Άνεργοι «εκατομμυριούχοι» πρώην προπονητές του ΑΠΟΕΛ

Έξι προπονητές δούλεψαν στον ΑΠΟΕΛ από τον Γενάρη του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπόταν προσλήφθηκε στον «γαλαζοκίτρινο» πάγκο ο Τόμας Κρίστιανσεν.
 
Από την εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δηλαδή και μετέπειτα (συμπεριλαμβανομένου του Σέρβου τεχνικού) εργάστηκαν στον ΑΠΟΕΛ οι Πάουλο Σέρτζιο, Γιώργος Δώνης, Θόρτσεν Φινκ, Ντομίγκος Πασιένσια και Τιμούρ Κετσπάγια.
 
Οι πέντε εξ αυτών βρίσκονται αυτή την στιγμή στο… ταμείο ανεργίας. Μόνο ο Γερμανός (Θόρστεν Φινκ) βρίσκεται σε πάγκο ομάδας (Αούστρια Βιέννης), όμως οι πλείστοι εξαργύρωσαν την επιτυχία που είχαν στη θητεία τους στον ΑΠΟΕΛ και υπέγραψαν υπέρογκα συμβόλαια με ομάδες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Σαουδικής Αραβίας προσθέτοντας στον τραπεζικό τους λογαριασμό τεράστια ποσά.
 
Μαρίνος Ουζουνίδης

Ο Ελλαδίτης προπονητής εργάστηκε στον ΑΠΟΕΛ από την 1 Ιουλίου 2006 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2008. Οι «γαλαζοκίτρινοι» ήταν ο τελευταίος ποδοσφαιρικός σταθμός του Ουζουνίδη και δεύτερος στην προπονητική του καριέρα μετά τη Ξάνθη. Ακολούθως εργάστηκε σε Λάρισα, Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά, Εργοτέλη, Πανιώνιο, ενώ τώρα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό. Σε πέντε παιχνίδια στον πάγκο του «τριφυλλιού» μετρά τρεις νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.
 
Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ έκατσε στον πάγκο της Αλ Νασρ από τις 8 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2016. Σε 45 παιχνίδια γεύτηκε τη χαρά της νίκης 16 φορές, 11 η ομάδα του αναδείχθηκε ισόπαλη και ηττήθηκε 18 φορές. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός έγινε πλουσιότερος κατά περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ, καθώς όπως διέρρευσε οι ετήσιες απολαβές του πλησίαζαν το ένα εκατομμύριο.
 
Πάουλο Σέρτζιο
Ο Πορτογάλος έφυγε κακήν κακώς από τον ΑΠΟΕΛ τον Οκτώβρη του 2013. Τον Ιούλη του 2014 προσλήφθηκε στην Κόιμπρα Πορτογαλίας, όπου έκατσε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015. Τον Ιούλη της ίδιας χρονιάς υπέγραψε «χρυσό» συμβόλαιο με την Αλ Ετιφάκ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (πήρε μαζί του και τον Ίσμα Γκονσάλβες, τον οποίο είχε φέρει στον ΑΠΟΕΛ), ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η Ντίμπα Αλ Φουτζάιραχ, όπου σε 11 παιχνίδια δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα και απέσπασε πέντε ισοπαλίας.
 
Γιώργος Δώνης
Στη Σαουδική Αραβία βρήκε δουλειά μετά την αποχώρηση του από τον ΑΠΟΕΛ τον Γενάρη του 2015 ο Γιώργος Δώνης. Στην Αλ Χιλάλ ο Ελλαδίτης τεχνικός παρέμεινε περισσότερο από ένα χρόνο (28/2/15-30/5/16) και σε 65 παιχνίδια μέτρησε 45 νίκες, 11 ισοπαλίες και 10 ήττες. Τελευταία του ομάδα ήταν η Αλ Σαρτζά, όπου προσλήφθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2016 και απολύθηκε την πρωτοχρονιά του 2017 με απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και εφτά ήττες σε 13 παιχνίδια.
 
Θόρτσεν Φινκ
Είναι ο μοναδικός προπονητής που εργάστηκε στον ΑΠΟΕΛ στη μετά Ιβάν Γιοβάνοβιτς εποχή που ασκεί το επάγγελμα του προπονητή. Ο Γερμανός «ρίζωσε» στην Αούστρια Βιέννης, στην οποία δουλεύει από την 1 Ιουλίου 2015 μέχρι σήμερα και σε 72 παιχνίδια, κέρδισε τα 42, 11 φορές αναδείχθηκε ισόπαλη και δέχθηκε 23 ήττες.
 
Ντομίγκος Πασιένσια
Στις 28 Αυγούστου ο Πορτογάλος προπονητής πήρε χαρτί απόλυσης από τον Πρόδρομο Πετρίδη και εκ τότε παραμένει στα αζήτητα, αφού δεν εργάστηκε πουθενά.
 
Τιμούρ Κετσπάγια
Το περασμένο καλοκαίρι ο Τιμούρ Κετσπάγια δοκίμασε για δεύτερη φορά την... τύχη του στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας την ΑΕΚ. Όπως και στη θητεία του στον Ολυμπιακό Πειραιώς, έτσι και στην ΑΕΚ δεν άντεξε για μεγάλο διάστημα. Με το πέρας εφτά αγωνιστικών (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, δύο ήττες) απολύθηκε από τους «κιτρινόμαυρος».