ΑΠΟΕΛ: Ο Μακρής ποντάρει (ξανά) στο πορτοκαλί!

Μονοετούς διάρκειας αποδείχθηκε τελικά η πρώτη εκτός συνόρων απόπειρα στην ποδοσφαιρική καριέρα του Ανδρέα Μακρή. Ένα χρόνο μετά την πώλησή του από την Ανόρθωση στη Γουόλσολ ήλθε η αγορά του 21χρονου επιθετικού από τον ΑΠΟΕΛ και ο επαναπατρισμός του.

Στους «γαλαζοκίτρινους» ο διεθνής άσος θα έχει την ευκαιρία να σφυρηλατηθεί σε επίπεδο διαρκούς πρωταθλητισμού, τον οποίο στην «Κυρία» βίωσε για ένα εξάμηνο (σ.σ. το πρώτο της αγωνιστικής περιόδου 2015/16), ωστόσο αυτή δεν είναι η κοινή συνισταμένη μεταξύ της πρώην και της νυν εργοδότριάς του.

Η αξία του Μακρή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο δημιουργήθηκε και εκτοξεύτηκε κατά τη θητεία του Αντρέ Πάους στον πάγκο της Ανόρθωσης. Ο Ολλανδός ήταν αυτός που εμπιστεύτηκε και ανέδειξε το ταλέντο του 21χρονου άσου ανοίγοντάς του το δρόμο προς την εθνική Ανδρών αλλά και προς τη μεταγραφή στο εξωτερικό.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο ο διεθνής επιθετικός τίθεται ξανά υπό τις οδηγίες ενός Ολλανδού, τούτη τη φορά του Μάριο Μπέιν, ο οποίος -όπως και η πλειονότητα των συμπατριωτών συναδέλφων του της σχολής των «οράνιε» (πορτοκαλί)- αρέσκεται και ειδικεύεται στον εντοπισμό και στην εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Αν ο 53χρονος βοηθήσει τον Μακρή τόσο αποτελεσματικά όσο ο Πάους, τότε η ευχή του (προπονητή της Ουόλσολ) Τζον Γουίτνεϊ για αναγέννηση της καριέρας του 21χρονου σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο θα γίνει πραγματικότητα.