Με "5άρα" στα ημιτελικά η Γαλλία (vid+pic)

Με εντυπωσιακό τρόπο η Γαλλία προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2016, καθώς νίκησε 5-2 την Ισλανδία στο Παρίσι, έτσι θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γερμανία την Πέμπτη (7/7 / 22:00) για μία θέση
στον τελικό.
 
Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στα 4 πρώτα ματς της στην διοργάνωση δεν είχε σκοράρει σε κανένα στο πρώτο ημίχρονο και κόντρα στους Ισλανδούς έβαλε 4 γκολ στο πρώτο 45άλεπτο, κάτι που έγινε η πρώτη στην ιστορία του θεσμού που το καταφέρνει!
 
Δύο γκολ πέτυχε ο Ολιβιέ Ζιρού και από ένα οι Πολ Πογκμπά, Ντιμιτρί Παγέτ και Αντουάν Γκριεζμάν. Αυτοί είναι οι σκόρερς της Γαλλίας στην διοργάνωση, με τον Γκριεζμάν να έχει 4 γκολ, τους Παγέτ και Ζιρού από 3, ενώ ήταν το πρώτο για Πογκμπά.
 
Οι Γάλλοι έκαναν τρομερή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο που τελείωσε με σκορ 4-0, ενώ μετά το πρώτο ισλανδικό (Σίγκτορσον) πέρασαν μόλις 3 λεπτά για να κάνει ο Ζιρού το 5-1, ενώ το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Μπιάρνασον στο 84', με τους Ισλανδούς να γιορτάζουν στις εξέδρες και να αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι.
 
Το γκολ του Γκριεζμάν ήταν το 100ό στην διοργάνωση και αυτό είναι το πρώτο Euro με περισσότερα από 100 τέρματα, αλλά αυτό είναι λογικό, καθώς υπάρχουν πλέον πολλά ματς, ενώ για πρώτη φορά μετά το
Ολλανδία - Σερβία 6-1 το 2000 μπήκαν 7 γκολ σε ματς.
Γαλλία - Ισλανδία 5-2
 
Σκόρερς: 12' και 59' Ζιρού, 19' Πογκμπά, 43' Παγέτ, 45' Γκριεζμάν / 56' Σίγκτορσον, 84' Μπιάρνασον
Γήπεδο: "Stade de France", Παρίσι
Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)
 
Το πλασέ του Γκίλφι Σίγκουρτσον μπλόκαρε ο Ουγκό Λορίς στο 3' και αυτό του Ντιμιτρί Παγέτ μπλόκαρε ο Χάλντορσον στο 6', στις πρώτες τελικές προσπάθειες Ισλανδίας και Γαλλίας, αντίστοιχα, αλλά στην πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία άνοιξε το σκορ για τους διοργανωτές.
 
Ο Ολιβιέ Ζιρού στο 12ο λεπτό έκανε το 1-0 για την Γαλλία, με εξαιρετικό αριστερό σουτ στην κίνηση από αριστερά στην περιοχή, έπειτα από την εξαιρετική μπαλιά του Μπλεζ Ματουιντί. Άτυχος ο Χάλντορσον, καθώς η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του.
 
 
Δεν άργησε το δεύτερο γαλλικό γκολ, καθώς στο 19' ο Αντουάν Γκριεζμάν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πολ Πογκμπά στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
 
Αν είχε καταφέρει να μειώσει στο 25' ο Μπέντβαρσον με την κοντινή του προβολή ίσως η Ισλανδία να μπορούσε να αντιδράσει, καθώς πριν τελειώσει το ημίχρονο είχε τελειώσει... η "υπόθεση πρόκριση".
 
Στο 43' ο Ντιμιτρί Παγέτ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-0, με τον Αντουάν Γκριεζμάν να έχει την ασίστ, την δεύτερή του στο ματς, αλλά 2 λεπτά αργότερα χρίστηκε και σκόρερ. 
Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης βγήκε τετ-α-τετ με τον Χάλντορσον και τον νίκησε με "σκαφτό" πλασέ, περνώντας δηλαδή την μπάλα από πάνω του. Από μπαλιά του Πογκμπά και το "τακουνάκι" (ασίστ) του Ζιρού έκανε το 4-0 στο 45', αυτό ήταν το 100ό γκολ της διοργάνωσης και το 4ο του Γκριεζμάν, έτσι έμεινε μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς.
Το γκολ της τιμής ήρθε για την Ισλανδία στο 56', με τον Κόλμπεϊν Σίγκτορσον με το δεύτερο τέρμα του στην διοργάνωση να μειώνει, σκοράροντας με κοντινή προβολή από την πάσα του Γκίλφι Σίγκουρντσον.
Το πέμπτο γκολ των Γάλλων ήρθε στο 59', με τον Ολιβιέ Ζιρού να σκοράρει με κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ, φτάνοντας τα 3 τέρματα στην διοργάνωση, αλλά ένα λεπτό αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, καθώς ο Ντεσάμπ ήθελε να τον ξεκουράσει και να τον προφυλάξει, καθώς αν έπαιρνε κίτρινη κάρτα θα έχανε τον ημιτελικό με την Γερμανία. Στο όριο ήταν και ο Λοράν Κοσιελνί, έτσι στο 72' μπήκε στην θέση του ο Ελιακίμ Μανγκαλά.
 
Στο 63' ο Λορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Ίνγκασον, αλλά τελικά δέχτηκε και δεύτερο γκολ, με τον Μπιάρνασον να διαμορφώνει το τελικό 5-2 στο 84'.
 
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Εβρά, Πογκμπά, Ματουιντί, Μουσά Σισοκό, Παγέτ (80' Κομάν), Γκριεζμάν Ζιρού (60' Ζινιάκ).
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Άρνασον (46' Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (46' Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (83' Γκούντιονσεν).