Οι 16 παίκτες U20 που πήραν χρόνο συμμετοχής

Ένας 20άρης ποδοσφαιριστής για τα δεδομένα του κυπριακού ποδοσφαίρου θεωρείται ακόμη ανερχόμενο ταλέντο. Δύσκολα μία ομάδα θα στηριχθεί πάνω σε νεαρούς ποδοσφαιριστές για την επίτευξη των στόχων.
 
Υπάρχουν, όμως, μερικοί που κόντρα στον… κανόνα, καταφέρνουν να βρίσκονται στις επάλξεις. Για παράδειγμα ο Γιάννης Κούσουλος, ο οποίος εδώ και τέσσερα χρόνια – κυρίως από την περσινή σεζόν – κέρδισε με το σπαθί του τη φανέλα του βασικού.
 
Στις πρώτες εφτά αγωνιστικές της τρέχουσας σεζόν συνολικά 15 ποδοσφαιριστές γεννημένοι από το 1996 και έπειτα πήραν χρόνο συμμετοχής. Από αυτούς οι δέκα είναι ντόπιοι, οι τρεις κοινοτικοί και οι δύο ξένοι.
 
Στη λίστα βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές της Καρμιώτισσας, δύο από Αναγέννηση, Εθνικού, Άρη και Απόλλωνα και από ένας από ΑΕΛ, Ερμή, Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline σημειώνει την πορεία του κάθε ποδοσφαιριστή, από τον μικρότερο Αντρέα Νεοφύτου, μέχρι τον μεγαλύτερο Στυλιανό Πόζογλου.
 
 


Αντρέας Νεοφύτου
Ημερ. Γενν.:
07/07/1998
Ομάδα: ΑΕΛ
Λεπτά: 1’
Με την επιστροφή του στην ΑΕΛ την περσινή σεζόν ο Πάμπος Χριστοδούλου κοίταξε και τις ακαδημίες της ομάδας. Ένας από τους παίκτες που τον ενθουσίασε ήταν ο Αντρέας Νεοφύτου, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ. Παίζοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Αναγέννηση (1η αγων.) έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής (18 ετών) που πήρε χρόνο συμμετοχής στην τρέχουσα σεζόν. Πέρσι είχε 3 συμμετοχές στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
 

 

Γεώργιος Χριστοδούλου
Ημερ. Γενν.:
17/08/1997
Ομάδα: Αναγέννηση
Λεπτά: 245’
Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΠ προτού μετακομίσει στον ΑΠΟΕΛ – πέρασε και από την ΑΕΛ – και τον Απρίλιο του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας. Ο 19χρονος μέσος το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες. Χρησιμοποιήθηκε σε τέσσαρα παιχνίδια, τρία βασικός και ένα ως αλλαγή.
 

 

Χρίστος Γουίλερ
Ημερ. Γενν.
: 29/06/1997
Ομάδα: Καρμιώτισσα
Λεπτά: 496’
Σε ηλικία 17 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα του Απόλλωνα. Τη σεζόν 2014-15 έγραψε οκτώ συμμετοχές, όπως και την επόμενη σεζόν – περισσότερο ως αλλαγή. Το περασμένο καλοκαίρι, αφού πέρασε από δοκιμαστικά στην ουκρανική Stal Dniprodzerzhynsk, τελικά δόθηκε δανεικός στην Καρμιώτισσα. Ο αριστερός ακραίος αμυντικός έχει παίξει τους έξι από τους εφτά αγώνες ως βασικός.
 

 

Ραφαήλ Αναστασίου
Ημερ. Γενν.:
09/06/1997
Ομάδα: Αναγέννηση
Λεπτά: 522’
Τον Ιούνιο του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ. Έκανε ντεμπούτο με την γαλαζοκίτρινη φανέλα σε ευρωπαϊκό αγώνα, καθώς ο Τιμούρ Κετσπάγια τον έριξε στην ενδεκάδα του εκτός έδρας αγώνα με την Σπάρτα Πράγας. Στο πρωτάθλημα πήρε μία συμμετοχή. Το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Αναγέννηση στην οποία αποτελεί βασικό στέλεχος – έπαιξε στα έξι από τα εφτά παιχνίδια - αγωνιζόμενος στο κέντρο της άμυνας.  
 

 

Νικολάι Κιπάνι
Ημερ. Γενν.:
25/01/1997
Ομάδα: Εθνικός
Λεπτά: 202’
Από την Ρωσία και τις ακαδημίες της Λοκομοτίβ Μόσχας προέρχεται ο Νικολάι Κιπάνι. Ο Ρώσος επιθετικός, μέχρις στιγμής, μετράει τέσσερις συμμετοχές (3 βασικός, 1 ενδεκάδα) έχοντας πετύχει ένα τέρμα στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Αναγέννηση.
 

 

Αντρέας Φράγκος
Ημερ. Γενν.:
19/01/1997
Ομάδα: Άρης
Λεπτά: 323’
Το όνομά του πρωτοακούστηκε προ τριετίας όταν σε ηλικία 16 ετών κατέγραψε δύο συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα κόντρα στην συμπολίτισσα ΑΕΛ. Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε αλλαγή σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ την περίοδο 2014/15 δεν πήρε λεπτά συμμετοχής. Το καλοκαίρι του 2015 μετακόμισε στους γαλαζοκίτρινους παίζοντας σε εννέα ματς (δύο βασικός, εφτά αλλαγή). Προ μηνών έγραψε ιστορία αφού πήρε μεταγραφή για τον Άρη (δανεικός για δύο χρόνια από την ΑΕΛ) και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε και με τις τρεις ομάδες της Λεμεσού. Ο Κύπριος μέσος έχει έξι συμμετοχές, τρεις ως βασικός και τρεις ως αλλαγή.
 

 

Πάρης Ψάλτης
Ημερ. Γενν.
: 12/11/1996
Ομάδα: Ερμής
Λεπτά: 58’
Τον Ιούνιο του 2015 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στον Ερμή. Προς το παρών δεν πήρε πολλά λεπτά συμμετοχής, καθώς χρησιμοποιήθηκε μόνο σε ένα αγώνα. Συγκεκριμένα ξεκίνησε ως βασικός στο ματς με την Δόξα και αντικαταστήθηκε στο 58’.

 

Μανώλης Σάλιακας
Ημερ. Γενν.
: 12/09/1996
Ομάδα: Καρμιώτισσα
Λεπτά: 281’
Δανεικός από τον Ολυμπιακό Πειραιώς αγωνίζεται στην νεοφώτιστη ομάδα ο 20χρονος δεξιός ακραίος αμυντικός. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής στους τελευταίους τρεις αγώνες της ομάδας των Πολεμιδιών αγωνίζεται βασικός, ενώ μετρά άλλη μία ολιγόλεπτη (13’) συμμετοχή με την ΑΕΚ στην 3η αγωνιστική.
 

 

Αλαστάιρ Ρέινολντς
Ημερ. Γενν.:
02/09/1996
Ομάδα: Απόλλων
Λεπτά: 1’
Γεννημένος στην Σκωτία αλλά μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στην Κύπρο τουλάχιστον σε σωματειακό επίπεδο, καθώς έχει συμμετοχές με την U19 της πατρίδας του. Από το 2012 ανέβηκε στην α’ ομάδα του Απόλλωνα, που πέρσι τον παραχώρησε δανεικό στην Αγία Νάπα. Φέτος επέστρεψε στην ομάδα της Λεμεσού και μέχρις στιγμής χρησιμοποιήθηκε στην εκπνοή του αγώνα με την Ομόνοια (6η αγων.).
 

 

Φάνος Κατελάρης
Ημερ. Γενν.
: 26/08/1996
Ομάδα: Ομόνοια
Λεπτά: 230’
Μετά την περιδιάβασή του ως δανεικός σε Αλκή και Ολυμπιακό, από την περσινή χρονιά είναι ξανά κάτοικος του «Ηλίας Πούλλος» Φέτος, φαίνεται να υπολογίζεται περισσότερο στα πλάνα των πρασίνων. Χρησιμοποιήθηκε από τον Τζον Κάρβερ στους τρεις τελευταίους αγώνες. Μάλιστα, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, έπαιξε για πρώτη φορά βασικός σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στην ήττα με 2-1. Σε όλο το 90λεπτο έπαιξε και κόντρα στην Ανόρθωση.

 

Ιωάννης Πίττας
Ημερ. Γενν.:
10/07/1996
Ομάδα: Απόλλων
Λεπτά: 9’
Από την περσινή χρονιά ο Πέδρο Εμμάνουελ άρχισε να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Ιωάννη Πίττα. Πέρσι έπαιξε σε 11 παιχνίδια, ενώ φέτος μετρά ακόμη μία συμμετοχή. Μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Νέα Σαλαμίνα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
 

 

Γιάννης Κούσουλος
Ημερ. Γενν.:
14/06/1996
Ομάδα: Σαλαμίνα
Λεπτά: 494'
Από τα 16 του ενσωματώθηκε με την α’ ομάδα και κυρίως την περσινή χρονιά απέδειξε ότι μπορεί να έχει λαμπρή καριέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι για την απόκτησή του έδειξαν ενδιαφέρον ομάδες των πάνω διαζωμάτων (όπως η ΑΕΚ). Φέτος, μετρά ήδη τέσσερα 90λεπτα και άλλους δύο αγώνες ως βασικός. Δεν έπαιξε μόνο στην 1η αγωνιστική της σεζόν.
 

Κυριάκος Παναγή
Ημερ. Γενν.:
22/04/1996
Ομάδα: Άρης
Λεπτά: 132’
Ξεκίνησε από τον Απόλλωνα, τη σεζόν 2014-15 δόθηκε δανεικός στην ΑΕΖ και από την περσινή χρονιά ανήκει στον Άρη. Από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν. Στην τρέχουσα περίοδο πήρε φανέλα βασικού στην πρεμιέρα, ενώ κατέγραψε άλλες δύο συμμετοχές ως αλλαγή.
 

 

Αλεξάντερ Ντόβνια
Ημερ. Γενν.:
14/02/1996
Ομάδα: Εθνικός
Λεπτά: 270’
Άλλη μια προσθήκη της ομάδας της Άχνας από τις ακαδημίες της Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Ρώσος μέσος δεν έπαιξε στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της χρονιάς, ενώ στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.
 

 

Στυλιανός Πόζογλου
Ημερ. Γενν.:
22/01/1996
Ομάδα: Καρμιώτισσα
Λεπτά: 10’
Δανεικός από τον ΠΑΟΚ, ομάδα με την οποία έχει στενή συνεργασία η Καρμιώτισσα, αγωνίζεται ο νεαρός ποδοσφαιριστής στην ομάδα των Πολεμιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταγραμμένες συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ από την ηλικία των 16 ετών. Στην Καρμιώτισσα έχει μία συμμετοχή ως αλλαγή στην 2η αγωνιστική με την ΑΕΖ.

 

=

Ιωάννης Τσολακίδης
Ημερ. Γενν.:
 26/01/1996
Ομάδα: Καρμιώτισσα
Λεπτά: 13’
Τελευταία προσθήκη αποτελεί ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Καρμιώτισσας, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι (7η αγωνιστική) της ομάδας των Πολεμιδιών με την Αναγέννηση. Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ.