Τι έκαναν οι 298 Ισλανδοί που δεν είδαν τον αγώνα με την Αγγλία;

Στην συνέντευξη Τύπου για το κλείσιμο του τουρνουά, δύο 24ωρα πριν τον τελικό του Euro οι άνθρωποι της Uefa έδωσαν στον Τύπο μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ενα από αυτά είχε να κάνει με τις τηλεθεάσεις. Στην Ευρώπη και στον κόσμο.
 
Μπορεί οι 24 ομάδες να έριξαν τον συνολικό μέσο όρο (εύκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος αυτό) όμως σημειώθηκαν νούμερα που δε τα πίστευαν οι ίδιοι οι άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήρθε από το παιχνίδι Αγγλία-Ισλανδία για την φάση των «16». Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε μέχρι και στο 59,1% στο ITV και ήταν η μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.
 
Ομως στην Ισλανδία έφτασε στο 99,8%. Ουσιαστικά μόνο 298 Ισλανδοί σε όλη την χώρα έβλεπαν κάτι άλλο εκείνη την στιγμή. Οπως χαρακτηριστικά είπε γελώντας ο Πέδρο Πίντο «ψάχνουμε να βρούμε ποιοι είναι και τι έβλεπαν. Θα σας έχουμε ενήμερους».
 
Στην Γαλλία είδαν 19,2 εκατομμύρια άνθρωποι το Γερμανία-Γαλλία (68,8% στο TF1) και ήταν η μεγαλύτερη τηλεθέαση μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006. Τηλεθέαση που θ' αυξηθεί στον τελικό με την Πορτογαλία. Στην Γερμανία τον ημιτελικό είδαν 29,8 εκατ. Άνθρωποι και το ZDF έφτασε στο 80,6%.
 
Το RAI1 έφτασε στο 66,3% στο Γερμανία-Ιταλία, η υψηλότερη τηλεθέαση μετά τον τελικό του Euro 2012.
 
Οσο για τον τελικό; Οι άνθρωποι της Uefa εκτιμούν ότι θα τον παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζωντανά ενώ ετοιμάζουν μια εκπληκτική τηλεοπτική παραγωγή.
51 κάμερες στις οποίες θα υπάρχουν 2 ελικόπτερα, 2 μηχανές η Spidercam, rail κάμερες πίσω από τα τέρματα, τέσσερις hi-speed κάμερες και οκτώ super-slow motion κάμερες.
 
Πηγή: gazzetta.gr