Kόκκινες για πλάκα, το χάιδεμα και ο ΠΟΡΤΟ-γάλος... Ψευδιώτης (vid)

Η απόφαση του Κώστα Ψευδιώτη ν’ αποβάλει τον Μιγκέλ Αρουαμπαρένα γιατί τον έριξε στο έδαφος στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού προημιτελικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ συζητείται ποικιλοτρόπως από το βράδυ της Τετάρτης (19/4).
 
Ο διαιτητής θεώρησε πως ο Ισπανός επιθετικός σκόπιμα τον έριξε στο έδαφος, αν και στο φύλλο αγώνος έγραψε ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ τον εξύβρισε και γι’ αυτό τον απέβαλε, κάτι που δεν έπεισε κανένα, ούτε και τον παρατηρητή διαιτησίας, Κώστα Καπιτανή.
 



Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports έψαξε και βρήκε ανάλογες ή και χειρότερες περιπτώσεις που ποδοσφαιριστές έριξαν με τάκλιν (!), ηθελημένα ή όχι είναι στη δική σας αντίληψη, διαιτητές και τι απόφαση πήραν.
 
Ο Κώστας Ψευδιώτης θα νιώσει άβολα αν δει τη φάση στον αγώνα της Γουίγκαν με τη Φούλαμ όταν ο διαιτητής Λι Πρόμπερτ γκρεμίστηκε στο έδαφος μετά από διπλό τάκλιν των Μπεν Γουότσον και Στιβ Σίντγουελ.

 


Ο ρέφερι έπεσε κάτω και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για να συνεχίσει! Πρόκειται για μια από τις πιο... περίεργες φάσεις που έχουν γίνει στα γήπεδα! Έβγαλε πάντως από το... έδαφος κόκκινη κάρτα στους δυο δράστες! Κάρτες που βέβαια δεν ίσχυσαν και οι δυο ομάδες συνέχισαν με έντεκα!

Δείτε την απίστευτη φάση σε καλύτερη ανάλυση στο link


 
Τάκλιν με τα δύο πόδια στο διαιτητή της αναμέτρησης έκανε ο Στεφ Στανς της Βααλβάικ. Ο ρεφ όχι μόνο δεν απέβαλε τον ποδοσφαιριστή, αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο με τον Κώστα Ψευδιώτη. Σηκώθηκε χαμογελώντας και χάιδεψε τον μέσο της Βααλβάικ χωρίς καν να διακόψει το παιχνίδι.
Ο Πορτογάλος…Ψευδιώτης
Κόκκινη κάρτα που ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει, πήρε ο παίκτης της Πόρτο Ντανίλο από το διαιτητή, ήττα της ομάδας του από τη Μορειρένσε για το Λιγκ Καπ Πορτογαλίας. 
 
Αποβλήθηκε επειδή ο διαιτητής έπεσε κατά λάθος πάνω του στο 79ο λεπτό της αναμέτρησης και τρία λεπτά αφότου είχε ήδη δεχθεί κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα. Η κόκκινη κάρτα όμως ήρθε για έναν πολύ αστείο λόγο, αφού ο ρέφερι Λουίς Γκοντίνο, ήταν εκείνος που δεν είδε τον ποδοσφαιριστή και έπεσε πάνω του, κάνοντας βήματα προς τα πίσω. 

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ντανίλο ανέβασε στο ίνσταγκραμ ένα βίντεο από τη φάση γράφοντας : «Έχω δει τη φάση πάνω από 100 φορές και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το κριτήριο με το οποίο ο συγκεκριμένος κύριος πήρε μια τέτοια απόφαση. Έχω δει πολλά περιστατικά στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό είναι το πιο ντροπιαστικό».


BONUS: Η πιο αστεία κόκκινη
Και για όσους προέτρεξαν να χαρακτηρίσουν την αποβολή Αρουαμπαρένα ως την πιο αστεία στην ιστορία του ποδοσφαίρου, ενημερώνουμε πως δεν συγκρίνεται καν με αυτή του Άνταμ Λίντιν σε παιχνίδι της τρίτης κατηγορίας του σουηδικού πρωταθλήματος.
 
Ο εν λόγο ποδοσφαιριστής δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι της δεύτερης ομάδας της Järna με την Pershagen γιατί… αερίστηκε (!) με τον διαιτητή να τον κατηγορεί για «εσκεμμένη πρόκληση» και για «αντιαθλητική συμπεριφορά».
 
«Πονούσε το στομάχι μου, οπότε απλά την άφησα», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο παίκτης. «Ναι, σοκαρίστηκα, είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχω ζήσει ποτέ στο ποδόσφαιρο».
 
«Ρώτησα τον διαιτητή, ‘δεν μπορώ να αεριστώ λίγο;’, και μου απάντησε ‘όχι’... Δεν το καταλαβαίνω, αλλά ίσως σκέφτηκε ότι αερίστηκα στο χέρι μου και την πέταξα σε αυτόν. Αλλά δεν το έκανα», πρόσθεσε.
 
Ένας επιθετικός της αντίπαλης ομάδας, ο Κρίστοφερ Λίντε, δήλωσε: «Στεκόμουν αρκετά μακριά αλλά άκουσα την πορδή δυνατά και καθαρά. Είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχω δει σε γήπεδο, και παίζω ποδόσφαιρο από τα 8 μου χρόνια».
 
Ο διαιτητής της συνάντησης επιβεβαίωσε πως πράγματι αυτός ήταν ο λόγος που έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη, εξηγώντας: «Το θεώρησα εσκεμμένη πρόκληση. Το έκανε επίτηδες και ήταν ανάρμοστο. Επομένως, πήρε κίτρινη κάρτα.
 
«Το να προκαλέσεις κάποιον με μία πορδή δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο ή φυσιολογικό. Είναι βλακεία – απλώς αερίστηκα και πήρα κόκκινη κάρτα. Μίλησαν στον διαιτητή μετά, ήμουν ενοχλημένος, αλλά δεν είπα βαριές κουβέντες. Απλώς είπα ότι ήταν μπούφος», απάντησε ο Λιούνγκβιστ.