Η Γερμανία απέκλεισε την Ιταλία στα πέναλτι (βίντεο)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία απέκλεισε σε νοκ-άουτ ματς την Ιταλία, καθώς επιβλήθηκε με 6-5 στην διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2016.

Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με 1-1, έχοντας ανοίξει το σκορ ο Μεσούτ Εζίλ στο 65' και έχοντας ισοφαρίσει ο Μπονούτσι στο 78' με πέναλτι, το οποίο έκανε με ανόητο χέρι ο Τζερόμ Μπόατενγκ.

Στην διαδικασία των πέναλτι όμως ο Μπόατενγκ ευστόχησε από τα 11 βήματα, αλλά ο Μπονούτσι στο 5ο της Ιταλίας νικήθηκε από τον Νόιερ. Χρειάστηκαν 18 πέναλτι για να βγει νικητής, με τον Νόιερ εκτός από αυτό του Μπονούτσι να αποκρούει και αυτό του Νταρμιάν στο τελευταίο ιταλικό.

Οι δύο επιθετικοί πάντως ήταν οι μοιραίοι, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ μετά τις εκτελέσεις των Σιμόνε Τζάτζα και Γκρατσιάνο Πελέ, με τον πρώτο μάλιστα να έχει μπει στο ματς στο 121 αντί του Κιελίνι, μόνο και μόνο για να εκτελέσει!

 

 

Ο Γιόαχιμ Λεβ παρέταξε την Γερμανία όπως και ο Αντόνιο Κόντε την Ιταλία, δηλαδή με 3 κεντρικούς αμυντικούς (3-5-2), αλλά μόλις στο 16ο χρειάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή, με τον Κεντίρα να έχει πρόβλημα στον προσαγωγό και τον Σβάινσταϊγκερ να τον αντικαθιστά.

Η τακτική κυριάρχησε και στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν ωραίες μονομαχίες, αλλά ελάχιστες φάσεις. Η κεφαλιά του Μάριο Γκόμεθ στο 41' ήταν άστοχη και το πλασέ του Τόμας Μίλερ στο 42' αδύναμο (στην αγκαλιά του Μπουφόν), ενώ στο 44' από την τρομερή μπαλιά του Μπονούτσι ο Τζακερίνι βρέθηκε μόνος στην γερμανική περιοχή από αριστερά, έκανε το γύρισμα με τον Νόιερ να βρίσκει την μπάλα και τον Στουράρο εν συνεχεία να σουτάρει, αλλά από την κόντρα στον Μπόατενγκ οι Ιταλοί απλά κέρδισαν το κόρνερ.

 

Η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία του προημιτελικού ήρθε στο 54', όταν από λάθος πάσα του Φλορέντσι ο Μάριο Γκόμεθ άφησε την μπάλα στον Τόμας Μίλερ, αυτός σούταρε και Φλορέντσι, διορθώνοντας... την γκάφα του, έδιωξε την μπάλα με εντυπωσιακό "τακουνάκι", αν και από το replay καταλαβαίνεις πως η μπάλα πήγαινε άουτ.

 

Η Γερμανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 65' με τον Μεσούτ Εζίλ, χάρη στην εξαιρετική προσπάθεια του Μάριο Γκόμεθ. Ο επιθετικός της Μπεσίικτας από αριστερά τράβηξε τρεις Ιταλούς πάνω του βρήκε στην περιοχή τον Χέκτορ, αυτός έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντρα στον Μπονούτσι και "στρώθηκε" στον Εζίλ που με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

 

Ο Μπουφόν νικήθηκε για πρώτη φορά στο Euro 2016 (το μοναδικό γκολ το είχε δεχτεί ο Σίριγκου από την Ιρλανδία), αλλά στο 68' έκανε καταπληκτική επέμβαση, αποκρούοντας το "τακουνάκι" του Μάριο Γκόμεθ από κοντά, έπειτα από κοντρόλ με το στήθος στην εξαιρετική μπαλιά του Εζίλ.

Η Ιταλία έψαχνε τρόπο αντίδρασης, στο 74' ο Πελέ ήταν άστοχος σε κοντινό πλασέ, αλλά στο 77' ήρθε το... δωράκι από τον Τζερόμ Μπόατενγκ. Αμύνθηκε στην περιοχή με τα χέρια ψηλά, ο Κιελίνι έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του άσου της Μπάγερν. Ο Βίκτορ Κάσαϊ έδωσε φυσικά το πέναλτι, ο Λεονάρντο Μπονούτσι ανέλαβε την εκτέλεση και από τα 11 βήματα έγινε ο πρώτος που νίκησε στο τουρνουά τον Μάνουελ Νόιερ, κάνοντας το 1-1 στο 78'.

 

 

Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος του 90άλεπτου, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε δύο καλές ευκαιρίες με Γκρατσιάνο Πελέ στο 81' και Ματία Ντε Σίλιο στο 89', ήταν αμφότεροι άστοχοι όμως και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

 

Έπειτα από μια πρωτόγνωρη αδράνεια στην ιταλική άμυνα, ο Ντράξλερ έκανε γυριστό σουτ στο ύψος της μικρής περιοχής στο 107' και ένα λεπτό αργότερα κατέστρεψε μια καλή γερμανική αντεπίθεση, κάνοντας δυνατή πάσα στον Τόμας Μίλερ.

Ο Λορέντσο Ινσίνιε πέρασε στο ματς αντί του Έντερ στο 108' και στο στο 113', έχασε σπουδαία ευκαιρία, κάνοντας ωραία κίνηση αριστερά στην περιοχή, αλλά το σουτ του μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Νόιερ. Ένα σουτ του Εζίλ και προσπάθεια του Ινσίνιε δεν προβλημάτισαν Μπουφόν και Νόιερ, έτσι ακολούθησαν τα πέναλτι.

 

Η διαδικασία των πέναλτι

Ιταλία: Ινσίνιε... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Γερμανία: Κρόος... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Ιταλία: Τζάτζα... ΨΗΛΑ ΑΟΥΤ!!!!!!!!!!!!

Γερμανία: Τόμας Μίλερ... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΜΠΟΥΦΟΝ!!!!!!!!!!

Ιταλία: Μπαρτζάλι... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Γερμανία: Μεσούτ Εζίλ... ΔΟΚΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ιταλία: Γκρατσιάνο Πελέ... ΑΟΥΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γερμανία: Ντράξλερ... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Ιταλία: Μπονούτσι... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΝΟΪΕΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γερμανία: Σβάινσταϊγκερ... ΨΗΛΑ ΑΟΥΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ιταλία: Τζακερίνι... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Γερμανία: Χούμελς... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Ιταλία: Παρόλο... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Γερμανία: Κίμιχ... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Ιταλία: Ντε Σίλιο... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Γερμανία: Τζερόμ Μπόατενγκ... ΓΚΟΟΟΛ!!!

Ιταλία: Νταρμιάν... ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΝΟΪΕΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γερμανία: Χέκτορ... ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ!!!!!

 

 

 

 

Σκόρερς: 65' Μεσούτ Εζίλ / 78' πέν. Μπονούτσι

Γήπεδο: "Stade de Bordeaux", Μπορντό

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (3-5-2): Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Κεντίρα (16' Σβάινσταϊγκερ), Κρόος, Κίμιχ, Χέκτορ, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Μάριο Γκόμεθ (72' Ντράξλερ).

ΙΤΑΛΙΑ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι (121' Τζάτζα), Παρόλο, Στουράρο, Τζακερίνι, Φλορέντσι (86' Νταρμιάν), Ντε Σίλιο, Έντερ (108' Ινσίνιε), Γκρατσιάνο Πελέ.

 

Πηγή: www.sport24.gr