Άλλοι βρήκαν δίχτυα, άλλοι θέση στην ενδεκάδα και άλλοι έρχονται από τον πάγκο

Η αποχώρησή τους από τον ΑΠΟΕΛ βγήκε ευεργετική για κάποιους ποδοσφαιριστές που ήταν στο ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων.
 
Τρανό παράδειγμα ο Μπαράλ, ο οποίος ψαχνόταν στον Αρχάγγελο και στην Κάντιθ σκοράρει κατά ριπάς. Από την πλευρά του, ο Πιέρος Σωτηρίου συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και στην Κοπεγχάγη αποδεικνύοντας την εκτελεστική του ικανότητα.
 
Την ευκαιρία να πάρουν ξανά φανέλα βασικού  άρπαξαν παίκτες όπως οι Αρτυματάς (δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ) και Πάρντο.
 
Ο Γιαννιώτας, έστω και αν προέρχεται από τον πάγκο, έχει πετύχει ήδη δύο τέρματα σε τρεις συμμετοχές στη νέα ομάδα που τον παραχώρησε δανεικό ο Ολυμπιακός.
 
Ο REPORTER έψαξε και καταγράφει τι κάνουν όσοι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν από τον Αρχάγγελο το περασμένο καλοκαίρι.
 
Κωστάκης Αρτυματάς - Κέρκυρα
Πετυχημένος πρέπει να θεωρείται ο δανεισμός του Κωστάκη Αρτυματά στην Κέρκυρα μέχρι αυτή τη στιγμή. Ο Κύπριος μέσος είχε χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ και η παραχώρησή του στην ελληνική ομάδα του έδωσε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής. Έπαιξε στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, τα δύο εξ αυτών ως βασικός στο πλάνο του Αλέκου Βοσνιάδη. Η Κέρκυρα είναι στην 14η θέση της Σούπερ Λιγκ – σε σύνολο 16 ομάδων.
 

Νταβίντ Μπαράλ - Κάντιθ
Την εκτελεστική δεινότητά του θυμήθηκε στην Κάντιθ ο Νταβίντ Μπαράλ. Ο Ισπανός που δεν ταίριαξε στον ΑΠΟΕΛ, στην ισπανική ομάδα σκοράρει κατά ριπάς. Τρία γκολ στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και δύο στο κύπελλο πέτυχε ο Μπαράλ. Πάντως, στο ενεργητικό του έχει και ένα πειθαρχικό παράπτωμα (δείτε ΕΔΩ) και μία κόκκινη κάρτα που τον άφησαν εκτός για δύο αγώνες. Η Κάντιθ είναι στην 13η θέση της Σεγκούντα Ντιβίζιον (22 ομάδες).

Ινιάκι Αστίθ - Λέγκια
Φανέλα βασικού στην πρωταθλήτρια Πολωνίας των τελευταίων δύο χρόνων πήρε ο Ινιάκι Αστίθ από την 6η αγωνιστική και έπειτα. Η Λέγκια – ομάδα στην οποία θήτευσε για οκτώ χρόνια πριν έρθει στον ΑΠΟΕΛ - έμεινε πίσω στα αρχικά στάδια της φετινής σεζόν, μιας και μετά 11 αγώνες είναι στην 8η θέση, έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή.
 

Ούρκο Πάρντο - Αλκή
Άμεσα άλλη ομάδα στο κυπριακό πρωτάθλημα βρήκε ο Ούρκο Πάρντο, ο οποίος αποχώρησε στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου από τον Αρχάγγελο. Ο Βελγοϊσπανός πλέον είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Αλκής Ορόκλινης και μάλιστα πρόσφατα τέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στους γαλαζοκιτρίνους έχοντας μία καλή εμφάνιση, αποκρούοντας κιόλας ένα πέναλτι (διαβάστε ΕΔΩ για την υποδεοχή από τους πορτοκαλί). 

 

Πιέρος Σωτηρίου - Κοπεγχάγη
Έξι γκολ στο πρωτάθλημα και ένα σε ευρωπαϊκό αγώνα πανηγύρισε μέχρις στιγμής με τη φανέλα της Κοπεγχάγης. Ο Κύπριος επιθετικός προσαρμόστηκε νωρίς στο πλάνο του Στάλε Σολμπάκεν και η μεταγραφή του στην ομάδα της Δανίας κρίνεται ιδανική για την εξέλιξή του.

 

Βάντερ - Σάρια
Νέα ζωή για τον… αγνώριστο – εμφανισιακά - Βάντερ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται βασικός με τη φανέλα της Σάριας και πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του σε αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, σκοράροντας από την άσπρη βούλα (δείτε ΕΔΩ το γκολ). Σε τρεις αγώνες η Σάρια μετρά ένα βαθμό με ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική.

 


Σεντρίκ Γιαμπερέ - Ντιζόν
Στο γαλλικό πρωτάθλημα, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο στην Ντιζόν, επέστρεψε ο Σεντρίκ Γιαμπερέ. Προ της διακοπής του πρωταθλήματος – λόγω των Εθνικών ομάδων – ο Γάλλος αμυντικός δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, όμως με την επανέναρξη θα μείνει εκτός αποστολής μιας και στον τελευταίο αγώνα απέναντι στο Στρασβούργο δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Γιαμπερέ σκόραρε ένα τέρμα στην ισοπαλία με την Λιόν για λογαριασμό της Ντιζόν, η οποία φιγουράρει στην 17η θέση της βαθμολογίας (20 ομάδες).

 

Ρότζερ Κάνιας - Ορνάμπασι
Στο πρωτάθλημα του Καζακστάν βρέθηκε ξανά μετά τον εξάμηνο δανεισμό του στον ΑΠΟΕΛ ο Ρότζερ Κάνιας. Ο Κολομβιανός, όμως, δεν ενσωματώθηκε στην Αστάνα, αλλά πήρε μεταγραφή για την Ορντάμπασι η οποία «καπάρωσε» την 3η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. Ο 27χρονος μέσος από τον Ιούλιο που εντάχθηκε στην ομάδα φοράει φανέλα βασικού.

 

Γιάννης Γιαννιώτας - Βαγιαλοδίδ
Μετά από δύο συνεχόμενους δανεισμούς στον ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός έστειλε δανεικό τον Γιάννη Γιαννιώτα στην Ισπανία και την Βαγιαλοδίδ, ομάδα που βρίσκεται στο πέμπτο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ελλαδίτης εξτρέμ έπαιξε σε δύο αγώνες πρωταθλήματος ως αλλαγή και σε ένα του κυπέλλου ως βασικός. Σκόραρε ένα τέρμα σε κάθε μία από τις δύο διοργανώσεις (δείτε ΕΔΩ το τέρμα του στο κύπελλο).