Υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ναδάλ ο Παγδατής (video)

Απόλυτα ελεγχόμενα ο Ράφαελ Ναδάλ ξεπέρασε στα τρία σετ το εμπόδιο του Μάρκου Παγδατή για το 2ο γύρο του Australian Open και σφράγισε το σπουδαίο ματς με τον πολύ επικίνδυνο Άλεξ Ζβέρεφ στους "32" της διοργάνωσης! 

Δεν ήταν το μεγάλο ματς που περιμέναμε...

Ο Μάρκος Παγδατής έπαιξε παθητικά και δεν μπόρεσε να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στον πιο σταθερό και δυνατό Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος πέρασε ένα εύκολο βράδυ στη Rod Laver Arena.

Το Νο9 του ταμπλό και πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2009, ήταν πολύ σταθερός από τη βασική γραμμή, σέρβιρε πάρα πολύ καλά και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του, φτάνοντας ελεγχόμενα στο 6-3, 6-1, 6-3 επί του Κύπριου πρωταθλητή, στο κατάμεστο κεντρικό court του Melbourne Park.

Μόλις ένα break κατάφερε ο Μάρκος στο σερβίς του Ναδάλ κι αυτό στο εναρκτήριο σετ, όταν ο Ισπανός είχε κτίσει προβάδισμα με 5-1 games.

Στο 2ο και στο 3ο σετ, ο Παγδατής δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις στο σερβίς του αντιπάλου του σε αντίθεση με τον Ισπανό που κέρδισε πολλούς πόντους, τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο σερβίς του Κύπριου.

O Ναδάλ άνοιγε πολύ ωραία το γήπεδο κυρίως με το forehand του και τελείωσε πολλές μπάλες με inside-out ενώ ο Παγδατής σπάνια έπαιρνε πρωτοβουλίες στην επίθεση, περιμένοντας (άδικα) το λάθος του αντιπάλου του.

Ήταν η 9η νίκη του Ράφα σε 10 αναμετρήσεις με τον Παγδατή και πλέον ο 30χρονος matador έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον αγώνα με τον Σάσα Ζβέρεφ.

"Όλες οι νίκες είναι θετικές και δίνουν στο νικητή αυτοπεποίθηση. Ήταν ένα καλό ματς. Δεν είχα παίξει το βράδυ και οι συνθήκες αλλάζουν, η μπάλα είναι πιο αργή. Ήταν δύσκολα να συνηθίσω στην αρχή. Είμαι ικανοποιημένος από το παιχνίδι μου. Έπαιζα ολοένα και καλύτερα. Ο Μάρκος είναι ένας σπουδαίος τενίστας και σε αυτό το court έχει περάσει πολλές ευχάριστες στιγμές. Του εύχομαι τα καλύτερα για τη συνέχεια της χρονιάς.

"Νιώθω πολύ καλά, δεν έχω τραυματισμούς. Είμαι χαρούμενος με την κατάστασή μου. Είχα πολλούς τραυματισμούς στην καριέρα μου αλλά νιώθω πολύ τυχερός με ότι έχω περάσει και έχω καταφέρει"

"Είναι πολύ ποιοτικό παιχνίδι κόντρα στον Ζβέρεφ. Θα είναι μεγάλη πρόσκληση για μένα. Είναι μελλοντικός πρωταθλητής σε Grand Slam. Είναι πολύ ταλαντούχος και νέος. Μπορεί να γίνει Νο1. Πρέπει να παίξω το καλύτερό μου. Ανυπομονώ για το ματς" είπε ο Ισπανός στον Τζίμι Κούριερ.

Δείτε το live της αναμέτρησης