Ο Σάντος ευχαρίστησε τους Έλληνες στα ελληνικά (vid)

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξέχασε για μία ακόμα φορά την Ελλάδα μετά τη σπουδαιότερη στιγμή της καριέρας του κι έσπευσε να ευχαριστήσει τους Έλληνες, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη μεικτή ζώνη.   
 
“Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες. Είστε όλοι στην καρδιά μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάντος μιλώντας ελληνικά, για να προσθέσει:
 
“Αξίζαμε αυτή τη νίκη. Αυτή η ομάδα αποτελείται από πολλούς νέους παίκτες, πιστεύω ότι έχουμε σπουδαίο μέλλον. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πανηγυρίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας υποστήριξαν, από την αρχή, από τη φάση των ομίλων μέχρι το τέλος της διοργάνωσης”., είπε ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Ελλάδας. 
Στη συνέχεια μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε:  
“Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μου έχει δώσει όλα αυτά στη ζωή μου, τον πρόεδρο της ομοσπονδίας που με στήριξε πολύ. Δεν ξεχνάω ότι ήμουν τιμωρημένος για κάποιο διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς που είναι εδώ κι αυτούς που δεν είναι. Αυτή στιγμή θέλω να πάω σπίτι να φιλήσω τη μητέρα μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, όλους τους φίλους μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης έναν πολύ καλό μου φίλο που μου επίσης να είμαι πολύ σεμνός. Ο,τι κάνω στη ζωή μου το κάνω με ταπεινότητα”. 
 
Για να καταλήξει:  “Πάντα έλεγα ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σημαντικός. Θα ήταν ουτοπία το να έλεγα ότι δεν θα μας επηρέαζε η απουσία του. Ο Κριστιάνο μπορεί να σκοράρει σε οποιαδήποτε στιγμή. Παρ' όλα αυτά είμαστε ομάδα, πάντα έλεγα στους παίκτες μου ότι έχουμε πολύ ταλέντο και ποιότητα. Κι ό,τι αυτό θα είναι πάνω απ΄' όλα που θα μας οδηγήσουμε στην επιτυχία.
 
Θα έπρεπε να παλέψουμε κάθε ματς κι αν το κάναμε αυτό θα μπορούσαμε να βγούμε πρωταθλητές Ευρώπης. Αυτό ήταν πάντα το μήνυμά μου κι αυτό μας οδήγησε σήμερα και το κάναμε πράξη. Πιστέψαμε ότι μπορούσα με να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης. Ηταν πολύ μεγάλη υποστήριξη από όλους τους Πορτογάλους, ακόμα κι από τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ.
 
Είναι μία νίκη της Πορτογαλίας, για όλο το έθνος, όχι του Φερνάντο Σάντος. Εννοείται ότι δεν συγκρίνεται με το 2004, το περιμέναμε πώς και πώς, υπάρχουν πάρα πολύ Πορτογάλοι που πίστευαν ότι αυτό που συνέβη σήμερα μπορεί να συμβεί. Οι Πορτογάλοι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, τους περίμενα και δικαιωθήκαμε σήμερα. 
 
Πηγή: sdna.gr