Το επίτευγμα του Πάγκαλου, 12 χρόνια μετά τον Μάριο Νεοφύτου

Ο Κωνσταντίνος Πάγκαλος έγινε το πρόσωπο της αγωνιστικής με το χατ τρικ που πέτυχε σε βάρος του Εθνικού σφραγίζοντας την παρθενική νίκη (3-1) της ΑΕΖ επί του Εθνικού και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της ομάδας του Ζακακίου.
 
Το επίτευγμα του 31χρονου Ελλαδίτη εξτρέμ γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό εάν αναλογιστούμε ότι σπάνια κάποιος παίκτης βρίσκεται δίχτυα τρεις φορές σε παιχνίδι της πρεμιέρας. Για να βρούμε πότε ένας παίκτης, στην πρώτη του χρονιά σε μία ομάδα, κατάφερε να πετύχει χατ τρικ στο πρώτο ματς της σεζόν πρέπει να γυρίζουμε το χρόνο στην αρχή της περιόδου 2004-05.
 

Τη σεζόν εκείνη ο, 30χρονος τότε, Μάριος Νεοφύτου είχε σκοράρει τρία τέρματα στη νίκη 5-1 του ΑΠΟΕΛ επί της Αλκής σε αγώνα που έγινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Κύπριος επιθετικός είχε επιστρέψει στην Κύπρο μετά από ένα χρόνο στον ΟΦΗ και με την πρώτη άρχισε να βαρά τα αντίπαλα δίχτυα με την γαλαζοκίτρινη φανέλα. Ο Νεοφύτου είχε σκοράρει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (15’) και άλλα δύο στο δεύτερο (47’, 87’). Μέχρι το τέλος της σεζόν, ο Μάριος Νεοφύτου πέτυχε 14 τέρματα και ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΑΠΟΕΛ και τέταρτος γενικότερα του πρωταθλήματος.


 
Πάντως, ο Κύπριος επιθετικός δεν ήταν ο τελευταίος που πέτυχε χατ-τρικ, καθώς το πέτυχε και στο ξεκίνημα της σεζόν 2012-13 και ο Άλντο Αντόρνο πάλι με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν το έπραξε όμως ως νεοφερμένος στον ΑΠΟΕΛ, αλλά στο ξεκίνημα της δεύτερης. Ο Παραγουανός σκόραρε τρία τέρματα (10’, 29’, 72’) στη νίκη των γαλαζοκιτρίνων με 5-0 επί της Ένωσης στο «Τάσος Μάρκου». Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά στην καριέρα του Αντόρνο πετυχαίνοντας ρεκόρ καριέρας με 13 τέρματα.