Οι πιο αφοσιωμένοι... «στρατιώτες»!

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου συνεχίζει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ (ανακοινώθηκε το νέο διετές συμβόλαιο) και έτσι παραμένει ανάμεσα στο μικρό γκρουπ ποδοσφαιριστών, στο οποίο περιλαμβάνονται (εν ενεργεία) ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα μονάχα μίας κυπριακής ομάδας.
 
Ο 33χρονος είναι στη δεύτερη θέση από πλευράς Κύπριων ποδοσφαιριστών με την μακρόχρονη θητεία σε μία ομάδα, μιας και φοράει την γαλαζοκίτρινη φανέλα από το 2001 με εξαίρεση τη διετία 2006-2008 όταν αγωνίστηκε στην Λάρισα. Συνολικά, δηλαδή, κατέγραψε – έστω και μία – συμμετοχή σε 15 σεζόν (6+9) με τον ΑΠΟΕΛ.


 
Υπάρχει, όμως, ποδοσφαιριστής που ξεπερνά τον άσο του ΑΠΟΕΛ. Αυτός είναι ο Χρήστος Πογιατζής, ο οποίος όταν ήταν 18 χρόνων πήρε την πρώτη του συμμετοχή στον Εθνικό. Στην χρονιά που ολοκληρώθηκε ο 39χρονος, πλέον, παίκτης έπαιξε για 22η σεζόν με την φανέλα της ομάδας της Άχνας.


Ο Μοράις και οι υπόλοιποι
Μακρόχρονη παρουσία σε μία ομάδα, τη μοναδική στην οποία αγωνίστηκε στο νησί, έχει και ο Νούνο Μοράις. Ο Πορτογάλος συμπλήρωσε την δέκατη σερί σεζόν στους πρωταθλητές και το σερί του – όπως και του Νεκτάριου – θα συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια.


 
Από τον ΑΠΟΕΛ, περισσότερα από πέντε χρόνια μετρά και ο Ούρκο Πάρντο, ο οποίος μετρά έξι σεζόν στον Αρχάγγελο.
 
Ο τερματοφύλακας των γαλαζοκιτρίνων ανήκει στη φουρνιά των ποδοσφαιριστών που εντάχθηκαν σε κυπριακή ομάδα το 2011 και ακόμη βρίσκονται σε αυτήν. Τέτοιοι είναι, επίσης, οι Μάρκο Αϊρόσα (ΑΕΛ) και Αντέρ Μουρίγιο (ΑΕΚ).
 

Την ίδια περίοδο άρχισαν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στον Απόλλωνα οι Μάριος Στυλιανού και Χάμπος Κυριάκου.
 


Πέντε συναπτά έτη, μόνο στην ίδια ομάδα, μετρούν οι Νταβίδ Καταλά (ΑΕΚ), Μπρούνο Βάλε (Απόλλων) και Ζοάο Λεονάρντο (Δόξα).