Αξέχαστοι πανηγυρισμοί που έμειναν στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου (vid)

Ο Ματ Νταρμπισάιαρ «πυροβολεί» ασταμάτητα τ’ αντίπαλα δίκτυα και με εννέα τέρματα οδηγεί την κούρσα στους σκόρερ του πρωταθλήματος. 
 
Ο Άγγλος επιθετικός πανηγυρίζει έντονα τα γκολ που σημειώνει καθιερώνοντας από την αρχή της σεζόν τον στρατιωτικό χαιρετισμό στους οπαδούς της Ομόνοιας. Με αφορμή τον ιδιαίτερο τρόπο πανηγυρισμού του επιθετικού των «πρασίνων» ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ θυμάται τους πιο χαρακτηριστικούς  και εφευρετικούς τρόπους πανηγυρισμού σπουδαίων επιθετικών που πέρασαν από το κυπριακό ποδόσφαιρο. 
 
Από το «αεροπλανάκι» του Τζούριακ στο υψωμένο δάκτυλο του Γιάννου Ιωάννου και το φίλημα της βέρας του Ράινερ Ράουφμαν στον «μάγειρα» Ζοάο Πάιβα και τον «μασκοφόρο» Φρέντι ντος Σάντος. 

Γιόζεφ Τζούριακ
Ο πιο χαρακτηριστικός πανηγυρισμός ποδοσφαιριστή που έπαιξε μπάλα στην Κύπρο. Το προσωνύμιο «αεροπλανάκι» ακολουθούσε πάντα τον Γιόζε Τζούριακ, ο οποίος στη διετή παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα (1991-93) σκόραρε 49 τέρματα με τη φανέλα της Ομόνοιας. Ο τρόπος που πανηγύριζε τα τέρματα του με τα χέρια ανοικτά έμεινε στην ιστορία. Το γκολ που χάρισε στην Ομόνοια την πρόκριση επί του ΑΠΟΕΛ στον τελικό κυπέλλου το 1992 με νίκη 3-2 των «πρασίνων» παραμένει αξέχαστο στην μνήμη των φίλων του «τριφυλλιού».

Γιάννος Ιωάννου
Ο «μίστρερ γκολ» του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου, Γιάννος Ιωάννου. Ο εμβληματικός αρχηγός των «γαλαζοκιτρίνων» με 264 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και δεύτερος (πίσω από τον Σωτήρη Καϊάφα) στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το υψωμένο δάκτυλο (δείκτης) προς την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ όπου αφιέρωνε πάντα τα γκολ που σημείωνε, ήταν το σήμα κατατεθέν του Γιάννου Ιωάννου.
 

Ράινερ Ράουφμαν
Ο κορυφαίος ξένος σκόρερ που πάτησε ποτέ το πόδι του στα κυπριακά γήπεδα. «Μηχανή» του γκολ ο Γερμανός επιθετικός έγραψε τ’ όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ομόνοιας στην επτάχρονη (1997-2004) παρουσία του στην ομάδα του «τριφυλλιού». Είναι πρώτος ξένος σκόρερ όλων των εποχών με 181 τέρματα τα οποία πανηγύριζε φιλώντας τη βέρα του που δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Ζοάο Πάιβα
Ο «μάγειρας» που πρόσφερε τα μέγιστα στην πορεία του Απόλλωνα για κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2005-06. Ο βραχύσωμος Πορτογάλος αγωνίστηκε στην ομάδα της Λεμεσού τη διετία 2005-07 πέτυχε 16 τέρματα τα οποία γιόρταζε παριστάνοντας τον μάγειρα. 
Φρέντι ντος Σάντος 
Δόξα, Ένωση, ΑΕΛ και Ομόνοια ήταν οι ποδοσφαιρικοί σταθμοί του Φρέντι ντος Σάντος στην Κύπρο. Από δύο χρόνια έκατσε σε ΑΕΛ και Ομόνοια σκοράροντας 24 και 23 γκολ αντίστοιχα, μερικά εκ των οποίων πανηγύρισε φορώντας μάσκες του Shrek, του Star Wars και του Scream.

Λομάνα Λούα Λούα
Ακόμα και στην Πρέμιερ Λιγκ όταν αγωνιζόταν Πόρτσμουθ και Νιουκάσλ ήταν πιο γνωστός για τις τούμπες που έκανε όταν σκόραρε παρά για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητας. Η διοίκηση των «ανθρακωρύχων» τον τιμώρησε με πρόστιμο γιατί συνέχισε να πανηγυρίζει με τον ριψοκίνδυνο αυτό τρόπο, ο οποίος του προκάλεσε και τραυματισμό. Ήρθε στην Κύπρο στη δύση της καριέρας του (2011-12) και σε 19 συμμετοχές σημείωσε 8 τέρματα. 
 
 
 

Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης
Σήμα κατατεθέν του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη όταν σκοράρει είναι η τούμπα. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ από πολύ μικρή ηλικία πανηγύριζε με τον συγκεκριμένο τρόπο τον οποίΟ διατηρεί μέχρι και σήμερα στα 35 του χρόνια.