Η φανέλα μου, η ιστορία σου!

Ποδοσφαιριστές που άφησαν το στίγμα τους σε κυπριακές ομάδες υπάρχουν πολλοί. Είτε πανηγύρισαν τίτλους και επιτυχίες, είτε αγαπήθηκαν παθολογικά από τους οπαδούς των ομάδων που αγωνίστηκαν. Τα παραδείγματα δεκάδες σε κάθε ομάδα. Είτε κίτρινη, είτε πράσινη, είτε μπλε, είτε γαλάζια, είτε κόκκινη.
 
Υπάρχουν, όμως, και ποδοσφαιριστές οι οποίοι συνέδεσαν το όνομα τους με αριθμούς φανελών στις ομάδες που αγωνίστηκαν και όσα χρόνια και αν περάσουν οι οπαδοί θα τους συνδέουν με αυτούς.
 
Υπάρχει πιθανότητα κανείς φίλαθλος της Ανόρθωσης να συνδέσει τον αριθμό 14 (αποσύρθηκε από την ομάδα της Αμμοχώστου) με οποιοδήποτε πέραν του Τιμούρ Κετσπάγια; Ο αριθμός 8 του Απόλλωνα θα θυμίζει πάντα τον Μιλένκο Σπόλιαριτς, όπως και το 3 του Πίττα, το 6 του Γιαγκουδάκη, ενώ το 10 του ΑΠΟΕΛ είναι κομμένο και ραμμένο στον Γιάννο Ιωάννου, όσο και αν το φόρεσαν τα επόμενα χρόνια σπουδαίοι παίκτες όπως οι Κώστας Μαλέκος, Ρικάρντο Φερνάντες και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
 
Το 9 του Σωτήρη Καϊάφα στην Ομόνοια, «έσβησε» αρκετά χρόνια αργότερα ο τεράστιος Ράινερ Ράουφμαν, ενώ το συνδέθηκε με τον Γιώργο Σαββίδη. Το ίδιο ισχύει και για το 46 του Στάθη Αλωνεύτη και το 19 του Μιχάλη ΚωνσταντίνουΠοδοσφαιριστές που συνέδεσαν τον αριθμό φανέλας τους με ομάδες
 
14. ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ


8. ΜΙΛΕΝΚΟ ΣΠΟΛΙΑΡΙΤΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ


10. ΓΙΑΝΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΑΠΟΕΛ


11. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ


10. ΛΟΙΖΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ - ΑΕΛ


11. ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΥΣΟΣ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ


17. ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΑΤΣΙΑΣ – ΑΠΟΕΛ


3. ΠΑΜΠΟΣ ΠΙΤΤΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ


21. ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΟΜΟΝΟΙΑ


22. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΙΩΤΗΣ – ΑΠΟΕΛ


10. ΓΙΟΖΕΦ ΣΕΠΟΚ – ΑΕΛ


22. ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ


20. ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΑΦΑΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ


19. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


9. ΡΑΙΝΕΡ ΡΑΟΥΦΜΑΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ


6. ΤΟΖΑ ΣΑΜΠΟΥΡΙΤΣ – ΑΠΟΕΛ, ΑΝΟΡΘΩΣΗ


6. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ


5. ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ


21. ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΜΑΝΤΟΥΚΑ – ΑΠΟΕΛ


2. ΝΤΟΣΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ – ΑΕΛ


10. ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΓΙΑΤΖΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ


46. ΣΤΑΘΗΣ ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ – ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΠΟΕΛ