Οι εργομετρικές εξετάσεις των παικτών του ΑΠΟΕΛ που έμειναν στην ιστορία (pics)

Στο Καρδιολογικό Διαγνωστικό  Κέντρο στην Λευκωσία εφαρμόστηκαν οι πρώτες εργομετρικές εξετάσεις σε αθλητές στην Κύπρο.
 
Το καλοκαίρι του 1983 επι προεδρίας Μιχαλάκη Ζιβανάρη και με προπονητή τον Ελλαδίτη Πάνο Μάρκοβιτς, οι ποδοσφαιριστές του σωματείου Α.Π.Ο.Ε.Λ  πέρασαν από όλες τις σύγχρονες για την εποχή εργομετρικές εξετάσεις .
 
Αστέρια στην ομάδα του Α.Π.Ο.Ε.Λ ήταν τότε ο Ιρλανδός Tomy Cassidy, ο Άγγλος Ian Moors, ο Νίκος Παντζιαράς, ο Τάκης Αντωνίου, ο Κούλης Παντζιαράς, ο Κώστας Μιαμιλιώτης, ο νεαρός τότε Γιάννος Ιωάννου και άλλοι.
 
(στην φωτογραφία απόκομμα από την ημερήσια εφημερίδα "Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ")
 
Ο τερματοφύλακας της ομάδας Κυριάκος Κουής δήλωσε την 1η Αυγούστου 1983 σε εφημερίδα, 
 
" Είναι κάτι που δεν ξέραμε ότι πρέπει να γίνεται σε αθλητές. Ακούγαμε σε άλλες χώρες που κάνουν τέτοιες εξετάσεις και γελούσαμε. Όμως είναι αναγκαίο για όλους. Θα έλθω σε επαφή με ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων για να κάνουμε επιτέλους τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών που θα μας κατοχυρώνει τα διακιαώματα μας. Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον κάθε σωματείου και κάθε συλλόγου να στέλλει τους αθλητές του σε τέτοιου είδους ενδελεχείς εξετάσεις. Η επίσκεψη των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ στο Καρδιολογικό Διαγνωστικό Κέντρο για να κάνουν αυτές τις εξετάσεις με έπεισαν οτι είναι αναγκαίο για όλους γενικά τους αθλητές να υποβάλλονται σε τέτοιο προληπτικό έλεγχο"
 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ με τις πρώτες εργομετρικές εξετάσεις στην Κύπρο που ετοίμασε το healthnews ΕΔΩ