Ομόνοια: Ευρώπη εσύ μας μάρανες, 15 χρόνια μετά (υπέρ και κατά)

Η ντροπιαστική για την ιστορία της Ομόνοιας χρονιά έκλεισε με το πιο εφιαλτικό σενάριο. Να πανηγυρίζει ο «αιώνιος» αντίπαλος τον τίτλο του πρωταθλητή πάνω στο «πτώμα» της και η ιστορική ομάδα του τριφυλλιού να μένει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.
 
Τα παράπονα για τη διαιτησία του Βασίλη Δημητρίου ΄και των βοηθών του στο ντέρμπι είναι βάσιμα, καθώς ο ρεφ έδωσε πολύ εύκολα το πέναλτι στον Εφραίμ και ο βοηθός Καλογήρου ακύρωσε λανθασμένα το γκολ του Ντάρμπισαϊρ, με το οποίο η Ομόνοια θα ισοφάριζε 2-2, εντούτοις αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τη φετινή κατρακύλα. 
 
Τουλάχιστον, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ οι παίκτες έδειξαν εγωισμό και πάθος που αγνοούσαν στα προηγούμενα παιχνίδια και το μεγαλύτερο διάστημα της φετινής περιόδου. Άπαντες στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων» εύχονται να τελειώσει το μαρτύριο που ζουν και να γυρίσουν σελίδα με την ευχή ότι τη νέα χρονιά η Ομόνοια θα παρουσιαστεί καλύτερη και πιο διεκδικητική, όπως αρμόζει η ιστορία της.
 
Τελευταία σεζόν που η Ομόνοια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ήταν την περίοδο 2001-02 όταν τερμάτισε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΛ.
 
Ο REPORTER Sports καταγράφει τα υπέρ και τα κατά της αποτυχημένης προσπάθειας για έξοδο στην Ευρώπη.
 
Κατά
-Μπορεί να μην είναι το τέλος του κόσμου, όμως για μία ομάδα σαν την Ομόνοια είναι σχεδόν ντροπή να μην κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αποτελεί πλήγμα στο πρεστίζ της ομάδας.
-Ήδη έχει κατρακυλήσει στην ευρωπαϊκή κατάταξη της ΟΥΕΦΑ – βρίσκεται στην 178η θέση. Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις κληρώσεις.
-Η προοπτική της Ευρώπης είναι ένα ακόμη διαπραγματευτικό χαρτί για να πείσει κάποιο παίκτη να ενταχθεί στο ρόστερ.
-Οι απώλειες στο οικονομικό κομμάτι (χάνει κάπου 600-800 χιλιάδες ευρώ, αν υπολογίσουμε ότι δεν θα προκρινόταν σε ομίλους) αποτελεί πλήγμα για το ταμείο του σωματείου.
 
Υπέρ
-Με τον Πάμπο Χριστοδούλου η Ομόνοια κάνει νέα αρχή. Ο επιπρόσθετος χρόνος που θα κερδίσει για την προετοιμασία της νέας σεζόν, ίσως να είναι πολύτιμος. Θυμίζουμε ότι οι αγώνες τους πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ θα γίνουν στις 29 Ιουνίου και 6 Ιουλίου.
-Ο Κύπριος τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να πείσει ότι μπορεί να παράγει έργο μέσα από μία διαδικασία συνεχόμενων αγώνων και όχι από παιχνίδι νοκ άουτ.