Άνοιξε την ψαλίδα με εφτάρα (vid)

Με εκκωφαντικό τρόπο πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ο ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας στο ΓΣΠ με 7-0 την ΑΕΖ Ζακακίου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» που καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο τέταρτο του αγώνα σκοράροντας τέσσερα τέρματα, έκαναν ακόμη πιο εύκολο το έργο τους. Ότι καλύτερο επίσης, ήταν το ντεμπούτο για τον Νταβίντ Μπαράλ, σημειώνοντας δύο προσωπικά τέρματα. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν το πιο ευρύ σκορ της τρέχουσας περιόδου.

 Ο πρωτοπόρος ΑΠΟΕΛ που με αυτή τη νίκη αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, πάει στους 49 βαθμούς ενώ η ΑΕΖ παραμένει πρότελευταία στους εννέα βαθμούς.
 
 
 

Ένα τέταρτο ήταν αρκετό…
Να «καθαρίσει» το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά ήταν ο στόχος των «γαλαζοκιτρίνων» όπου και επιτεύχθηκε. Μπροστά στο σκορ έβαλε τον ΑΠΟΕΛ, ο Αλωνεύτης στο 5’ με απευθείας σουτ μετά από κόρνερ. Το παρθενικό του τέρμα με τη «γαλαζοκίτρινη» φανέλα κατάφερε να πετύχει μετά από ένα λεπτό, ο νεοαποκτηθείς Νταβίντ Μπαράλ. Η συνέχεια άνηκε στον Πιέρο Σωτηρίου, μόλις στο 10 κάνοντας το 3-0 με πλασέ. Το τέταρτο τέρμα στα 15’ πέτυχε ο Μερκής μετά από κεφαλιά εντός περιοχής. Εκεί που φαινόταν ότι κόπασαν οι επιθέσεις, προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Μπαράλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και πέμπτο για την ομάδα του.
 
 
 

Ο Ιγκορ τα έκανε εφτά
Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό όπως τελείωσε και το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν τον πλήρη έλεγχο. Στο 70’ ανέβασε τον πήχη του σκορ ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, κάνοντας το 6-0. Μετά από πάσα του Γιαννιώτα, ο Βραζιλιάνος νίκησε τον Χρυσοστόμου της ΑΕΖ. Την ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ, ολοκλήρωσε ο Ιγκόρ στο 85’ πετυχαίνοντας το δεύτερο του προσωπικό τέρμα στον αγώνα.
 
ΑΠΟΕΛ:  Βάτερμαν, Χριστοφόρου, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Αλωνεύτης, Μπαράλ, Σωτηρίου 
ΑΕΖ: Χρυσοστόμου, Χρίστου, Παναγιώτου, Σεμέδο, Σκόπλιακ, Κυριάκου, Ελευθερίου, Κατσής, Φελισιέν, Ποσίνκβιτς