Τι δουλειές κάνουν οι πρόεδροι των ομάδων

Ένας αρχιτέκτονας, ένας πολιτικός μηχανικός, ένας πρώην λειτουργός του κτηματολογίου, ένας δικηγόρος, ένας παραγωγός μανιταριών...

Η πιο πάνω εισαγωγή δεν αφορά σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

Δεν είναι εισαγωγή για ανέκδοτο, αλλά την αποτύπωση των επαγγελματικών ιδιοτήτων των προέδρων των 14 ομάδων της Α’ κατηγορίας.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline καταγράφει τις επαγγελματικές δραστηριότητες των 14 διοικητικών ηγετών:


Ομόνοια – Αντώνης Τζιωνής
Ο πρόεδρος των πρασίνων, από το 1986 είναι ιδιοκτήτης του Αρχιτεκτονικού Γραφείου «Αντώνης Τζιωνής και Συνεργάτες». Ο 59χρονος (20/04.1957) είναι μέλος του Επιστημονικού Τεχνολογικού Επιμελητηρίου και μέλος του Συνδέσμου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπείας του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού. Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπείας της ΣΠΕ Πολεμιδιών από το 2000 μέχρι το 2011 και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Κάτω Πολεμιδιών από το 2001 μέχρι το 2011. Σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει αποφοιτήσει από το Ανώτατο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Σλοβακίας, με δίπλωμα στην Πολιτική Μηχανική.


Ανόρθωση – Χρίστος Πουλλαΐδης
Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αμμοχώστου ίδρυσε το 2002 την «Poullaides Construction Company (Cyprus) Ltd» στο Μπαχρέιν – δραστηριοποιείται κυρίως στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Μ. Βρετανία. Η εταιρεία δημιούργησε δεκάδες έργα, όπως εμπορικά κτίρια, οικιστικά, σταθμούς καυσίμων, εργοστάσια και κλειστά γήπεδα. Ο Χρήστος Πουλλαΐδης αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή το 1974, ενώ ακολούθησε σπουδές πολιτικού μηχανικού στην Αγγλία.


 
ΑΕΛ – Ανδρέας Σοφοκλέους
Απόφοιτος (1993) του πανεπιστημίου «Patrice Lumuba People's Friendship Univeгsity» της Μόσχας, ο πρόεδρος της ΑΕΛ ίδρυσε και διευθύνει τη δικηγορική εταιρεία «Andreas M. Sofocleous & Co LLC». Έδρα της εταιρείας είναι η Λεμεσός, ενώ διαθέτει γραφεία σε Ανατολική Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο. Πέραν των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, ανέλαβε την πρωτοβουλία για ίδρυση του ΚΕΠΑΚΥ (Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Σοφοκλέους) την οποία υλοποιεί η σύζυγός του, Ασουσένα. Πρόκειται για μια μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία προσφέρει προστασία και στήριξη σε άτομα με αυτισμό και στις οικογένειές τους, βοηθήματα σπουδών σε νέους με κοινωνικό-οικονομικές δυσκολίες, σεμινάρια, επαγγελματικές υπηρεσίες, καμπάνιες με στόχο την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού. Μέχρι πρόσφατα είχε στην ιδιοκτησία του και τον τηλεοπτικό σταθμό Plus Tv.
 


Απόλλων – Νίκος Κίρζης
Ο νεαρότερος πρόεδρος στην ιστορία του Απόλλωνα αποφοίτησε από το «Oxford Brookes University» στην Αγγλία το 1998 με πτυχίο BA (Bachelors of Art) στο Business Administration and Marketing Management. Εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας. Ασχολείται με το Real Estate, ενώ παλαιότερα είχε αναμιχθεί με τον κλάδο της ναυτιλίας. Iδιοκτησίας του είναι το εστιατόριο «Frankie’s social» και το καφέ «Μilk Bar» που βρίσκονται στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Λεμεσό. Στην οικογένειά του ανήκει και το ξενοδοχείο «Park beach».


ΑΕΚ – Άντρος Καραπατάκης
Το 1993, μετά την επιστροφή του στην Κύπρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του εταιρεία, την «ΑJK Group»η οποία συμβουλεύει τους πελάτες της σχετικά με τις ανάγκες τους και προσφέρει εξειδικευμένες λύσεις για την αντιμετώπιση οικονομικών, επιχειρηματικών και προσωπικών ζητημάτων. Η «ΑJK Group» διαθέτει γραφεία στην Λάρνακα και άλλα έξι εκτός Κύπρου σε Λονδίνο, Σιγκαπούρη, Ζυρίχη, Μπαχάμες, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι και Μπελίζ. Ο Ανδρέας Καραπατάκης πήρε B.A., M.A. και Ph.D. στα Οικονομικά από το «University of Connecticut» (U.S.A.).

 
ΑΠΟΕΛ – Πρόδρομος Πετρίδης
Απόφοιτος του Grammar School ο Πρόδρομος Πετρίδης μπήκε από νεαρή ηλικία στην δουλειά που έστησε ο πατέρας του που σχετιζόταν με την παραγωγή μανιταριών. «Το 1991 έστησα τη δική μου επιχείρηση και από το 2006 ασχολούμαι μόνο με την εμπορία, αφού η παραγωγή είναι πολύ πιο δύσκολη και απαιτητική» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ.


Νέα Σαλαμίνα – Πάρης Ανδρέου
Απόφοιτος  του «Lincoln University» του Ηνωμένου Βασιλείου με πτυχίο στον κλάδο «Accounting & Finance» ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Πάρης Ανδρέου. Από το 2002 ίδρυσε την «BlueLink Ltd», με έδρα την Λεμεσό, και από τότε ανάλαβε τη γενική διαχείριση και την επιχειρηματική ανάπτυξη της επιχείρησης. Η «BlueLink Ltd» προσφέρει λογιστικές, λογιστικού ελέγχου, διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.λπ.


Εθνικός – Κίκης Φιλίππου
Από 1982 ξεκίνησε τη λειτουργία του το κατάστημα της «Kikis Philippou Ltd» στο Δασάκι της Άχνας. Αρχικά, εμπορευόταν χρώματα, φωτιστικά και είδη υγιεινής και σε μεταγενέστερο στάδιο άρχισε η εισαγωγή δαπέδων και είδη υγιεινής από διάφορες χώρες, όπως Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία και Ισπανία.


Καρμιώτισσα – Νίκος Παππά
Η εργοληπτική εταιρεία «Nikos Papa Construction Ltd» του Νίκου Παπά, ο οποίος βρίσκεται από το 2006 στο πηδάλιο της Καρμιώτισσας από το 1997, απασχολείται στον κατασκευαστικό κλάδο και την ανάπτυξη της γης. Η εταιρεία «Nikos Papa Construction Ltd» μαζί με την «Costas Papa & Sons Ltd» βρίσκονται κάτω από τη «στέγη» της «Papas Group of Companies».


ΑΕΖ – Στέλιος Χρίστου
Περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας μετρά η «CH Wellfoods», της οποίας ιδρυτής είναι ο πρόεδρος της ΑΕΖ, Στέλιου Χρίστου. Πρόκειται για εταιρεία που προσφέρει κατεψυγμένα φαγητά για όλα τα γούστα.

 
Αναγέννηση – Παύλος Παύλου
Ο πρόεδρος της νεοφώτιστης ομάδας της Δερύνειας είχε υψηλή θέση στο κτηματολόγιο (ανώτερος λειτουργός). Πρόσφατα πήρε πρόωρη αφυπηρέτηση.


Δόξα – Κώστας Χριστοδούλου «Καραβίδας»
Το παρατσούκλι «Καραβίδας» του δόθηκε λόγω της πρώτης του δουλειάς. Ήταν η ψαροταβέρνα «Καραβίδες» στην Μακεδονίτισσα, η οποία πλέον δεν λειτουργεί. Εδώ και χρόνια εκπροσωπεί διάφορους ποδοσφαιριστές, δημιουργώντας ένα δυνατό όνομα στο χώρο των μάνατζερ.


Ερμής – Λουκάς Φανιέρος
Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αραδίππου ασχολείται με την πώληση ακινήτων και την ενοικίαση διαμερισμάτων. Προς ενοικίαση έχει και διάφορα μαγαζιά. Διαθέτει, επίσης, καφέ στις Πλάτρες και την Λάρνακα.


Άρης – Σταύρος Δημοσθένους
Η κύρια ασχολία του είναι οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ διαθέτει και μετοχές στην αλυσίδα καφέ «La Croissanterie». Παλαιότερα, είχε στην ιδιοκτησία του άλλα καφεστιατόρια.