Όταν τα... μπαμ των μεταγραφών γίνονται τελευταία στιγμή (pics)

Ίσως αυτό να συνέβη επειδή των φρονίμων τα παιδιά (οι ομάδες στην περίπτωσή μας) φρόντισαν πριν πεινάσουν να μαγειρέψουν (δηλαδή να ενισχυθούν στο μεταγραφικό παζάρι). Με την... επιφύλαξη ότι η Λίβερπουλ θα δείξει και σήμερα σθεναρή αντίσταση και δεν θα υποκύψει στα 150 εκατομμύρια ευρώ αφήνοντας τον Φιλίπε Κουτίνιο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μπαρτσελόνα και με δεδομένο ότι η συμφωνία της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μονακό για τον Κιλιάν Μπαπέ ήταν γνωστή εδώ και ημέρες, φέτος δεν είχαμε... μπαμ της τελευταίας ώρας. 

Κι, όμως, υπήρξαν πολλές δυνατές μεταγραφές τα τελευταία χρόνια που την τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου προκάλεσαν... πάταγο. 

ΡΙΒΑΛΝΤΟ: Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα λίγα λεπτά πριν μπει η 1η Σεπτεμβρίου 1997. Οι Καταλανοί είχαν χάσει τον Ρονάλντο, ο οποίος μετακόμισε στην Ίντερ, και έψαχναν τον... αντικαταστάτη του. Έτσι, η Μπαρτσελόνα «έσκασε» 24 εκατομμύρια ευρώ στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και πήρε τον «Ρίμπο». 

ΜΕΖΟΥΤ ΟΖΙΛ: Το καλοκαίρι του 2013, την τελευταία ημέρα του για την ακρίβεια, ο Γερμανός αποφάσισε να αφήσει τη Ρεάλ στα κρύα του λουτρού και να αποδεχθεί την πρόταση της Άρσεναλ, η οποία έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ στους Μαδριλένους. Βεβαίως, είχε προηγηθεί για τη Ρεάλ η απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ. 


ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ: Στις 31 Αυγούστου 2005, η Ρεάλ μετέφερε σε τραπεζικό λογαριασμό της Σεβίλλη το ποσό των 27 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον Ισπανό αμυντικό. Τότε ήταν ένας νέος, ταλαντούχος παίκτης, έντεκα χρόνια μετά είναι αρχηγός της «βασίλισσας». 

ΡΟΜΠΙΝΙΟ: Η Ρεάλ πρωταγωνίστησε και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών το καλοκαίρι του 2008 όταν επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του Ρομπίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βραζιλιάνος αγωνίστηκε στους «Πολίτες» δύο χρόνια. 

ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Ακόμα ένας «γκαλάκτικο» των Μαδριλένων, με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ίντερ και στη Ρεάλ να κλείνει την ύστατη στιγμή το 2002 έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ. 

ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΡΣΙΑΛ: Ο νεαρός επιθετικός ήταν η μεταγραφή - έκπληξη της περσινής θερινής μεταγραφικής περιόδου. Σε μια κίνηση που... σόκαρε αρκετούς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 50 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους στη Μονακό και έκανε δικό της τον παίκτη. 


ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΙΛ: Tην 1η Σεπτεμβρίου 2013 η Ρεάλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Άγγλου επιθετικού από την Τότεναμ έναντι 101 εκατομμυρίων ευρώ. Η συμφωνία ανάμεσα στις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές είχε κλείσει (οριακά εντός προθεσμίας) μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. 

ΖΛΑΤΑΝ ΙΜΠΡΑΪΜΟΒΙΤΣ: Το καλοκαίρι του 2004 ο Σουηδός επιθετικός άφησε τον Άγιαξ, την ομάδα στην οποία αναδείχθηκε, για να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, η οποία πλήρωσε στους Ολλανδούς 16 εκατομμύρια ευρώ. 
ΕΡΝΑΝ ΚΡΕΣΠΟ: Mετά την μεταγραφή του Ρονάλντο στη Ρεάλ, το 2002, η Ίντερ είχε μόλις λίγες ώρες για να βρει τον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου: αυτός ήταν τελικά ο Αργεντινός επιθετικός για τον οποίο οι «νερατζούρι» έδωσαν στη Λάτσιο 26 εκατομμύρια ευρώ. 

ΓΟΥΕΪΝ ΡΟΥΝΕΪ: Στις 31 Αυγούστου 2004 ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον πόζαρε πανευτυχής δίπλα στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν ο Άγγλος επιθετικός, πιτσιρίκι τότε, ο οποίος άφησε την Έβερτον για 37 εκατομμύρια ευρώ. 

Πηγή: sdna.gr