Πελέ: "Δεν ήθελα να δείξω ασέβεια προς τον Νόιερ"

Είχε την ευκαιρία να γίνει ήρωας ενός ολόκληρου έθνους αλλά μετατράπηκε σε μοιραίος. Ο Γκρατσιάνο Πελέ βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ για το τρίτο κατά σειρά πέναλτι της Ιταλίας όμως προσπάθησε να τον ξεγελάσει (του έδειξε με κινήσεις του χεριού του ότι θα κάνει λόμπα) και το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην ευστοχήσει αλλά να στείλει τη μπάλα εκτός εστίας με απογοητευτικό τρόπο.
 
Λίγο αργότερα ήρθε ο αποκλεισμός της "σκουάντρα ατζούρα" αφού ο Νόιερ απέκρουσε το πέναλτι του Νταρμιάν και ο άσος της Σαουθάμπτον (τον οποίο έβρισε ακόμα και η σύντροφός του Βικτόρια Βάργκα) ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπατριώτες του.
 
"Είμαι στενοχωρημένος και ζητάω συγγνώμη από τους Ιταλούς. Εάν είχε σκοράρει θα γινόμουν φαινόμενο, αλλά αντίθετα... Στενοχωριέμαι για όλους αλλά δεν πρέπει να λέγεται πως ήθελα να προκαλέσω τον Νόιερ. Απλούστατα έκανα την συγκεκριμένη κίνηση με το χέρι μου γιατί ήθελα να τον αναγκάσω να μείνει στο κέντρο της εστίας του και να μην κουνηθεί.
Ήθελα να παραπλανήσω τον τερματοφύλακα της Γερμανίας, δεν ήταν ότι έδειξα ασέβεια απέναντί του. Είδα ότι αναπηδούσε και κινούταν πριν από κάθε εκτέλεση και όταν βουτούσε σε γωνίες φαινόταν ότι πετούσε.
Μιμούμενος αυτή την κίνηση, προσπάθησα να τον κρατήσω στη θέση του", τόνισε ο Ιταλός επιθετικός με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "Ansa", και πρόσθεσε:
 
"Στο τέλος του αγώνα ο Νόιερ ήρθε για να μου δώσει συγχαρητήρια. Ουδείς είπε ότι ήθελα να κάνω τον καυχησιάρη. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε και να φανταστείτε πως στις προπονήσεις τόσο εγώ όσο και ο Τζάτζα ήμασταν εύστοχοι από το σημείο του πέναλτι.
Το γεγονός είναι πως στο Μπορντό προσπάθησα να κάνω ένα σουτ μακριά από το κέντρο της εστίας, αλλά πήγε πολύ πιο μακριά... Ήρθα σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το να είμαι κάποιος και θα συνεχίσω να μην είμαι κάποιος".
 
Πηγή: sport24.gr