Η αποχώρηση ενός ήσυχου «στρατιώτη» του ΑΠΟΕΛ (vids+pics)

Ήταν 15 Μαΐου όταν ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωνε την απόκτηση του Μάριου Σέρτζιο, από τις πρώτες μεταγραφικές ενίσχυσης ενόψει της περιόδου 2012-13. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου με τους γαλαζοκίτρινους προνοούσε τη συνεργασία για δύο χρόνια.

Με προϋπηρεσία σε Πάκος Φερέιρα, Σπόρτινγκ, Βιτόρια Γκιμαράες, Ναβάλ και Μέταλουργκ Ντόνετσκ. Σε καμιά από αυτές δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο. Στον ΑΠΟΕΛ πήρε και τίτλους, έκανε μεγάλες πορείες στην Ευρώπη και κέρδισε την αναγνώριση.

 

Από την πρώτη ημέρα στον Αρχάγγελο απέδειξε ότι ήρθε για να πάρει τη… φανέλα του βασικού στο σπίτι. Ποτέ του δεν απασχόλησε για οτιδήποτε άλλο εκτός από τις αγωνιστικές του δυνατότητες. Δεν τον ένοιαζε άλλωστε να βρίσκεται στην επικαιρότητα για οποιοδήποτε λόγο, ενώ σπάνια (ως ποτέ) ήταν οι περιπτώσεις να μιλήσει στον Τύπο.

Ο τότε τεχνικός της ομάδας Ιβάν Γιοβάνοβιτς του εμπιστεύτηκε από την αρχή τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Αντικατέστησε στον ΑΠΟΕΛ ένα άλλο παίκτη-κεφάλαιο στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, τον Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Στις 19 Ιουλίου φόρεσε για πρώτη φορά την γαλαζοκίτρινη φανέλα στο ευρωπαϊκό εντός έδρας παιχνίδι (2-0) με την Σένιτσα στο δεύτερο προκριματικό γύρο του πρωταθλήματος, ενώ το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα έγινε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (4-0).

Από τότε μέχρι το καλοκαίρι του 2016 σπάνια δεν συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ. Στην πρώτη του χρονιά έδειξε και επιθετικά χαρίσματα πετυχαίνοντας και πέντε τέρματα. Ένα στην Ευρώπη (Άαλεσουντ), ένα στο κύπελλο (Χαλκάνορας) και τρία στο πρωτάθλημα (Αλκή, Πάφος, ΑΕΚ).

Κατά τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ πέτυχε άλλα τρία γκολ την επόμενη σεζόν. Σκόραρε στην ασπίδα με τον Απόλλωνα δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του, ενώ είδε δίχτυα και στα παιχνίδια πρωταθλήματος με Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση.

Με εξαίρεση την πρώτη του σεζόν στον ΑΠΟΕΛ όταν οι γαλαζοκίτρινοι αποκλείστηκαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από την Νέφτσι, στις υπόλοιπες χρονιές ο Πορτογάλος ευτύχησε να ζήσει και την εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκούς Ομίλους.

 

Φέτος, έχοντας πλέον φτάσει στο 35ο έτος (28/07/1981) της ηλικίας του και με τον ερχομό του Ζίφκο Μιλάνοφ έχασε τη θέση του. Τα ελάχιστα λεπτά που αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα ήταν τα μοναδικά στο φετινό πρωτάθλημα – αγωνίστηκε μερικά λεπτά και στην Ευρώπη κόντρα στην Νιου Σαιντς.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν τον έριξε στον αγώνα προκειμένου να αποθεωθεί από τον κόσμο. Ο ίδιος εισέπραξε την αγάπη των οπαδών και ανταπέδωσε.

Αυτή η 167η συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Αγωνίστηκε σε 111 παιχνίδια πρωταθλήματος, 16 κυπέλλου, 37 ευρωπαϊκά (19 Champions, 18 Europa) και 3 αγώνες για την Ασπίδα.

Πέραν από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες, ο Μάριο Σέρτζιο έβαλε το λιθαράκι του στα Ο ΑΠΟΕΛ τον αποχαιρέτησε στα αποδυτήρια μετά το ματς με την Νέα Σαλαμίνα.