Οι τραυματισμοί παικτών από κροτίδες στα κυπριακά γήπεδα (pics+vids)

Οι «εγκληματικές» ενέργειες από φιλάθλους που λαμβάνουν χώρο στα κυπριακά γήπεδα δεν μπορούν να μας αφήσουν απαθείς και ασυγκίνητους. Αφενός και υπάρχουν αμέτρητες στιγμές έντασης και σκληρού παιχνιδιού στα γήπεδα αλλά μερικές από αυτές επέφεραν το σοβαρό τραυματισμό ποδοσφαιριστών.
 

Δείτε αναλυτικά τραυματισμούς των τελευταίων χρόνων που χαράχτηκαν στη μνήμη μας:
 

Ανόρθωση – Ομόνοια (21/10/2012)

Στο επεισοδιακό ντέρμπι μεταξύ Ανόρθωσης και Ομόνοιας για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, φίλαθλοι έριξαν κροτίδες σε ποδοσφαιριστές ενώ δέχονταν πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός μέσος της "Κυρίας", Ρικάρντο Λαμπόρδε, κι ο Μαυροβούνιος αμυντικός του "τριφυλλιού", Σάβο Παβίτσεβιτς, βρίσκονταν στο έδαφος μετά από σύγκρουσή τους, ενώ στη σκηνή βρισκόταν μεταξύ άλλων και μέλος του ιατρικού επιτελείου της Ανόρθωσης. Μία κροτίδα έπεσε προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να προκληθούν περαιτέρω τραυματισμοί και να κινδυνέψει σοβαρά η σωματική ακεραιότητά τους. Οι διαιτητές είχαν διακόψει τον αγώνα για δέκα λεπτά, με την συνέχεια να βρίσκει τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη με 2-0. Σημειώνεται πως το παιχνίδι είχε διακοπεί προσωρινά και στο 46ο λεπτό λόγω ρίψης καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο από την μεριά των οπαδών της Ανόρθωσης.


 

Ομόνοια – ΑΠΟΕΛ (14/3/2015)

Προσωρινή διακοπή υπήρξε στο ντέρμπι των πλέι οφφ μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ, όταν μία κροτίδα πέτυχε τον τερματοφύλακα των «πρασίνων» Αντώνη Γιωργαλλίδη. Ο γκολκίπερ της Ομόνοιας βρέθηκε στο έδαφος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα, όπου εκεί δέχτηκε ακόμα μία κροτίδα.

 

ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ (17/5/2015)


Το παιχνίδι που θα έκρινε τον τίτλο του πρωταθλήματος μεταξύ ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ, αμαυρώθηκε με τρία άτομα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο και το ματς να διακόπτεται. Συγκεκριμένα, μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έπεσαν αντικείμενα και κροτίδες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα μία κροτίδα να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, Κακά. Ο Βραζιλιάνος αρχικά είχε χάσει τις αισθήσεις του και έπειτα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μετά από περίπου τριάντα λεπτά οι διαιτητές πήραν την απόφαση να διακόψουν το ματς οριστικά.

 

Απόλλωνας – Ομόνοια (18/5/2016)

Στον τελικό κυπέλου ανάμεσα σε Απόλλωνα και Ομόνοια, φίλαθλοι του Απόλλωνα έριξαν κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, στο σημείο που βρίσκονταν Ασίς και Βασιλείου. Συνέπεια αυτού είχε να τραυματιστεί ο αμυντικός του Απόλλωνα, Γιώργος Βασιλείου, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Εν συνεχεία, αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Βασιλείου, συνέχισε το παιχνίδι με δεμένο το κεφάλι, βρίσκοντας την ομάδα του στο τέλος να παίρνει το κύπελλο νικώντας 2-1 την Ομόνοια.