Τρία «σκοτεινά» χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα του Σουμάχερ (pics+vids)

Είναι οι στιγμές που συνειδητοποιείς πόσο εύθραυστος είναι ο άνθρωπος και τι μπορεί να φέρει η στιγμή. Ήταν 29/12 του 2013 όταν ο Σουμάχερ μαζί με τον γιο του χαλάρωναν κάνοντας τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στις γαλλικές Άλπεις.

Ήταν 11 η ώρα το πρωί, όταν κάνοντας σκι ο Μίκαελ Σουμάχερ βγήκε εκτός πίστας και χτύπησε το κεφάλι του σε έναν βράχο. Όλα ξαφνικά αλλάζουν και η λαμπερή ζωή του «Σούμι», αλλάζει φόντο και τα πάντα σκοτεινιάζουν.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση από την αρχή. Με τα μέσα να δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες για την κατάσταση του Σουμάχερ αλλά ακόμα και το πρώτο ανακοινωθέν που βγήκε από τους γιατρούς δεν ήταν ενθαρρυντικό και οι φόβοι ολοκλήρου του κόσμου επιβεβαιώθηκαν.

Ο Σουμάχερ είχε πέσει σε κώμα και χρειαζόταν άμεσα νευροχειρουργική επέμβαση.

Οι στιγμές ήταν κρίσιμες και με τα φώτα ολόκληρου του πλανήτη στραμμένα πάνω στην υπόθεση η οικογένεια έπρεπε να «παλεύει» με τις δύσκολες ώρες που περνούσαν, τον τύπο αλλά και όλους όσους ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Μέσα σε όλα τα θέματα ήρθε να προστεθεί και η κλοπή του ιατρικού φακέλου του Σουμάχερ από άνθρωπο που είχε πρόσβαση σε αυτόν και μετά θέλησε να τον πουλήσει στο διαδίκτυο για 60.000 ευρώ.

Το περιστατικό γίνεται ακόμα πιο περίεργο όταν κατηγορούμενος για την κλοπή του φακέλου αυτοκτόνησε, όταν κρεμάστηκε στο κελί του στις 8 Αυγούστου του 2014.

Η κατάσταση υγείας του Σουμάχερ από κάποιο σημείο και μετά παρέμενε σταθερή χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές. Κατά καιρούς έβγαιναν διάφορα δημοσιεύματα τα οποία είτε υποστήριζαν ότι ο Σουμάχερ βελτιώνεται, είτε ότι δεν υπάρχει πλέον ελπίδα.

Όλα αυτά σταμάτησαν να κυκλοφορούν όταν εννέα μήνες μετά το ατύχημα και συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου όπου η εκπρόσωπος του Γερμανού πρωταθλητή έβγαλε ανακοίνωση για την μεταφορά στο σπίτι του, σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

«Ο Μίκαελ Σουμάχερ έφυγε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για να συνεχίσει την μακρά περίοδο αποκατάστασής του. Δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. Η οικογένειά του θα ήθελε να ευχαριστήσει τους θεράποντες ιατρούς, τους νοσηλευτές και όλο το προσωπικό, που έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες. Επίσης ευχαριστεί όλους όσοι έστειλαν τις ευχές τους στον Μίκαελ για καλή ανάρρωση και σίγουρα τον βοήθησαν. Για το μέλλον, ζητούμε την κατανόησή σας προκειμένου η αποκατάστασή του να γίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας»

Η αποθεραπεία του συνεχίζεται πλέον στο σπίτι του στην Ελβετία με την οικογένεια του Σουμάχερ να είναι συνέχεια στο πλευρό του και μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για συγκίνηση του Γερμανού πιλότου όταν ακούει τα παιδιά του, την γυναίκα του Τζίνα αλλά και τα σκυλιά της οικογενείας.

Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν έχει αλλάξει και οι πληροφορίες που βγαίνουν στον τύπο είναι ελάχιστες. Κυρίως διαψεύδονται μακάβριες ειδήσεις, χωρίς όμως κανείς να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται πλεόν ο 7 φορές πρωταθλητής της F1.

Τρία σκοτεινά χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ένα σύμβολο του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Μίκαελ Σουμάχερ, ξεκίνησε την σκληρή του «μάχη» και οι ευχές όλων των ανθρώπων δεν σταματούν να βρίσκονται μαζί με τον «Σούμι» και την οικογένεια του και να τους συντροφεύουν στην δύσκολη καθημερινότητα τους.

 

 

 

 
Πηγή: www.gazzetta.gr