Οι 5+2 ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ

Ιστορική είναι η μεταγραφή του Ρόναλντ Σόλοϊ στον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πλήρωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ακαδημία Πούσκας για να φέρουν στην Κύπρο το λαμπρό αστέρι του ουγγρικού ποδοσφαίρου.
 
Ο 20χρονος πολυθεσίτης μεσοεπιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Κύπρου και διάλεξε τη φανέλα με τον αριθμό 20 στην πλάτη. Προκάτοχος της; Ο Πιέρος Σωτηρίου. Ο ποδοσφαιριστής που από το περασμένο καλοκαίρι κατέχει την πρωτιά στη λίστα με τις πιο ακριβές πωλήσεις παικτών από όλες τις κυπριακές ομάδες.
Τα 2,5 εκατ. ευρώ που δαπάνησε για χάρη του η Κοπεγχάγη είναι το μεγαλύτερο ποσό που εισέρρευσε στα ταμεία του ΑΠΟΕΛ από πώληση ποδοσφαιριστή και δικαίωσε πλήρως τους διοικούντες τον ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι πλήρωσαν 80 χιλιάδες ευρώ το καλοκαίρι του 2013.
 
Ο ΑΠΟΕΛ με την απόκτηση του Σόλοϊ κάνει την πιο δαπανηρή επένδυση της ιστορίας του ευελπιστώντας ο Ούγγρος ν’ ανεβάσει την ποιότητα της ομάδας και σε βάθος χρόνου να εξαργυρώσει τα λεφτά που δαπανήθηκαν γι’ αυτόν με μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού.
 
Ο Σόλοϊ ξεπέρασε, κατά 250 χιλιάδες ευρώ, τη μεταγραφή του Αΐλτον Αλμέιδα από την Κοπεγχάγη, ενώ θέση στις πιο δαπανηρές μεταγραφές στην ιστορία των «γαλαζοκιτρίνων» πήρε και ο Γκαγιάς Ζαχίντ, για τον οποίο ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε στην Βαλερένγκα μισό εκατομμύριο ευρώ.
 
Ο REPORTER καταγράφει τις πέντε πιο ακριβές αγορές του ΑΠΟΕΛ στο μεταγραφικό παζάρι, στην προ Ρόναλντ Σόλοϊ και Γκαγιάς Ζαχίντ εποχή:
 
ΑΙΛΤΟΝ ΑΛΜΕΙΔΑ
Αγοράστηκε 750 χιλιάδες ευρώ-Πωλήθηκε 2,2 εκατ. ευρώ
Ο «μάγος» που έκανε την Ευρώπη να παραμιλά με τις εμφανίσεις του την περίοδο 2011-12 στην επική πορεία του ΑΠΟΕΛ μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πλήρωσαν 750 χιλιάδες ευρώ στην Κοπεγχάγη το καλοκαίρι του 2010 και πωλήθηκε δύο χρόνια αργότερα έναντι 2,2 εκατομμυρίων ευρώ στην Τέρεκ Γκρόζνι.
 
ΤΟΜΑΣ ΝΤΕ ΒΙΝΣΤΕΝΙ
Αγοράστηκε 500 χιλιάδες ευρώ-Πωλήθηκε 1,8 εκατ. ευρώ
Ο Γιώργος Δώνης έφερε τον Ιανουάριο του 2014 τον Αργεντινό επιτελικό μέσο που αποκτήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο Αργεντινός βοήθησε τα μέγιστα τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και το επόμενο καλοκαίρι η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη πλήρωσε μισό εκατομμύριο στους Πειραιώτες για να πάρουν τα δικαιώματά του.
 
Η επένδυση αποδείχθηκε και αυτή τη φορά σωστή για τους «γαλαζοκίτρινους», καθώς ο Τόμας ντε Βινσέντι ήταν εκ των κορυφαίων του ΑΠΟΕΛ στα χρόνια παρουσίας του στην Κύπρο, ενώ έφερε στο ταμείο 1,8 εκατ. ευρώ από την πώληση του στην Αλ Σαμπάμπ το περασμένο καλοκαίρι.
 
 
ΓΙΑΣΕΜΑΚΗΣ ΓΙΑΣΕΜΗ
Αγοράστηκε 340 χιλιάδες ευρώ-Πωλήθηκε 600 χιλιάδες ευρώ 
Ο ΑΠΟΕΛ τίναξε την μπάνκα το 1998 πληρώνοντας 200 χιλιάδες λίρες (340 χιλιάδες ευρώ) στην Ένωση για να πάρει στον «Αρχάγγελο» το ανερχόμενο αστέρι του κυπριακού ποδοσφαίρου, Γιασεμάκη Γιασεμή. Ο Κύπριος επιθετικός δικαίωσε τις προσδοκίες προσφέροντας τα μέγιστα στον ΑΠΟΕΛ και τρία χρόνια αργότερα γέμισε το ταμείο της ομάδας με τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, έναντι 600 χιλιάδων ευρώ.
 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αγοράστηκε 250 χιλιάδες ευρώ-Έφυγε ελεύθερος
Την τέταρτη θέση στον πίνακα με τις πιο ακριβές αγορές του ΑΠΟΕΛ καταλαμβάνει ο Σταύρος Γεωργίου, ο οποίος κόστισε στους «γαλαζοκίτρινους» 250 χιλιάδες ευρώ το 2002 για να πάρουν τα δικαιώματα του από τον Εθνικό Άχνας. Παρέμεινε στον «Αρχάγγελο» πέντε σεζόν και αγωνίστηκε σε πάρα πολλές θέσεις (επιθετικός, εξτρέμ, δεξί μπακ) έχοντας σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες της ομάδας.
 
ΙΒΑΝ ΤΡΙΤΣΚΟΦΣΚΙ
Αγοράστηκε 200 χιλιάδες ευρώ-Πωλήθηκε 1,2 εκατ. ευρώ 
Το καλοκαίρι του 2010 ο ΑΠΟΕΛ έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα 200 χιλιάδες ευρώ για να ντύσει στα γαλαζοκίτρινα τον Ιβάν Τριτσκόφσκι. Ο Σκοπιανός, μετά την πορεία στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, κέντρισε τα βλέμματα και το 2012 δόθηκε στην βελγική Κλαμπ Μπριζ με την ομάδα της Λευκωσίας να βάζει στα ταμεία της 1,2 εκατ. ευρώ.