Οι «γέροι» της Α’ κατηγορίας

Την περσινή χρονιά ο Νούνο Ασίς ήταν ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος στα 37 του χρόνια είχε απίστευτες αντοχές και ήταν εκ των κορυφαίων για άλλη μία χρονιά.

Το σκέφτηκε να συνεχίσει για ακόμη μια σεζόν, όμως εν τέλει κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, δίνοντας την σκυτάλη στον Γιάννη Σκοπελίτη να χριστεί ως ο γηραιότερος παίκτης της Α’ κατηγορίας.

Ο έμπειρος μέσος της Νέας Σαλαμίνας είναι 38 ετών, όσο και ο Χρήστος Πογιατζής που όμως δεν λογίζεται για βασικό στέλεχος στον Εθνικό Άχνας. Οι δύο τους έχουν διαφορά ενός μηνός.
 

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline ξεχώρισε και σας παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στα ρόστερ των 14 ομάδων της Α’ κατηγορίας:

ΑΠΟΕΛ – Μάριο Σέρτζιο
Υπήρχε φημολογία ότι ο Πορτογάλος μετά από μία τετραετία στον ΑΠΟΕΛ θα αποτελούσε παρελθόν. Βαδίζει πλέον προς το 36ο έτος (28/07/1981) της ηλικίας του και με δεδομένες τις επιλογές των Κύπρου Χριστοφόρου και Ζίφκο Μιλάνοφ για το δεξί αμυντικό άκρο τότε δύσκολα θα φτάσει ο χρόνος συμμετοχής του στα επίπεδα προηγούμενων σεζόν.

ΑΕΚ - Νταβίντ Καταλά
Μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2012, ο Νταβίντ Καταλά φοράει πλέον και το περιβραχιόνιο της ομάδας της Λάρνακας. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι ο μεγαλύτερος στο ρόστερ των κιτρινοπράσινων όντας 36 (03/05/1980) ετών. Τέσσερις μήνες μικρότερος είναι ο Ηλίας Χαραλάμπους (25/09/1980).

 


Απόλλων – Μιχάλης Φανή
Ο 35χρονος (04/02/1981) πορτιέρε εδώ και χρόνια είναι η δεύτερη, ενίοτε και η τρίτη επιλογή, για τη θέση κάτω από τα δοκάρια του Απόλλωνα. Είναι ο μεγαλύτερος στο ρόστερ της ομάδας της Λεμεσού, με διαφορά σχεδόν δύο χρόνων από τον 33χρονο (08/04/1983) Μπρούνο Βάλε.


Ομόνοια – Λουκάς Βύντρα
Το όνομά του ακουγόταν στα μεταγραφικά σενάρια για την Ομόνοια από τις αρχές της μεταγραφικής περιόδου. Η ένταξή του στους πράσινους τελικά επιτεύχθηκε στο φινάλε αυτής και ο Έλληνας, σε ηλικία 35 (05/02/1981) ετών, καλείται με την εμπειρία του να προσδώσει νέα δυναμική στο κέντρο της άμυνας των πρασίνων.
 
Ανόρθωση – Ινίγκο Καλντερόν

Μετά από μακρόχρονες παρουσίες σε Αλαβές (2002-10, εξαίρεση δύο χρόνια στην Αλικάντε) και την Μπράιτον ο Ισπανός κατηφόρισε στην Κύπρο για να αγωνιστεί με την «Κυρία». Γεννημένος τον Ιανουάριο (04/01) του 1982 είναι ο μεγαλύτερος του ρόστερ.

ΑΕΛ – Μιγκέλ Αρρουαμπαρρένα
Αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας της Λεμεσού κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Αυτομάτως πέρασε στην κορυφή της λίστας των πιο μεγάλων σε ηλικία καθώς είναι 33ων (09/02/1983) ετών. 

Ερμής - Γιόρνταν Χριστόφ 
Μετά από 150 συμμετοχές στο βουλγαρικό πρωτάθλημα με τις Μαρίτσα Πλόβντιβ, Σπαρτάκ Πλόβντιβ και Μπότεφ Πλόβντιβ, ο Βούλγαρος αμυντικός ξενιτεύτηκε για πρώτη φορά για λογαριασμό του Ερμή. Σε ηλικία 32 (12/02/1984) ετών είναι μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Αραδίππου.
 
 

Δόξα – Μιχάλης Μορφής
Με τους Ευαγόρα Χατζηφραγκίσκου και Αλεξάντερ Νέγκρι, η παρουσία του Μιχάλη Μορφή στο ρόστερ της Δόξας είναι απλά τυπική. Στην ηλικία των 37 (15/01/1979) χρόνων, ο Κύπριος πορτιέρε πλέον απλά συμπληρώνει το τιμ των τερματοφυλάκων. Δύο χρόνια μικρότερος είναι ο Βραζιλιάνος, με ιταλικό διαβατήριο, Αλεξάντερ Νέγκρι ο οποίος είναι γεννημένος στις 27 Μαρτίου 1981. 
 


Άρης – Κρίστης Θεοφίλου
Ο Άρης είναι η ομάδα που δείχνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές βρίσκεται και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Κρίστη Θεοφίλου, ο οποίος μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες παρά τα 36 (30/04/1980) του χρόνια.

 

Εθνικός – Χρίστος Πογιατζής
Μπορεί, πλέον, η συμμετοχή του στο ρόστερ του Εθνικού να είναι περισσότερο τυπική, όμως ο 38χρονος (12/04/1978) ποδοσφαιριστής μπορεί να προσφέρει με την εμπειρία του στις προπονήσεις της ομάδας της Άχνας. Ο Χρίστος Πογιατζής είναι ένα μήνα μικρότερος από τον Γιάννη Σκοπελίτη και συνεπώς είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος του πρωταθλήματος.


Καρμιώτισσα – Γιάννης Ταραλίδης
Η προϋπηρεσία του σε κυπριακές ομάδες (Νέα Σαλαμίνα, Ερμή) δεν αφήνουν αμφιβολία ότι η μεταγραφή του Γιάννη Ταραλίδη προσθέτει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ της Καρμιώτισσας. Ο 35χρονος (17/05/1981) αναμένεται να είναι από τους στυλοβάτες της ομάδας στη φετινή χρονιά.
 
ΑΕΖ - Άθως Χρυσοστόμου
Με προϋπηρεσία σε ΑΕΛ, Αιγάλεω, Αλκή, Ερμή, Εθνικό, Αγία Νάπα και ξανά Ερμή, ο Άθως Χρυσοστόμου στα 35 (06/08/1981) του συνεχίζει στη νεοφώτιστη ΑΕΖ. Τα πρώτα δύο παιχνίδια της σεζόν έδειξαν ότι δεν υπολογίζεται ως βασικός, αλλά ως δεύτερη επιλογή μετά τον Μίκαελ Ταουντούλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύπριος πορτιέρε είναι συνομήλικος με τον προπονητή του, Νικόλα Μαρτίδη, ο οποίος είναι γεννημένος στις 15/02/1981.
 


Αναγέννηση – Γιώργος Κολάνης
Η Αναγέννηση έγινε η τρίτη ομάδα με την οποία αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία ο Γιώργος Κολάνης, μετά τους Ερμή και Ένωση – με τον Ολυμπιακό έπαιξε στην β’ κατηγορία. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής τον Ιανουάριο γίνεται 36 (04/11/1980) ετών.
 


Σαλαμίνα – Γιάννης Σκοπελίτης
Μετά την αποχώρηση του Νούνο Ασίς, ο Γιάννης Σκοπελίτης παίρνει τον τίτλο του γηραιότερου ποδοσφαιριστή στην Α’ κατηγορία. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας είναι 38 ετών (02/03/1978).