Οι «βρώμικες» ομάδες του πρωταθλήματος

Στις πρώτες δέκα αγωνιστικές του πρωταθλήματος έχουν δοθεί συνολικά 325 κάρτες. Οι 316 είναι κίτρινες και οι άλλες εννέα κόκκινες. Τις περισσότερες κάρτες πήραν οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού, που χρεώθηκαν συνολικά 34 κίτρινες και 1 κόκκινη. Στο ρόστερ της ομάδας της Άχνας βρίσκεται και ο ποδοσφαιριστής που δέχθηκε τις πιο πολλές κίτρινες.
 
Ο λόγος για τον Μπρούνο Αράμπαλ ο οποίος ήδη έφθασε στο δεύτερο επίπεδο των ορίων, καθώς έχει δεχθεί έξι κάρτες. Σημειώνεται ότι στη Α’ φάση του πρωταθλήματος ένας παίκτης χάνει το επόμενο παιχνίδι μόλις συμπληρώσει 4, 6, 8 και κάθε επόμενη κίτρινη κάρτα. Στην Β’ φάση οι κάρτες διαγράφονται (διαβάστε ΕΔΩ).
 
Στη δεύτερη θέση του πίνακα είναι ο Ερμής με 31 κάρτες και ακολουθούν η Δόξα με 28, οι ΑΕΖ και Άρης με 26. Τις λιγότερες μετρά η ΑΕΚ που δέχθηκε 12 κίτρινες, ενώ στις 17 είναι η Καρμιώτισσα και στις 18 ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια. Η ομάδα της Λάρνακας έχει υπέρ της και δύο κόκκινες κάρτες.

Περισσότερες κερδισμένες (δηλαδή που δόθηκαν σε αντιπάλους της) έχει η Ανόρθωση που είναι στην 1η θέση της σχετικής λίστας με 33. Ακολοθούν ο Απόλλωνας με 29 και με 26 ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΛ. Τις λιγότερες (17) σε βάρος αντιπάλων τους μετρούν ο Άρης και η Νέα Σαλαμίνα.


Ξεπέρασαν το όριο
Πέραν του Αράμπαλ (6), άλλος ένας παίκτης ξεπέρασε τις τέσσερις κάρτες. Αυτός είναι ο Ενινφούλ της Δόξας που δέχθηκε πέντε κίτρινες. Στο όριο των τεσσάρων καρτών έφθασαν οι Περάλτα (Δόξα), Δημητρίου (Δόξα), Σάσι (ΑΕΖ), Βλασόπουλος (Αναγέννηση), Μ. Σωτηρίου (Αναγέννηση), Τσίνα (Σαλαμίνα) και Γκράσι (Σαλαμίνα).
 

Οι κοκκινισμένοι
Την πρώτη κάρτα του πρωταθλήματος δέχθηκε ο Δημήτρης Φροξυλιάς της Νέας Σαλαμίνας (διακόπηκε πρόσφατα η συνεργασία) στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Απόλλωνα. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής όπως και άλλοι τρεις αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πρόκειται για τους Ευθυμίου (Αναγέννηση), Αντωνίου (Ερμής), Παναγή (Ομόνοια) στα παιχνίδια με Ομόνοια, Καρμιώτισσα και ΑΕΖ αντίστοιχα. Οι Κατσιαράβα (Εθνικός), Κριστόφ (Ερμής), Σεού (Ανόρθωση), Οζίας (ΑΕΖ) και Αντάμοβιτς (Καρμιώτισσα) αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη στα παιχνίδι με ΑΕΚ, Αναγέννηση, ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα.