Κίκης στον REPORTER: «Ο Μιτόσεβιτς ήρθε και μου είπε θα φύγω»

Θλίψη σκόρπισε στην οικογένεια της Ανόρθωσης η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Ντούσαν Μιτόσεβιτς σε ηλικία 68 ετών μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο. 
 
Ο Σέρβος προπονητής έγραψε ιστορία στο κυπριακό ποδόσφαιρο πανηγυρίζοντας οκτώ τίτλους (τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, τρία Σούπερ Καπ) στην τετραετή θητεία του στην Ανόρθωση. 
 
Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους φίλους της «Κυρίας», ενώ κέρδισε τον σεβασμό των αντιπάλων και γι’ αυτό αναδείχθηκε τέσσερις συνεχόμενες σεζόν ως ο προπονητής της χρονιάς στην Κύπρο. 
 
 
Ο άνθρωπος που συνεργάστηκε όσο κανείς άλλος στο νησί μαζί του ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Ανόρθωσης, Κίκης Κωνσταντίνου, επί των ημερών του οποίου μεγαλούργησε ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς, άνοιξε την καρδιά του στον REPORTER αποχαιρετώντας τον φίλο, τον συνεργάτη, τον άνθρωπο. 
 
Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ο επίτιμος πρόεδρος της Ανόρθωσης αποδέχθηκε να πει δυο λόγια με τρεμάμενη φωνή, έκδηλη συγκίνηση και έσταξε «μέλι» για τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς.
 
«Ήταν ένας άνθρωπος με υπέρτατο ήθος και επαγγελματισμό σε ότι και αν έκανε στη ζωή του. Ως άνθρωπος είχε αξιοπρέπεια, ήταν πιστός και αφοσιωμένος τόσο στη δουλειά του όσο και στην οικογένεια του», ανέφερε ο Κίκης Κωνσταντίνου, τον οποίο καλέσαμε να μας πει τι ήταν αυτό που έκανε τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς να ξεχωρίζει.  
 
«Ο Μιτόσεβιτς ήταν πάνω απ’ όλα ειλικρινής άνθρωπος με όλους. Με τη διοίκηση, με τους παίκτες, με τους συνεργάτες του και γι’ αυτό αγαπήθηκε απ’ όλους», τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Ανόρθωσης.
 
Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς την οποία δεν γνωρίζουμε ο Κίκης Κωνσταντίνου απάντησε: «Τα αισθήματα αυτού του ανθρώπου κατά τον πλέον έντονο τρόπο φωτογραφίζονται από το γεγονός πως από μόνος του εγκατέλειψε το πόστο του προπονητή σε στιγμές που η ομάδα θριάμβευε. Ήρθε και μου είπε ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος να δώσει ένα τέλος και αυτό δεν το γνώριζε κανείς. Στη συνέχεια όπου και αν δούλεψε παρέμεινε ταπεινός και αξιοπρεπής» κατέληξε ο Κίκης Κωνσταντίνου που τόνισε πως ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς ένιωθε την Κύπρο σαν δική του πατρίδα και αγάπησε τον κόσμο της Κύπρου.