Κετσπάγια: "Καλή επιτυχία στον Παντελή αλλά ως εδώ"

Αποκαλυπτικός για ακόμη μία φορά ο Τιμούρ Κετσπάγια, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Θύρα Σίγμα». Μιλώντας για αρκετά θέματα ο Κετσπάγια, εξέφρασε μεταξύ άλλων την ανησυχία του πως οι 14 ομάδες δεν βοηθάνε το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος. Λυπηρό χαρακτήρισε το γεγονός ο Γεωργιανός, πως μία ιστορική ομάδα σαν την Ανόρθωση, πανηγύριζε για μία ισοπαλία κόντρα στην Ομόνοια.     

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τιμούρ Κετσπάγια στην εκπομπή «Θύρα Σίγμα»:

Για το πώς βλέπει την 20η αγωνιστική αλλά και το πρωτάθλημα:
«Κάποιοι ήταν κερδισμένοι. Αυτές οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα ΑΕΚ και Ομόνοια δεν πήραν βαθμούς. Πιστεύω ότι οι ομάδες που έπρεπε να κερδίσουν κερδίσανε και τα αποτελέσματα είναι αυτά που περιμένει ο κόσμος. Ο Απόλλωνας είναι πιο επικίνδυνος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΛ έφερε κάποιους καλούς παίκτες αλλά έχασε ένα καλό ποδοσφαιριστή. Είναι εκεί όπως και η ΑΕΚ αλλά δεν πείθουν πως μπορούν. Το ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο φαβορί δεν είναι καινούργιο. Ο Απόλλωνας με το ποδόσφαιρο που παίζει στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Το καλό είναι πως τέσσερις ομάδες είναι εκεί και θέλουν το πρωτάθλημα». 
 
Για τη νίκη του ΑΠΟΕΛ:
«Όταν έχεις αυτή την πολυτέλεια να φέρεις παίκτη που αγωνίστηκε στο Ισπανικό πρωτάθλημα σε μια ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας και δυο γκολ, είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι θα πρέπει να φέρουν έναν αμυντικό στο στιλ του Καρλάο στον ΑΠΟΕΛ. Αν θα κάνει κίνηση, να κάνει σ' αυτή τη θέση».
«Οι 14 ομάδες δεν βοηθάνε το πρωτάθλημα μας να γίνει καλύτερο». 
 
Για τους προπονητές στην Κύπρο και την ισοπαλία της ΑΕΚ:
«Όλοι προπονητές έρχονται και δεν ξέρουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έχει γίνει σε πολλές κυπριακές ομάδες. Είχα μιλήσει με αρκετούς και μου είπανε ότι άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ διεκδικεί εδώ και τρία χρόνια πρωτάθλημα, δεν πρέπει να πάρει κάποια μέτρα για να την βοηθήσουν να βελτιωθεί;».
 
Για την ΑΕΛ και τον Πίτι:
«Τέτοιες ενέργειές δεν τις βλέπουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στον Πίτι. Η ΑΕΛ βρήκε ένα παίκτη του μπορεί να κάνει τις ενέργειες. Κάνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο. Τέτοιοι παίκτες δυστυχώς απουσιάζουν από το ποδόσφαιρο μας. Όπως είχαμε και τον Ασίς στην Ομόνοια. Πρόσφερε κάτι το διαφορετικό. Ακόμη και ο Ντα Σίλβα στον Απόλλωνα. Για να πάρεις ένα πρωτάθλημα θέλεις και ένα καλό πάγκο. Δεν μπορείς να έχεις μόνο 11-12 παίκτες». 
 
Για το παιχνίδι του Απόλλωνα:
«Για να δεις το κυπριακό πρωτάθλημα χρειάζονται δύο συνδρομητικά κανάλια. Ίσως να είναι και το μόνο πρωτάθλημα που θέλεις δύο διαφορετικά συνδρομητικά κανάλια για να δεις τους αγώνες. Ο Αυγουστή έδωσε άλλο αέρα στην ομάδα που παίρνει νίκες. Αυτοί οι παίκτες ήταν και πριν. Ο Απόλλωνας έχει κερδίσει έξι συνεχόμενα παιχνίδια με σημαντικές ομάδες. Κερδίζει γιατί άξιζε να κερδίσει. Αλλά το πρωτάθλημα δεν το παίρνει αυτός που κερδίζει τα ντέρμπι».
 
Για την κατάσταση στην Ανόρθωση και την επιστροφή Ανδρέα Παντελή:

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε όταν η ομάδα έχει τον προπονητή της. Δεν βοηθάει κανένα. Καλή επιτυχία στον Ανδρέα Παντελή αλλά ως εδώ. Αυτοί που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια με την Ανόρθωση ξέρουν τι έκανε. Είναι σε μία δύσκολη κατάσταση η ομάδα και δεν είναι όπως τότε. Τώρα είναι στη μέση του πρωταθλήματος. Δεν είναι ευχάριστη η κατάσταση στην ομάδα, και δεν είναι εύκολο το έργο. Κάποτε πανηγύριζαν για τίτλους και τώρα πανηγυρίζουν γιατί ισοφαρίζουν. Βλέποντας την κατάσταση, δεν είναι καθόλου εύκολο να ορθοποδήσει η Ανόρθωση. Τις ευκαιρίες στο ντέρμπι, τις έφτιαξε η Ομόνοια. Είναι λυπηρό που μία ομάδα πέτυχε ιστορικά πράγματα, συζητάμε για το αν θα μπει στην εξάδα. Ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα».
 
Για την Ομόνοια:

«Ειναι ομάδα που έχει μετά τον ΑΠΟΕΛ τα περισσότερα πρωταθλήματα. Έγιναν πολλές αλλαγές και δεν τα έχουν καταφέρει. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Νταρμπισαϊαρ στην ομάδα. Κάνει την διαφορά στην Ομόνοια. Στην Ομόνοια δεν είναι ικανοποιημένοι με να τερματίσουν στην 5η θέση. Κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός Ευρώπης. Η Ομόνοια πάντα δέχεται γκολ και πρέπει να βάζει περισσότερα για να κερδίζει. Δέχεται πολύ φτηνά γκολ».

«Μιλάμε αλλά χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση. Το είπαμε χίλιες φορές. Η μόνη λύση είναι η μείωση των ομάδων. Για να υπάρξει ενδιαφέρον. Φανταστείτε 10 ομάδες στην Α' κατηγορία και 10 στην Β' τι ανταγωνισμός θα υπάρξει. Αποφασίζουν κάποιοι άλλοι που συμμετέχουν 5% στην πίτα του ποδοσφαίρου. Να τα λέτε μέχρι να βαρεθούνε».