Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ αποκαλύπτει τις ετήσιες απολαβές των Πιέρου και Αρτυματά

Ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι του 2020 θα είναι οι Πιέρος Σωτηρίου και Κωστάκης Αρτυματάς.
 
Η διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» κινήθηκε έγκαιρα και «έδεσε» στον «Αρχάγγελο» τους δύο Κύπριους διεθνείς, των οποίων τα συμβόλαια έληγαν στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.
 
Η ποιότητα, η ανέλιξη και η προοπτική των δύο νεαρών ποδοσφαιριστών ανάγκασε τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να… τρέξει από νωρίς να προσφέρει επέκταση συνεργασίας στους Σωτηρίου και Αρτυματα.
 
Αν και στις προκαταρκτικές επαφές μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και των εκπροσώπων των ποδοσφαιριστών υπήρχε οικονομική διαφορά με αμοιβαίες υποχωρήσεις και θέληση επετεύχθη συμφωνία και το μεσημέρι της Δευτέρας (19/9) οι πρωταθλητές
ανακοίνωσαν επέκταση συμβολαίου και με τους δύο μέχρι το 2020.
 
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ παρουσιάζει τα νέα οικονομικά δεδομένα στα συμβόλαια των δύο Κύπριων διεθνών. Ο Πιέρος Σωτηρίου πήρε αύξηση ετήσιων απολαβών που φτάνει (σχεδόν) τις 100 χιλιάδες ευρώ. Από 60 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο που προνοούσε το συμβόλαιό του ο Κύπριος επιθετικός θ’ αμείβεται πλέον με 155 χιλιάδες ευρώ. Προσφορά που βρήκε ικανοποιημένη την πλευρά του 23χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά και τον ΑΠΟΕΛ που διατηρεί στο ρόστερ του τον εξελίξιμο φορ που τον τελευταίο χρόνο βοήθησε τα μέγιστα τους «γαλαζοκίτρινους».
 
Όσον αφορά τον Αρτυματά, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οι ετήσιες απολαβές που προνοεί το αναθεωρημένο συμβόλαιο είναι στις 120 χιλιάδες ευρώ και είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τον εν ισχύ συμφωνητικό που διατηρεί με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Χωρίς ρήτρα πώλησης
Αν και έγιναν συζητήσεις με τους δύο ποδοσφαιριστές ώστε να μπει στο συμβόλαιό τους ρήτρα πώλησης μισού εκατομμυρίου ευρώ, στον ΑΠΟΕΛ έκριναν ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον της ομάδας κάτι τέτοιο, καθώς έχουν τα φόντα να διαπρέψουν στο μέλλον και γιατί όχι να προκύψει ενδιαφέρον από ξένους συλλόγους που να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ακόμη περισσότερα χρήματα.