Μάικ Ντιν, ο πιο παλαβός διαιτητής στον κόσμο! (video)

Βλέπεις τους μορφασμούς και τις εκφράσεις του προσώπου του και καταλαβαίνεις από την αρχή ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι ιδιαιτερότητές του είναι πολλές, οι παλαβωμάρες που κάνει κάθε φορά που βάζει την σφυρίχτρα στο στόμα και διαιτητεύει ένα ματς, είναι ακόμα περισσότερες. Τον ξέρουν όλοι στο Νησί, δεν είναι κάτι καινούργιο, έστω και αν κάθε φορά βρίσκει τον τρόπο να γίνεται ο ίδιος πρωταγωνιστής και όχι οι παίκτες.

Ο Μάικ Ντιν -περί ου ο λόγος- είναι αναμφίβολα ο πιο αντισυμβατικός ρέφερι που έχουμε συναντήσει στα γήπεδα εδώ και δεκαετίες. Πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ λες και είναι οπαδός της. Τσαντίζεται όταν βλέπει παίκτη να κάνει... λάθος λες και είναι ο προπονητής του. Μοιράζει κάρτες χωρίς να κοιτάζει τους ποδοσφαιριστές στα μάτια ως πατρίκιος απέναντι σε πληβείους. Ανοίγει τα πόδια για να περάσει η μπάλα από κάτω λες και προσποιείται και κάνει trash talking!

Όλα τα παραπάνω δεν είναι υπερβολές. Αποτελούν κομμάτι της ψυχοσύνθεσής του και με αυτό τον τρόπο διαιτητεύει τα παιχνίδια. Στο παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να βάλει το όνομά του πάνω από τον Μουρίνιο, τον Ιμπραχίμοβιτς, τον Πογκμπά, τον Παγέτ και όλα τα υπόλοιπα αστέρια των δυο ομάδων. Γιατί απλά μπορεί...

Εκτός από την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Φεγκουλί στο 15' που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα, είχε και ένα ξέσπασμα κατά του Ομπιάνγκ, όπου... απαίτησε να μην τον ξανακοιτάξει στα μάτια "γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ξαναπαίξεις", όπως φέρεται να του είπε και όπως δείχνει το σχετικό βίντεο.

 
Όπως προείπαμε, δεν κάνει ό,τι άλλοι διαιτητές και έχει τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τους ποδοσφαιριστές, αλλά και του πώς κινείται στον αγωνιστικό χώρο. Σε αγώνα της Έβερτον με τη Λίβερπουλ έδωσε κάρτα σε παίκτη των "ζαχαρωτών" δίχως να τον κοιτάζει και λίγο μετά άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, κάτι που έκανε και σε παιχνίδι της Σαουθάμπτον με την Τότεναμ.

  Έχετε δει διαιτητή να σφυρίζει την έναρξη ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και να μην κοιτάζει προς την σέντρα, αλλά στην αντίθετη πλευρά; Αν όχι, δεν έχετε δει παιχνίδι που να το σφυρίζει ο Μάικ Ντιν...
Φοβερό ήταν και το τάκλιν που είχε κάνει πέρυσι στον Ράσφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τον οποίον είχε ρίξει φαρδύ πλατύ στο χορτάρι. Βέβαια, αυτό είναι και ατυχία, διότι τα πόδια τους συναντήθηκαν, όμως όλα τα λεφτά ήταν η κίνησή του όπου δείχνει "παίζετε..."!!!

 

Αυτά βέβαια είναι τα πιο πρόσφατα, διότι τα πρώτα του δείγματα ήταν ακόμη πιο απολαυστικά. Ίσως κιόλας γιατί ήταν την περίοδο που πρωτομάθαμε για το τι σόι άνθρωπος είναι, ενώ τώρα φαίνονται... νορμάλ οι αντιδράσεις του. Ποιος ξεχνάει να πανηγυρίζει γκολ της Τότεναμ εναντίον της Άστον Βίλα, το οποίο είχε βάλει ο Ντεμπελέ. Έκτοτε, του βγήκε τ' όνομα ότι στηρίζει ανοιχτά (παραπάνω απ' ό,τι πρέπει) τα "σπιρούνια"!

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το εκπληκτικό του βλέμμα στην θέα της πλούσιας αφάνας του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μαρουάν Φελαϊνί. Λες και είναι ο Τρύφων Σαμαράς ή ο Πάνος Καλλίτσης και είχε άποψη κιόλας για το πώς θα έπρεπε να είναι κουρεμένος ο διεθνής Βέλγος μέσος.

Τον έχουμε δει να... απογοητεύεται κιόλας για λάθος που έγινε από ποδοσφαιριστή. Είπαμε, είναι ο πιο παλαβός διαιτητής στον πλανήτη και ο τίτλος αυτός δεν αμφισβητείται από κανέναν συνάδελφό του. Απολαύστε ένα ποτ-πουρί με τα καλύτερά του!  

Πηγή: sport24.gr