Πολύ σκληρή για να πεθάνει η Ομόνοια (pics+vid)

Τη διαδρομή κόλαση-παράδεισος έκανε η Ομόνοια που είδε κατάματα τον εφιάλτη του αποκλεισμού στο Δασάκι, εντούτοις κατάφερε να αποδράσει με το εισιτήριο της πρόκρισης χάρη στο γκολ του Νταρμπισάιρ στο 91’, με το οποίο οι «πράσινοι» ισοφάρισαν 1-1 τον Εθνικό.
 
Η ομάδα της Άχνας προηγήθηκε 1-0 της Ομόνοιας με γκολ του Ζελάγια στο 58’, αποτέλεσμα που μέχρι το 90’ του έδινε την πρόκριση, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στον πρώτο παιχνίδι στο ΓΣΠ.
 
Είναι η όγδοη φορά σε ισάριθμες μονομαχίες των δύο ομάδων σε αγώνες νοκ-άουτ της διοργάνωσης που η Ομόνοια προκρίνεται στην επόμενη φάση.
Κουμάντο ο Εθνικός
Ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Η ομάδα της Άχνας έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Ζελάγια, ο οποίος στο 2’ από πολύ κοντά πλάσαρε τον Κρέσιτς, μετά από γύρισμα του Κατσαράβα, όμως ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας έσωσε την εστία του από παραβίαση.
 
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αργεντινός επιθετικός του Εθνικού κλότσησε «αέρα» από το ύψος της μικρής περιοχής, όταν ο Χατζηβασίλης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Σοϊλέδη και έβγαλε σε θέση βολής τον συμπαίκτη του.
 
Η Ομόνοια ήταν κακή στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και μπήκε ελάχιστες φορές με αξιώσεις στην εστία του Μπογκαντίνοφ.
 
Καλύτερη ευκαιρία για την Ομόνοια στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν ένα μακρινό σουτ του Μαργκάσα στο 12’.
Νέα ευκαιρία και «τιμωρία»
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο άρχισε και το δεύτερο με τον Εθνικό να είναι πιο απαιτητικός και επικίνδυνος. Στο 52’ ο Χατζηβασίλης από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς.
 
Ένα λεπτό αργότερα η ομάδα της Άχνας ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κατσαράβα από τον Σοϊλέδη. Δεν υποδείχθηκε η παράβαση, η οποία όπως φαίνεται στην επαναληπτική προβολή της φάσης έγινε εκτός περιοχής.
 
Στην εξέλιξη της φάσης η Ομόνοια έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της έως εκείνο το σημείο στο ματς με τον Μαργκάσα να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ με το δεξί και τον Μπογκαντίνοφ να αποκρούει δύσκολα.
Στο 58’ απονεμήθηκε δικαιοσύνη στο παιχνίδι με την Ομόνοια να πληρώνει γι’ άλλη μια φορά φέτος την τραγική αμυντική της λειτουργία. Ο Φιλιποφ έκανε μακρινή πάσα στην πλάτη της άμυνας των «πρασίνων» ο Ζελάγια νίκησε κατά κράτος τον αργό Βύντρα στο σπριντ και πλάσαρε εύστοχα τον Κρέσιτς δίνοντας προβάδισμα στον Εθνικό.
 
Τα σουτ των Κλέιτον (64’) και Μαργκάσα (70’) δεν ανησύχησαν τον Μπογκαντίνοφ, ο οποίος είδε την μπάλα να περνά ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο σουτ του Χριστοφή στο 82’.
Εξιλέωση με Χριστοφή-Νταρμπισάιρ
Η λύτρωση για την Ομόνοια ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Χριστοφή έκανε το γύρισμα στον Νταρμπισάιρ, ο οποίος έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίκτυα. Ο πάγκος του Εθνικού διαμαρτυρήθηκε έντονα για χέρι του Σοϊλέδη στο ξεκίνημα της φάσης. 
 
 
Εθνικός Άχνας: Μπογκαντίνοφ, Στόιτσεφ, Κιπιάνι (85΄ Ιλουρίτζε), Κατσιαράβα, Χατζηβασίλης (80΄ Γκαβρίλα),  Ενέσκου, Κυπριανού, Φιλίποφ, Αρέστη, Ζελάγια, Κρατσιούνοφ
Ομόνοια: Κρέσιτς, Βύντρα, Όρσουλιτς, Σοϊλέδης, Κωνσταντινίδης (84΄ Κύπρου) Φλορέσκου (69΄ Χριστοφή), Κατελάρης, Μαργκάσα, Κλέιτον, Σιέρινταν, Ντάρμπισαϊαρ