Ένας πρωταθλητής Ευρώπης αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ στην Ομόνοια

Βάση βιογραφικού ο Χέντβιγκες Μαντούρο είναι η πιο σπουδαία μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού, όχι μόνο της Ομόνοιας, αλλά όλων των ομάδων.
 
Πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα U21 της Ολλανδίας το 2007 (συμπαίκτης του Βάτερμαν), μέλος της Εθνικής Ανδρών της Ολλανδίας στο Μουντιάλ 2006 ο 32χρονος ανασταλτικός μέσος προσθέτει ποιότητα και εμπειρία στην Ομόνοια του Πάμπου Χριστοδούλου.
 
Οι μόλις τέσσερις συμμετοχές που είχε πέρσι στην Γκρόνιγκεν δεν αποτελούν καλό οιωνό. Η αλήθεια είναι πως ο Μαντούρο την περίοδο 2015-16 ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, όμως τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήρθε σε διαμάχη με τον προπονητή και παραγκωνίστηκε.
 
Δέκα συμμετοχές είχε στον ΠΑΟΚ την περίοδο 2014-15, ενώ προηγουμένως έπαιξε για 6,5 χρόνια σε ψηλό επίπεδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
 
Για χάρη του η Βαλένθια πλήρωσε τρία εκατομμύρια στον Άγιαξ τον Ιανουάριο του 2008. Στις «νυχτερίδες» έκατσε 4,5 χρόνια (76 συμμετοχές-2 γκολ) και ακολούθως πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη. 16 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα μέτρησε στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στους Ανδαλουσιανούς το νέο απόκτημα της Ομόνοιας, όμως το ξεκίνημα της δεύτερης σεζόν δεν ήταν ιδανικό.
 
Ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός για αρκετό διάστημα και τον Ιανουάριο του 2014 έφυγε για τον ΠΑΟΚ. Στη Θεσσαλονίκη παρέμεινε ενάμιση χρόνο (19 συμμετοχές, τρία γκολ) και φεύγοντας έριξε "κεραυνούς" για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο
 
Ο «μαγουλάς», όπως αποκαλούν τον Μαντούρο (σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το παρατσούκλι του το κώλυσαν γιατί έχει θυρεοειδή) είπε το «ναι» στην πρόταση της Ομόνοιας και ο Πάμπος Χριστοδούλου προσθέτει άλλη μια ποιοτική λύση στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμή.
 
Ο υψηλόσωμος (1,88μ.) Μαντούρο παίζει τόσο ως ανασταλτικός μέσος, όσο και ως οκτάρι, ενώ αν το απαιτήσουν οι συνθήκες μπορεί να δώσει λύσεις και στο κέντρο της άμυνας. 
 
Οι συμμετοχές του Μαντοούρο: