Η σάμπα των «θρυλικών» ανατροπών! (pics, vids)

Το καλό τρίτωσε και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να λογίζεται ως τέτοια. Η χθεσινοβραδινή επικράτηση επί της Αστάνα ήταν για τον ΑΠΟΕΛ η τρίτη στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ) και είχε τρεις κοινούς παρονομαστές με τις προηγούμενες δύο. Πρώτον, έλαβε χώρα στο ΓΣΠ. Δεύτερον, επετεύχθη με το ίδιο σκορ (2-1). Τρίτον, η λίστα των σκόρερ περιείχε Βραζιλιάνο.
 
Εν αρχή ην η Ζενίτ
13 Σεπτεμβρίου 2011: ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί τη Ζενίτ, στην πρεμιέρα της δεύτερης παρουσίας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο 63’ ο Ζιριάνοφ ανοίγει το σκορ για τους Ρώσους, όμως δέκα λεπτά αργότερα (73’) ο Γκουστάβο Μαντούκα ισοφαρίζει για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και στο 75’ ο (συμπατριώτης του) Αΐλτον Αλμέιδα ολοκληρώνει την παρθενική ανατροπή του ΑΠΟΕΛ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο δρόμος μόλις έχει ανοίξει…



 
Η σειρά του Αστέρα
22 Οκτωβρίου 2015: ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μόλις στο 8’ ο Λούι βάζει τους Αρκάδες μπροστά στο σκορ, ωστόσο στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους ο Καβενάγκι ισοφαρίζει με πέναλτι και στο 59’ ο Βραζιλιάνος Καρλάο σημειώνει για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια το τέρμα που έμελλε να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων στην αναμέτρηση.


 


Η εκδίκηση από την Αστάνα
15 Σεπτεμβρίου 2016: σχεδόν 13 μήνες μετά το 1-1 στο ΓΣΠ που του στέρησε την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει εκ νέου ως οικοδεσπότης την Αστάνα, η οποία στο 45’ παίρνει προβάδισμα με τον Μακσίμοβιτς (σ.σ. σκόρερ της στην Κύπρο και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ). Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν όμως έχει την απάντηση: ο Βραζιλιάνος Βινίσιους φέρνει το παιχνίδι στα ίσα στο 74’ και στο 87’ ο (συμπατριώτης του) Ίγκορ ντε Καμάργκο διαμορφώνει με κεφαλιά το τελικό 2-1.