Ο έλεγχος της «εκμετάλλευσης» του ρόστερ από τις 14 ομάδες

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των αγώνων της Εθνικής, ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline αναλύει την «εκμετάλλευση» που έτυχε το ρόστερ των 14 ομάδων από τους προπονητές τους.

Ο Άρης είναι η ομάδα που χρησιμοποίησε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές (24) στις πρώτες έξι αγωνιστικές, ενώ τους λιγότερους εμπιστεύθηκε ο προπονητής της Ανόρθωσης Αντόνιο Πούτσε.

Στην «Κυρία» είναι ελλιπής και η εμπιστοσύνη στους Κύπριους ποδοσφαιριστές καθώς χρησιμοποιήθηκαν μόνο δύο, Οικονομίδης και Αριστοτέλους, με τον δεύτερο να μετρά ελάχιστα λεπτά. Στη δεύτερη θέση είναι η Δόξα με τρεις Κύπριους.

Τους περισσότερους ντόπιους χρησιμοποίησαν Άρης και Αναγέννηση με την υποσημείωση ότι από πλευράς της ομάδας της Λεμεσού ότι οι Κύπρου και Χριστοφόρου έγραψαν συμμετοχή προτού μετακινηθούν σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα.

ΑΕΚ
Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος που κατέχει μάλιστα το απόλυτο των νικών στηρίζεται κυρίως στους ξενοφερμένους ποδοσφαιριστές. Μόλις τέσσερις ντόπιοι πήραν τουλάχιστον τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής. Γι’ αυτό η ομάδα της Λάρνακας έχει δεχθεί τα περισσότερα πρόστιμα (12000 ευρώ) σχετικά με τον κανονισμό χρησιμοποίησης τουλάχιστον δύο Κύπριων στο αρχικό σχήμα. Πέραν του πορτιέρερ Μίνιο, ο Ορτίθ ήταν σε όλα τα παιχνίδια βασικός χωρίς να αντικατασταθεί.
Χρησιμοποίησε: 19
Ξένοι-κοινοτικοί: 15
Κύπριοι: 4
Έχουν το απόλυτο: Μίνιο, Ορτίθ


ΑΠΟΕΛ
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Βάτερμαν και Καρλάο είναι από τους βασικότερους στο πλάνο του Τόμας Κρίστιανσεν. Γι’ αυτό δεν έχασαν λεπτό, ενώ ακολουθεί ο Νούνο Μοράις με 513’. Κανένας από τους έξι Κύπριους που κατέγραψαν συμμετοχές δεν αγωνίστηκαν σε όλους τους αγώνες – ο Πιέρος έχασε το απόλυτο λόγω τραυματισμού με την Δόξα.
Χρησιμοποίησε: 20
Ξένοι-κοινοτικοί: 14
Κύπριοι: 6
Έχουν το απόλυτο: Καρλάο, Βάτερμαν
 

ΑΕΛ
Οι Φορτούνα, Ρόμο, Σοάρες, Σιέλης δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό στο πλάνο του Πάμπου Χριστοδούλου. Ο Κύπριος τεχνικός, αν και χρησιμοποιεί επί το πλείστο ξένους ή κοινοτικούς, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά στην ΑΕΛ δείχνει εμπιστοσύνη στο ντόπιο στοιχείο. Χαρακτηριστικό ότι ενώ την περσινή χρονιά ήταν η πρώτη σε πρόστιμα για μη χρησιμοποίηση ντόπιων παικτών, φέτος ακόμη δεν έδωσε ούτε σεντ.
Χρησιμοποίησε: 19
Ξένοι-κοινοτικοί: 15
Κύπριοι: 4
Έχουν το απόλυτο: Φορτούνα, Ρόμο, Σοάρες, Σιέλης
 

Ομόνοια
Για τρία λεπτά ο Τουρέ έχασε το απόλυτο το οποίο κατέχει μόνο ο τερματοφύλακας της ομάδας, Κωνσταντίνος Παναγή. Οι δύο μαζί με τον Μαργκάσα αποτελεί την τριάδα που ξεκίνησαν βασικοί σε όλα τα παιχνίδια. Ο πορτιέρε των πρασίνων είναι ένας εκ των οκτώ Κύπριων που πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Τζον Κάρβερ.
Χρησιμοποίησε: 22
Ξένοι-κοινοτικοί: 14
Κύπριοι: 8
Έχουν το απόλυτο: Παναγή
 
Απόλλων
Το «ισοζύγιο» του ρόστερ γέρνει για τα καλά προς την πλευρά των ξένων-κοινωτικών. Μόλις τέσσερις από τους 21 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν είναι ντόπιοι. Οι νεοφερμένοι Ρομπέρζ και Βινίσιους μαζί με τον παλιό και αναντικατάστατο Βάλε δεν έχασαν λεπτό. Στα 526’ έφθασε το κοντέρ του Άλεξ ντα Σίλβα.
Χρησιμοποίησε: 21
Ξένοι-κοινοτικοί: 17
Κύπριοι: 4
Έχουν το απόλυτο: Βινίσιους, Βάλε, Ρομπέρζ
 

Ερμής
Στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που δεν έχασαν λεπτό θα ήταν και ο Δημήτρης Στυλιανού αν ξεκινούσε τη χρονιά ως βασικός. Ο Κύπριος πορτιέρε έχασε το ματς της πρεμιέρας με την Ομόνοια στο οποίο αγωνίστηκε ο Ντέκερς, που στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την ομάδα. Ο Στυλιανού είναι ένας εκ των έξι ντόπιων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Νίκο Παναγιώτου.
Χρησιμοποίησε: 20
Ξένοι-κοινοτικοί: 14
Κύπριοι: 6
Έχουν το απόλυτο: Μπένγκα, Μαρτίνιουκ, Μαϊσουράντζε, Ντε Μέλο

 

 

Ανόρθωση
Η ομάδα που χρησιμοποίησε τους λιγότερους παίκτες (16) στις πρώτες έξι αγωνιστικές και αυτή με τους λιγότερους Κύπριους – θεωρείται βασικός ο Οικονομίδης, ενώ πήρε ελάχιστο χρόνο ο Αριστοτέλους. Οι Ζοάο Βίκτορ, Καλδερόν, Κόπριβετς, Γκάμπριελ δεν έχασαν λεπτό. Το απόλυτο πλησίασε και ο Γκιγιέρμε ο οποίος μετρά 535΄.
Χρησιμοποίησε: 16
Ξένοι-κοινοτικοί: 14
Κύπριοι: 2
Έχουν το απόλυτο: Ζοάο Βίκτορ, Καλδερόν, Κόπριβετς, Γκάμπριελ

ΑΕΖ
Δύο… ενδεκάδες χρησιμοποίησε μέχρις στιγμής ο τεχνικός των νεοφώτιστων, Νικόλας Μαρτίδης. Ο Κύπριος κόουτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 22 ποδοσφαιριστές. Οι Αουρέλιο και Σακελλαρίου δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό και μετρούν το απόλυτο, ενώ ακολουθεί ο Πάγκαλος με 530’.
Χρησιμοποίησε: 22
Ξένοι-κοινοτικοί: 13
Κύπριοι: 9
Έχουν το απόλυτο: Αουρέλιο, Σακελλαρίου


Καρμιώτισσα
Ο Αρμένιος Τάρον Βοσκανιάν έχει φουλ συμμετοχές (540’), με τον Ταραλίδη να είναι στη δεύτερη θέση με 527’. Η ομάδα των Πολεμιδιών χρησιμοποίησε τους λιγότερους ξένους-κοινοτικούς. Από τους Κύπριους σε όλα τα παιχνίδια έπαιξε ο Ηλίας Βαττής.
Χρησιμοποίησε: 19
Ξένοι-κοινοτικοί: 12
Κύπριοι: 7
Έχουν το απόλυτο: Βοσκανιάν
 

 

Νέα Σαλαμίνα
Από τους παλιούς ο Μακρίεφ και από τους νέους οι Βασελόφσκι και Τσαμπούρης δεν έχασαν κανένα λεπτό. Από την πεντάδα των ντόπιων παικτών που πήραν χρόνο συμμετοχής ο Κούσουλος θεωρείται βασικότατο μέλος μετρώντας πέντε παρουσίες στο αρχικό σχήμα.
Χρησιμοποίησε: 20
Ξένοι-κοινοτικοί: 15
Κύπριοι: 5
Έχουν το απόλυτο: Βεσελόφσκι, Μακρίεφ, Τσαμπούρης


Άρης
Ο πορτιέρε Γκολτζ και οι αμυντικοί Αλβάρεζ και Παντίδος είναι τα βασικότατα μέλη της ομάδας της Λεμεσού. Για λίγα λεπτά δεν βρίσκεται στο γκρουπ ο Ιωάννης Ευσταθίου (535’), ο μοναδικός Κύπριος που πήρε φανέλα βασικού και στα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Χρησιμοποίησε: 24
Ξένοι-κοινοτικοί: 14
Κύπριοι: 10
Έχουν το απόλυτο: Αλβάρεζ, Γκολτζ, Παντίδος


Εθνικός
Μόνο ο τερματοφύλακας της ομάδας, Μάρτιν Μπογκατίνοφ, συμπλήρωσε 540’. Πλησίασε το απόλυτο και ο Ιωάννης Χατζηβασίλης με 530’. Ο τελευταίος είναι ένας εκ των έξι Κύπριων που πήραν χρόνο συμμετοχής.
Χρησιμοποίησε: 22
Ξένοι-κοινοτικοί: 16
Κύπριοι: 6
Έχουν το απόλυτο: Μπογκαντίνοφ
 

 

Δόξα
Μπορεί ο Λούκας Χατζηλούκας να χρησιμοποίησε μόλις τρεις Κύπριους, εντούτοις η ομάδα της Κατωκοπιάς δεν πλήρωσε ποτέ πρόστιμο, μιας και οι Πουτζιουρής και Δημητρίου είναι σταθερά στην ενδεκάδα. Στο μοναδικό αγώνα που έλειψε ο πρώτος, ο κανονισμός καλύφθηκε με την παρουσία του Χατζηφραγκίσκου κάτω από τα δοκάρια. Μόνο ο Ρεδόνδο συμπλήρωσε 540’, με τον Τιάγκο Γκόμες να τον πλησιάσει με 521’.
Χρησιμοποίησε: 17
Ξένοι-κοινοτικοί: 14
Κύπριοι: 3
Έχουν το απόλυτο: Ρεδόνδο

Αναγέννηση
Οι Βίσλεμ και Μπαρμπούδης δεν αντικαταστήθηκαν σε καμία περίπτωση από τον Αδάμο Αδάμου. Ελάχιστα λεπτά έχασε ο Βλασόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε επίσης σε όλα τα ματς, μετρώντας 525’.
Χρησιμοποίησε: 22
Ξένοι-κοινοτικοί: 12
Κύπριοι: 10
Έχουν το απόλυτο: Βίσλεμ, Μπαρμπούδης