Ι. Φιάκκου: Επήλθε η ωριμότητα από μέρους των εταιρειών, αλλά έχουμε δρόμο να διανύσουμε

Η ασφάλεια των παικτών, αλλά και του κοινού, είναι μια συλλογική προσπάθεια που απαιτεί τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου Ιωάννα Φιάκκου, στον χαιρετισμό της κατά το 2ο Συνέδριο Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού.
 
Αναφερομένη στους σκοπούς του Συνεδρίου, η κ. Φιάκκου υπέδειξε πως μέσα από το τη θεματολογία του Συνεδρίου, σκοπός είναι να αναδειχθούν οι τάσεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο περιβάλλον του τομέα των τυχερών παιχνιδιών, η σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου, η κατανόηση της συμπεριφοράς των παικτών μέσα από τις ακαδημαϊκές έρευνες, η παρουσίαση τεχνολογικών εφαρμογών για ενίσχυση της προστασίας των παικτών και η παρουσίαση βέλτιστων διεθνών πρακτικών για το υπεύθυνο παιχνίδι.
 
«Να συζητήσουμε τι είναι αποτελεσματικό, τι πρέπει να ενισχυθεί, τι να εφαρμοστεί και τι πρέπει να αλλάξει», επισήμανε η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Όπως τόνισε η κ. Φιάκκου, τα προηγούμενα χρόνια η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων προχώρησε στην αναδιοργάνωση της ρύθμισης και της εποπτείας του κλάδου, στην επεξήγηση προς τις εταιρείες για την αναγκαιότητα της συμμόρφωσης με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, καθώς και τη σημασία της λήψης μέτρων για προστασία του καταναλωτή.
 
«Αρχικά είχαμε ενστάσεις. Επιμείναμε. Σήμερα, είμαστε σε θέση να πούμε ότι η ωριμότητα από μέρους των εταιρειών έχει επέλθει, με αποτέλεσμα τα όσα απατούσαμε να θεωρούνται πλέον δεδομένα», υπέδειξε η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.  «Παρ’ όλα αυτά», σημείωσε, «έχουμε μεγάλο δρόμο να διανύσουμε».
 
Η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων υπογράμμισε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να υπάρξει προβληματισμός για τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται σε εθνικό επίπεδο, για εμβάθυνση στην έρευνα, για απόκτηση περισσότερης γνώσης.
 
«Δεν θα δεσμευτώ σε κάτι περισσότερο από ότι θα είμαστε παρόντες και πρωτοστάτες στις αλλαγές και στα μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουμε. Έχει επιτευχθεί πρόοδος, αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, να ανέβουμε πιο ψηλά, να εργαστούμε μαζί, να ενισχύσουμε τη συνεργασία και τη συμμετοχικότητα», τόνισε η κ. Φιάκκου.