Τι δουλειές κάνουν οι διοικητικοί ηγέτες των Ομοσπονδιών

ΚΟΑ, ΚΟΠ, ΚΟΕ και ΚΟΚ αποτελούν τους σημαντικότερους οργανισμούς που διοικούν τομείς του κυπριακού αθλητισμού.
 
Γι’ αυτό είναι σημαντική η παρουσία ισχυρών προσωπικοτήτων στον προεδρικό θώκο των οργανισμών αυτών.

 Τέσσερις πρόεδροι που ο καθένας προέρχεται από διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline καταγράφει τι επαγγέλλονται οι διοικητικοί ηγέτες των τεσσάρων μεγαλύτερων οργανισμών που αφορούν τον κυπριακό αθλητισμό.

Πρόεδρος ΚΟΠ – Κωστάκης Κουτσοκούμνης
Βρίσκεται στην προεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από το 2001, οπότε και διαδέχθηκε τον Μάριο Λευκαρίτη, νυν αντιπρόεδρο της UEFA. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης επαγγελματικά είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας «Μινέρβα», η οποία δραστηριοποιείται από τον Οκτώβριο του 1970. 

Πρόεδρος ΚΟΑ - Κλεάνθης Γεωργιάδης
Ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) εδώ και τρεις μήνες, είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο «Δήμος και Λία Γεωργιάδη & ΣΙΑ» με ειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο. Είναι, επίσης, επικεφαλής της εταιρείας παροχής Νομικών Υπηρεσιών GeLaw Services Ltd. Μετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια διάφορων Εταιρειών παρέχοντας τεχνογνωσία και υποστήριξη.
 

Πρόεδρος ΚΟΕ – Ντίνος Μιχαηλίδης
Μετά την επιστροφή του, από τις σπουδές, στην Κύπρο (1969) διορίστηκε Kαθηγητής Φυσικής Αγωγής. Προηγουμένως υπήρξε πρωταθλητής στίβου, διεθνής καλαθοσφαιριστής, προπονητής στίβου, ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας. Αφυπηρέτησε με το βαθμό Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, διετέλεσε μέλος ομοσπονδιών, ενώ ήταν Πρεσβευτής Fair Play από το 2007 μέχρι το 2009. Βρίσκεται στην προεδρία της Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) από τον Ιούνιο του 2016.
 

Πρόεδρος ΚΟΚ – Λούης Δημητρίου
Τον ερχόμενο Ιανουάριο συμπληρώνει δύο χρόνια στον προεδρικό θώκο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας. Ο επιχειρηματίας Λούης Δημητρίου είναι ιδιοκτήτης του Εστιατορίου Nippon στην Λάρνακα, καθώς και της εταιρείας «L.D.Solar Lighting Technologies Ltd», που ασχολείται με είδη φωτισμού και ενέργειας.