφραγίζοντας εισιτήριο πρόκρισης στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ.