Κάτω από το «βάθρο» των πωλήσεων του ΑΠΟΕΛ ο Καρλάο

Σύντομα αναμένεται να μπουν οι τίτλοι τέλους στο θέμα της μετακίνησης του Καρλάο από τον ΑΠΟΕΛ στην Τορίνο, μιας και ο Βραζιλιάνος αμυντικός ήδη έχει μεταβεί στην Ιταλία και επέστρεψε στην Κύπρο για τα διαδικαστικά θέματα με τους γαλαζοκίτρινους.
 
Η Τορίνο φάνηκε συνεπής σχετικά με το έμβασμα στο λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ σχετικά με τη ρήτρα που απαιτείται για να απελευθερωθεί ο Καρλάο. Ήδη οι ιθύνοντες της Τορίνο αναφέρονται στη μεταγραφή του παίκτη, αν και ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.
 
 
 
Μέχρι αύριο (10/01) το αργότερο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για λύση της συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ και ο παίκτης θα λογίζεται πλέον σαν «περιουσία» της Τορίνο.
 
Οι 500 χιλιάδες που εισπράττει ο ΑΠΟΕΛ στο ταμείο του, καθιστούν τον Καρλάο την πέμπτη μεγαλύτερη πώληση της ομάδας της Λευκωσίας σε σύλλογο του εξωτερικού. Υπάρχουν τρεις μεγαλύτερες (από οικονομικής πλευράς) πωλήσεις στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, συνεπώς ο Βραζιλιάνος πλέον είναι μόλις κάτω από το «βάθρο» των πωλήσεων των γαλαζοκιτρίνων.
 
 
Οι πωλήσεις των εκατομμυρίων
Η μεγαλύτερη κερδοφόρα πώληση του ΑΠΟΕΛ παραμένει ο Αΐλτον Αλμέιδα, ο οποίος δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 έναντι 2,2 εκατ. ευρώ στη ρωσική Τέρεκ Γκρόνζι. Η μεταγραφή αποτελεί, επίσης, ρεκόρ για τα κυπριακά δεδομένα.
 
Άλλο καλύτερο deal αποτελεί η συμφωνία με την βελγική Κλαμπ Μπριζ για την παραχώρηση του Ιβάν Τριτσκόφσκι το καλοκαίρι του 2012. Αμφότεροι οι δύο ποδοσφαιριστές «εκμεταλλεύτηκαν» το καλό όνομα που έφτιαξαν στην πορεία μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Ο Καρλάο είναι η δεύτερη πώληση του ΑΠΟΕΛ την τρέχουσα σεζόν, καθώς τον περασμένο Αύγουστο δόθηκε ο Τόμας ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμπ προσθέτοντας στο λογαριασμό του 1,2 εκατ. ευρώ (σ.σ. ενδεχομένως να φτάνει και τα 1,8 εκατ).
 
Οι υπόλοιπες πωλήσεις
Η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ πώλησε παίκτη στο εξωτερικό ήταν τον Ιανουάριο του 1998, όταν με περίπου 300.000 λίρες (περίπου 500.000 ευρώ, όσα δηλαδή και για τον Καρλάο) παραχώρησε στην Μπάστια τον Κροάτη Αρτιάν Κοζνίκου, ο οποίος στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε και σε Μουντιάλ.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι σε τρεις περιπτώσεις πήραν χρήμα από ομάδες της Ελλάδα για Κύπριους ποδοσφαιριστές. Ο Γιασεμάκης πήγε στον ΠΑΟΚ το 2001, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να δίνει στον ΑΠΟΕΛ 240 εκατ. δραχμές (600 χιλιάδες ευρώ) - όσα δηλαδή παίρνει τώρα ο ΑΠΟΕΛ από την Τορίνο για τον Καρλάο. Ο Χαραλαμπίδης πωλήθηκε στον Παναθηναϊκό (2004) για 130.000 λίρες και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου στη Λάρισα (2006) με ένα ποσό κοντά στις 80 χιλιάδες λίρες.
 
Τον Ιανουάριο του 2008 έναντι 250.000 δόθηκε ο Ρικάρντο Φερναντές στην Μέταλουργκ.
 
Στις 300.000 ευρώ έκλεισε η συμφωνία με την τουρκική Καραμπουκσπόρ τον Ιανουάριο του 2011 για τη μετακίνηση του Σανέλ Γιάχιτς, ο οποίος κάθισε μόλις ένα εξάμηνο στον ΑΠΟΕΛ.
 
Την τριάδα με τα μεγαλύτερα deals συμπληρώνει ο Ιβάν Τρισκόφσκι, ο οποίος, όπως και ο Άιλτον, εκμεταλλεύτηκε την «τρελή» πορεία μέχρι τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε μεταγραφή για το Βέλγιο και την Κλαμπ Μπριζ.